Autóbiztosítás felmondása

Több
11 éve 11 hónapja #19501 Írta: kormika
Autóbiztosítás felmondása téma létrehozva kormika által

Sziasztok, kérlek ha valaki tud hasznos tanácsot adni akkor tegye meg.
Vettünk gy autót amin a biztosítást egy jó ismerősöm intézte, tehát mire a kereskedésből ellett hozva az autó, volt rajta biztosítás, ugye anélkül ki sem adják. És vártunk, hogy majd a biztosítós jelentkezik, hogy aláírjunk vagy ilyesmi, de nem jelentkezett. Eljött a hazautazásunk ideje, és az ismerősöm neki állt telefonálgatni, aminek az lett az eredménye, hogy telefonon keresztül meglett kötve a biztosítás, amire mi azt hittük már meg van, persze a kocsi vásárlásig visszamenőleg. De sajnos kiküldésre már nem volt idő, így elindultunk, biztosítás, és zöldkártya nélkül, rettegve. Mire visszaértünk pár nap után, addigra kiküldte a biztosítást és a zöldkártyát is. De ekkor jött a feketeleves, 618 Euro, negyedévente, hát nem hittem a szememnek.Ja és közben elküldtük a bónuszigazolást, ami , a B10, de még nem reagált rá. Közben itt az interneten találtunk sokkal olcsóbbat, és a kérdésem a következő, szeretnénk másik biztosítást kötni, mert ezt nem tudjuk fizetni, ez nagyon sok nekünk.Felmondhatjuk-e ezt, bár azt olvastam csak év végén lehet váltani, de mi nem írtunk alá semmit, amivel igazolnánk, hogy ezt a szerződést elfogadtuk. Előre is köszönöm a válaszokat.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #19640 Írta: forsterh
forsterh válaszolt a következő témában: Autóbiztosítás felmondása

Szervusz!

Nem vagyok a szakértője a német gépjármű kötelező biztosításnak, de lassan egy éve élek kint és ez alatt az időszak alatt két autóra is kötöttem kötelező biztosítást, sőt biztosítót is váltottam, ezért csak a megszerzett tapasztalataimat tudom megosztani veled.
A gépjármű kötelező felelősségbiztosítás éves összegének megállapítása egy nagyon összetett dolog. A biztosítók sok aktuális tényezőt vizsgálnak, de a biztosítási díjösszeg megállapításában sem egyformák a biztosítók, vagyis biztosító és biztosító ajánlata között is jelentős eltérések lehetnek az díjmegállapításban, tehát itt a piaci viszonyok is diktálhatnak.
A kötelező biztosítás megkötésénél a biztosító vizsgálja, hogy a biztosítást megkötő személy ( biztosított) milyen biztosítói múlttal rendelkezik a gépjármű biztosítás területén. Ha ez kevesebb mint másfél esztendő (elfogadják a magyarországi biztosítási eseményeket igazoló dokumentumokat is, de tükörfordítással kell benyújtani, nem szükséges a hivatalos fordítói iroda által történő igazoltatás) akkor már eleve a legrosszabb (értsd legdrágább) díjfizetési kategóriába kerülsz. Az sem mindegy, hogy magáncélra vagy munkakörhöz kapcsoltan használod a biztosításra bejelentett személygépkocsidat és az sem, hogy szállítasz-e benne rendszeresen családtagokat és 18 év alatti kiskorú gyermekeket. Tovább emeli a biztosítási díjat, ha a gépkocsit rajtad kívül más családtag is rendszeresen vezeti vagyis nem Te vagy az egyedüli használó.
Fontos még az éves előrelátható futásteljesítménye a személygépkocsinak, valamint a felhasznált üzemanyag típusa, amit a környezetkímélés szempontjából vizsgálnak. Ezért legolcsóbb biztosításuk az új autóknak van és ezen belül az elektromos és hybrid üzemeltetésű gépjárműveknek majd a benzin és a gázolajos kocsik zárják a sort.
A németek számára nagyon nem szükséges a gépkocsipark korának öregen tartása, ezért a 14 évnél idősebb gépkocsik kötelező biztosítása eleve magas.
lehet elérni kedvezményeket is. Először is az interneten több, a biztosítók által ajánlott kötelező biztosítási díjakat összehasonlító website működik, amelyen a kocsi adatait és a személyes használatra jellemző tulajdonságokat megadva a legkedvezőbb bíztosítási ajánlatot nyújtó biztosító nem csak kiválasztható, de a biztosítás online meg is köthető.
További kedvezmények érhetők el, ha nyilvántartott ADAC (Németországi Autóklub) tag vagy, valamint, ha vállalod az éves díjösszeg egyösszegű kifizetését, akkor 5 %-al kevesebb pénzt kell fizetned.
Az általad negyedévenként megjelölt felelősségbiztosítási dijat én is nagyon magasnak tartom....Én először egy Magyarországon gyártott automata váltós, 16 éves benzines, 1.1 Suzuki Swift után amelyet potom 500 €-árt vásároltam éves szinten 860 € kötelező biztosítást fizettem. Ezt akkoriban én is nagyon sokallottam és a következő naptári évre biztosítót váltottam. Ugyanazon autó után a másik biztosító "csak" 820 €-t kért. Nem volt egy bomba üzlet, de valamivel mégiscsak olcsóbb lett.
A napokban egy másik autót vettem, 12 éves 1.6 benzines Ford Focus Ghia. Megkötöttem rá a biztosítást ami éves szinten 947 € tehát drágább mint az előző kocsimnál. Jövőre megint biztosítót váltok és talán lejjebb megy majd így ez az összeg.
Biztosítót lehet év közben is váltani, de ez így nagyon drága dolog, mert nagyon ki van szolgáltatva az ügyfél. A legjobb novemberben felmondani a régi biztosítónál a szerződést és a neten egy jobb ajánlatot nyújtó biztosítóval a következő esztendőre egy előnyösebb szerződést kötni.
És még egy dolog! Én mindig csak az aktuális év végéig, tehát december 31-ig kötök szerződést, hogy januárban gond nélkül tudjak biztosítót váltani.
Az aláírásodra nincs szükség, mert Te keresed fel a biztosítót, aki a Te önkéntes meghatalmazásoddal jut a személyes adataid birtokához, így nem kell semmit sem aláírnod, mert minden elektromosan rögzítésre kerül.

