Motor vásárlás és biztosítás

Több
12 éve 1 hónapja #16496 Írta: bali252
Motor vásárlás és biztosítás téma létrehozva bali252 által

Sziasztok!

Szeretnék motort vásárolni Németországban van valakinek tapasztalata biztosítás és egyéb papírintézésben?
Kiszemelt motorok megvannak már, van olyan ami kereskedésnél és van magánszemélynél. Gondolom a kereskedő minden szükséges papírt odaad és utána nekem kell mennem a körzetvárosba intézni a névre íratást és rendszámot.
Gondolom kereskedő esetében a biztosításban is kapok segítséget , de mi a helyzet magánszemélynél? Esetleg tudok előre kalkulálni hogy mennyibe fog kb kerülni a biztosítás, és az átpapírozás?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • sunmao
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hónapja #16568 Írta: sunmao
sunmao válaszolt a következő témában: Motor vásárlás és biztosítás

Üdv!

Eléggé hasonló cipőben járok, ezért ha nem gond ide írom én is a kérdésem.

Kinéztem magamnak a Honda VTR250-es típusú motort. Sajnos itt Németországban nem nagyon lehet hozzájutni, illetve a magyarországi Honda forgalmazók elmondás szerint otthon se nagyon elérhető. Tehát se használtan, se újonnan nem tudom beszerezni, pedig nagyon tetszik a modell. :(

Végül is hosszas keresgélés után mégis találtam Magyarországon egy volt kiállítási modellt egész kedvező áron. Illetve az eredeti ára 1.278.000 Ft lenne ami baromi sok. De azt mondta az ember akivel beszéltem, hogy ha nem otthon akarom forgalomba helyezni, akkor lejön az ÁFA + a regisztrációs adó és úgy már valami 600.000 Ft-ra jön ki ami elfogadható.

A kérdésem az lenne, hogy ha megveszem ezt a csodát otthon és kihozom ide Németországba. Akkor mennyit kell még ráfizetnem, hogy itt használhassam?

Gondolok itt reg.adóra, biztosításra, stb...

Amúgy találtam itt Németországban is 2 darabot, de mind a kettő ilyen 5000€ körül van. Amit azért szintén nagyon soknak tartok.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • beil62
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #20791 Írta: beil62
beil62 válaszolt a következő témában: Motor vásárlás és biztosítás

Üdv!
Az megoldható, hogy, ha magánszemélytől veszek motor, akkor azt "lábon" haza is tudjam vinni? Elintézheti Ő, helyben a rendszámot meg ami kell? (szabályosan :evil: ) Mármint Németországon belül haza..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!