Magyar konzulátus Németországban

Több
10 éve 7 hónapja #33214 Írta: Athena1985
Magyar konzulátus Németországban téma létrehozva Athena1985 által

Oh, sajnálom a tortúrát! Nem tudom, mennyire van tőletek Kiel, de ha tehetitek, menjetek be személyesen! Én inkább preferálom a személyes megbeszéléseket a végtelen levelezések helyett!
Te DECO, bakmacska szerintem a hamburgi magyar konzulátusra értette, hogy nem beszélnek magyarul...ott azért kellene...bár ha jól olvastam, ez Honorarkonsulat, szóval puszira dolgozik a konzul. Ahogy elnéztem, nem is magyar nevű...Mindegy, nem ez a fontos...
A berlini nagykövetség? (Rájuk értetted, hogy nem reagálnak?)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #33221 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Magyar konzulátus Németországban

"2.Hamburg - csak német nyelvű embert találtunk ( ez nem volt probléma, csak megjegyzem, netán magyar konzulátuson kötelező csak németeket alkalmazni? vagy a portás volt ott?) . Ungarn Ungarn über alles."

A hamburgi az egy "Honorarkonsulat", azaz tiszteletbeli konzul asszony teszi ott dolgát, aki bizony német. Miután a tiszteletbeli konzulok jellemzöen a fogadó ország állampolgárai, így ök jellemzöen elsösorban a fogadó ország nyelvét beszélik. :chuckle: Amúgy Magyarország tiszteletbeli konzuljai közül kevesen beszélnek magyarul, inkább csak azok, akik magyar származásúak, vagy valami más indíttatás kapcsán megtanultak magyarul. Az ország nyelvét nem beszélö magyarok ezért problémáikkal inkább a nagykövetség konzuli osztályát keressék.
Ja és még valami: a tiszteletbeli konzuli státusz, mint elnevezése is jelzi egyszemélyes "buli", kvázi egy pusziért végzett másodállás. Itt tehát ne gondoljon senki személyzetre, apparátusra, stb. (ld. portás...).

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!