Lejárt rendszám
- Motorosgyik
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ket lehetoeseged van:Motorosgyik írta: Vettem egy autót idekint, hazavittem egy hónapos rendszámmal, de otthon hagytam. Közben úgy döntöttünk hogy kiköltözünk, de nem tudom ilyenkor mi a teendő az autóval. A TÜV érvényes rajta. Kérdéseim: 1, lejárt a hónapos rendszám, nem tudom hogy tudnám vissza kihozni, mert úgy tudom hogy a kocsi nélkül nem tudok új rendszámot kérni. 2, amikor megvettem, voltunk a kinti vámhivatalban, ahol kitöltöttek egy papírt . Nem tudom hogy ezek után lehet-e kint használni. Ha tudna valaki segíteni, előre is köszönöm. Üdvözlettel.
1./ Legalisan, trailerrel.
2./ Indulj el vele, talan meguszod....
DCT
- laca52
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Na ezt nem javasolnám! Az egy hónapos rendszám színes mezöjében gyermekökölnyi számokkal van feltüntetve a lejárat, amit így (dioptriától függöen ) akár 100 m-röl is ki lehet szúrni. (Ellentétben pl. a TÜV stempli kibogarászásával...) És ezt még a magyar-osztrák-stb. rendör is könnyedén értelmezi, nem is beszélve a németröl. Az pedig köztudott, hogy a német határ után pl. folyamatosan cirkálnak a határör-rendör-vámos járörök civil autókkal, amit még csak észre sem veszel, ill. ha igen, már késö bánat. Szerintem már ahhoz is mázli kell, hogy "lábon" eljuss Hegyeshalomig (kivéve, ha onnan indulsz )
"amikor megvettem, voltunk a kinti vámhivatalban, ahol kitöltöttek egy papírt . Nem tudom hogy ezek után lehet-e kint használni. "
Ennek pedig utána kellene náluk kérdezni, hiszen ezzel hivatalosan jelezted, hogy az autót kiviszed az országból, nem biztos, hogy csak úgy szimplán (pl. egy új piros rendszámmal) automatikusan vissza is hozhatod, hiszen közben az autó "seholsem" volt, mivel M.o.-n nem lett forgalomba helyezve. Tudod: 1: jobb félni, mint megijedni..., 2: kérdezni ingyen lehet...
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- laca52
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4