Elektromos művek bejelentkezés

Több
12 éve 5 hónapja #9569 Írta: bayer
Elektromos művek bejelentkezés téma létrehozva bayer által

Gyakorlati feladatom lenne: (Már nekem feladat, segítsetek kérlek megoldani:)
októbertől lakunk Németországban. Ugye a WM-ben a szerződésünk szerint minden költség benne van, kivéve az áramot.Az áram mérőállásokat a szerződésben leírtuk.
1. vártunk egy áramszámlát, de most már kezd világos lenni, hogy nem jön. Mi a teendőm? (N-Ergie szolgáltató volt előttünk, ha jól látom). Csak be kéne jelentkezni...
2. Az órán külön mérik az éjszakai és nappali áramot. Erről tud valaki valamit? Mennyi a különbség, mikortól meddig van az egyik és a másik? Mennyi egy kW ára nappal és éjjel?

Köszönöm előre is az infót!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13145 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Elektromos művek bejelentkezés

1. vártunk egy áramszámlát, de most már kezd világos lenni, hogy nem jön. Mi a teendőm? (N-Ergie szolgáltató volt előttünk, ha jól látom). Csak be kéne jelentkezni...

Szia Bayer,
Jó régen tetted fel kérdésedet, de én új forumozó vagyok, most olvastam csak. Ahogy én csináltam:
Bementem személyesen az áramszolgáltatóhoz, vittem egy levelet (két példányban irtam, s az egyiken átvetettem), melybe beleirtam, hogy x. dátumtól én vagyok az új bérlö. A levél tartalmazta a lakcimet, ajtószámot. Ehhez a cimhez kellett, hogy tartozzon egy szerzödésszám is, amit az áramszolgáltató anno kiadott. Azt a számot feltétlenül fel kell tüntetni a levélen. (A lakástulaj szokta a méröóraállásokat bejelenteni az áramszolgáltatónak, de volt úgy is, hogy én közöltem a levelemben). Az áramszolgáltató megnézi, hogy a korábbi bérlö mennyit fizetett átalányt, az elegendö volt-e. Ezek alapján rád is csinál egy levelet a havonta fizetendö átalányról, s adott elszámolási idöszak végén (általában egy év) kiderül, hogy befizetnivalód van-e, avagy visszajár. Az átalányt vagy vonják a számládról, vagy te utalod havonta. Erröl neked kell nyilatkoznod, hogy hogyan akarod. Természetesen mindezt telefonon keresztül is el lehet intézni, csak nem tudom, hogy annyira tudsz-e németül. Szerintem az elején érdemes mindent személyesen végigjárni.
Ha idöközben már kaptál választ és megoldottad, akkor bocs, de én most láttam.
Szép napot! :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!