Színházi állás

  • Csibijuza
  • Csibijuza profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Juszt se adom fel! :)
Több
11 éve 3 hónapja #27939 Írta: Csibijuza
Színházi állás téma létrehozva Csibijuza által

Kedves fórumozók! :)
Mivel új vagyok, és a kereső sm talált ilyen fórumot, még említés szintjén sem, így hát úgy döntöttem, hogy megkérdezlek benneteket is, hogy mit tudtok erről. :P
Szóval. Én egy 25 éves nő vagyok, aki végzettsége szerint intézményi kommunikátor (arculat tervezés, marketing, reklám stb. kommunikációs szakmák.). Ezt 2011-ben végeztem, s azóta önkéntesi munkákat meg alkalmiakat vállaltam el. Mindamellett, hogy folyamatosan jelentkeztem a munkákra.

A legtöbb tapasztalatom mégis a színházi világból van, mivel ezzel a végzettséggel együttesen van egy befejezetlen egyetemem (ütközések és a tanulmányi osztályok harca miatt nem fejeztem be), és ez a szak a színháztöri, meg 2007 óta a színházban nézőterezem, majd később súgó és rendezőasszisztens lettem, illetve most jófejségből - egy barátom újonnan nyílt klubjának a marketingjét segítem.
Mégis "hazahúz" a szívem, a színházba.

Van ötletetek, hogy Frankfurt-Mannheim-Heidelberg stb. (tehát a nagyobb városok Hessenben, vagy Pfalzban) környékén hol érdemes nézelődni? Vagy hogy van-e színháziként elhelyezkedési lehetőség? A marketing sincs ám kizárva, ha kezdőket is felvesznek.

A német tudásom rohamosan gyarapodik, mivel minden nap használom, bár nyelvvizsgám nincs. Voltam kint Ausztriában 2 hónapot az AIESEC-kel és ott gyerekeknek tartottam a kulturális különbségekről játékos foglalkozásokat. Az ottani "kiküldetésem" meghatározott időre szólt és vissza kellett jöjjek. 2011 októberben újrakezdő voltam, most simán telefonálok bárkivel. :) :laugh:
Mégsem teszek le arról, hogy valahova német nyelvterületre menjek.
Egy barátom volt kint Frankfurtban és lenyűgözött az a város. Persze nem ragaszkodom hozzá, lehet a környéken is. :P :laugh:

Későbbi terveim közt szerepel tanulni is, ill. ott befejezni azt a színházi szakot, csak arra gondoltam a ritmusba belejönni munkával jobb, meg ugye a költségek miatt is, mert magamat kell finanszírozzam majd.

Szóval: színháziként vannak információitok az elhelyezkedésről?

Köszi a válaszokat. :wasntme:

Good things come to those who believe, better things come to those who wait and the best things come to those who don't give up. :3

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 3 hónapja #27947 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Színházi állás

Csibijuza írta: A német tudásom rohamosan gyarapodik, mivel minden nap használom, bár nyelvvizsgám nincs. Voltam kint Ausztriában 2 hónapot az AIESEC-kel és ott gyerekeknek tartottam a kulturális különbségekről játékos foglalkozásokat. Az ottani "kiküldetésem" meghatározott időre szólt és vissza kellett jöjjek. 2011 októberben újrakezdő voltam, most simán telefonálok bárkivel. Mégsem teszek le arról, hogy valahova német nyelvterületre menjek.
Egy barátom volt kint Frankfurtban és lenyűgözött az a város. Persze nem ragaszkodom hozzá, lehet a környéken is. :

Kedves Csibijuza! Ilyen kultúrális területhez nem sokan fognak tudni tanácsot adni mivel az ilyen irányú munkakeresés meglehetősen rendhagyó! Az én személyes vélemény viszont az, hogy mivel ilyen területre au EU többi rszágából nem jelentkeznek tömegesen, lehetnek esélyeid! Itt van egy LINK >> theater-index << ahol a BRD összes jelentősebb szinházát megtalálod tartományonként (városonként is) besorolva! A további linkek a lapról direkt a szinházak WEB lajaihoz vezetnek, ahol élesben találhatsz információt, s azt is, hogy esetleg mit keresenk, mire van lehetőség! Sok sikert!

UI: a "szinházi index" startoldal háttere szerintem borzasztó, de ez ne risszon el! Ha a tartományi cimerekre kattintasz már továbbugrik és később már nem olyan fárasztó! Ilyen WEB terevzést (design) büntetni kéne! Tartalmilag viszont szuper!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Csibijuza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!