Das Leben ist schön, wenn du es leben kannst!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kormika

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #19678 Írta: kormika
kormika válaszolt a következő témában: Autóbiztosítás felmondása

Szia, nagyon köszönöm a hozzászólásodat. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy beadtuk a bónusz igazolást, amit a biztosítós továbbított a főnökeinek, és ők fogják elbírálni, hogy beszámít-e és mennyit. Mondjuk ezt nem értem, hogy miért nem a biztosítós dönti el, hisz a biztosítást ő kötötte. Tehát most várunk. Valóban az is megemelhette a biztosítást, hogy a fiam aki 23 év alatti, is be lett írva, használónak. Egyébként, ez egy 4,5 éves 1.6 -os , Opel Zafira . Mit jelent az, hogy év közben drága biztosítót váltani ? Ha én most holnap úgy döntök, hogy lemondom és kötök újat a neten, megtehetem ? Nagyon telnek a napok, és minden nappal többet kell fizetni, nem tudom van -e értelme várni a döntésükre, a bónusz igazolással kapcsolatban. Szívesen elfogadom a tanácsaid, várom válaszod.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #19686 Írta: forsterh
forsterh válaszolt a következő témában: Autóbiztosítás felmondása

Elméletben a bonus-igazolás elismerése nagyot javíthat a dolgon vagyis jelentősen csökkentheti a fizetendő biztosítási díjtételt.
Nekem most a legutolsó kötelező biztosítás megkötésével együtt az ügyintéző "rámsózott" egy "Jogvédelmi biztosítást" is potom 86 €-ért évente, úgy hogy én ezt nem is kértem. Még nem döntöttem el, hogy megtartom-e vagy kifizetem, de a Te esetedet olvasva bizony néha nem ártana ha valaki az érintett témában jogi felvilágosítást adna. Nos ezt teszi lehetővé ez az utóbbi jogvédelmi biztosítás, amelynek keretében a megadott telefon számon felhívhatod az ügyintézőt aki a problémád megoldására a szakterületen működő specialista ügyvéddel hoz össze számodra találkát. Az ügyvéd által a szaktanácsért kiállított számla összegét a biztosítód magára vállalja az éves díjösszeg befizetése fejében. Igy utólag aztán az a 86 € éves összeg talán nem is tűnik olyan soknak, mert a kapott tanács hozadéka sokkal értékesebb lehet. Az interneten ezt a biztosítót a Deutsche Rechtschutz-Versicherung AG alatt találod meg.
A biztosítónak megadott adatok önkéntesek, azok valódiságát csak akkor kezdik el vizsgálni, ha konkrét biztosítási esemény történik. Ha a megadott adatok nem felelnek meg a valóságnak akkor könnyen biztosítási csalásba keveredhet az ember, aminek aztán büntetőjogi következményei is lehetnek.
De éppen most látom, hogy ezen fórum honlapján is van egy hasonló szolgáltatást nyújtó biztosító társaság is reklámozva.
Sajnos én konkrétabban az ügyedben nem tudok segíteni.
Viszont én egy kicsit hosszadalmasnak tartom az ügyintézéseddel kapcsolatos eseményeket. Minden biztosítási fiók forró telefonos és internet kapcsolatban áll a központjával és akár perceken belül is azonnali és végleges döntések születhetnek bármely konkrét az ügyféllel kapcsolatos ügyekben is. Ezt nagyon hiányolom a Te esetedben.
Az év közbeni biztosítóváltás nem tudom, hogy lehetséges-e? Én úgy tudom (lehet hogy rosszul és aki jobban tudja kérem javítson ki ) hogy erre csak naptári évente egy alkalommal November hónapban van a törvény által biztosított lehetőség. Ekkor egy felmondólevélben felmondod a régi biztosítónál lévő biztosításodat és a netről kiválasztott legjobb ajánlatot nyújtó másik biztosítóval pedig a következő évre egy kedvezőbb díjtételű új szerződést kötsz.
Ebben az esetben valóban nagy különbségeket találsz a piacon jelen lévő biztosítók ajánlatai között, tehát ezt nagyon megéri megtenni.

Das Leben ist schön, wenn du es leben kannst!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormika

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!