Személyi igazolvány leadása

Több
10 éve 1 hete - 10 éve 1 hete #35882 Írta: eszbor
Személyi igazolvány leadása téma létrehozva eszbor által

juljuh írta: Nekem meg van Magyarorszagon bejelentett lakcimem, s a varandossagom alatt nem szeretnek tobb orat utazni, hogy eljussak a konzulatusra s leadjam a szemelyimet s lakcim kartyamat, okozhat e szamomra ez valami fele hatranyt, ha csak kesobb, a gyermek szuletese utan intezem ezt el? Hozzatennem, hogy Nemetorszagba valo megerkezesem utan szinte azonnal elmentunk a varoshazara bejelenteni, hogy itt vagyok, hol elek, kaptam is errol egy papirt.

Kedves Júlia!
Tudomásom szerint nem kötelességed leadni a személyigazolványodat és megszüntetni az otthoni lakcímedet. Kérlek, ha te erröl közben mást tudsz, ha netán kötelezö, akkor írd ide, hogy én is tudjak róla :)
A külföldi biztosításodat viszont be kell jelentened Magyarország felé (a német biztosítótól kikért E104-es nyomtatvánnyal (ha férjed után vagy biztosított akkor is)) mert otthon kötelezö a biztosítást fizetni (ha nincs munkád akkor magadnak) és ezzel a nyomtatvánnyal igazolod, hogy külföldön biztosított vagy így "felmentenek" otthon a biztosítási díj fizetése alól!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!