Fűtés Németországban
- nagytotya
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 19
A fűtési módok közül melyik a leggazdaságosabb, mert úgy láttam Németországban sok helyen van olaj és elektromos fűtés is.
Üdv!
Nagytotya
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
a társasházakban leggyakrabban gáz-, vagy olajkazán van, amivel az egész házat (radiátorokkal) fűtik.
Már laktam vagy 10 helyen Németországban, de az otthon megszokott gázkonvektort még sosem láttam.
Üdv. Maya
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Az olyan háztömbökben amiben pl. én is lakom, az távfűtéses! Ettől persze itt az NSZK-ban nem kell felni mint otthon. Jól működik a mérőrendszer (nálam elektronikus) de van fiolás (olajmércés) is. Tapasztalatom szerint olcsóbb mint az egyedi, ha jól szigetelt a ház. Magánházakban levő lakásoknál az olaj elég drága, állítólag olcsóbb, ha gáz van! Konvektorok itt nincsenek, rendszerint vagy egy kazánból fűtenek több lakást, vagy fali égőrendszerről központifűtés!nagytotya írta: Sziasztok!
A fűtési módok közül melyik a leggazdaságosabb, mert úgy láttam Németországban sok helyen van olaj és elektromos fűtés is.
Üdv!Nagytotya
Természetesen van padlófűtés, falfűtés, elekromos rendszerek
stb. Én csak a leggyakrabban használtakat emlitettem!
DCT
- kema82
- Látogató
Már kint élő magyaroktól kérdezném, hogy milyen fűtési rendszerrel rendelkező lakást érdemes kibérelni?
A Nachtspeicheröfen, aminek nem tudom mi pontosan a magyar neve, az ha jól olvastam, akkor árammal működik. Ez a fűtési rendszer drága?
Nálatok milyen fűtés van?
Köszi előre is.
Mariann
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kema82 írta: Sziasztok!Már kint élő magyaroktól kérdezném, hogy milyen fűtési rendszerrel rendelkező lakást érdemes kibérelni? A Nachtspeicheröfen, aminek nem tudom mi pontosan a magyar neve, az ha jól olvastam, akkor árammal működik. Ez a fűtési rendszer drága? Nálatok milyen fűtés van?Köszi előre is.
Mariann
"Nachtspeicherofen" van otthon is. (Éjszakai tároló melegítő) Rendszerint az áram éjjel olcsóbb, ezzel felfűti a samottos rendszerű tárolót, amiböl nappal ventillátorral kifujja a meleget! Az én tapszataltom szerint a távfűtés a legjobb. (A lakásunk -ami nekünk megfelel- rendszerint 23 fok körüli.) Laktunk 2 lakásos házban, ahol saját gázkazán volt, de az drágább volt. Több kolegám olajjal füt (olajkazás pincében > radiátoros rendszer) s azt mondják dárga nagyon. A villannyal is drágább tudtommal, noha, erről csak olvastam. / Nem szeretjük a padlófüűtést, de állitólag az lenne a legolcsóbb! /
Ez persze lehet városonként más és más, mert az árak a szolgáltatóktól függnek, s nincs egyiknél sem egységes (országos) árrendszer!
DCT