Állásinterjú telefonon németül
- kirschblute
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 65
11 éve 7 hónapja #30731
Írta: kirschblute
Állásinterjú telefonon németül téma létrehozva kirschblute által
Sziasztok!
Szeretnem megosztani veletek az örömomet, mert ugyanis a heten részt vettem egy nemet nyelvű állásinterjún es sikerült.
Azért nagy szó ez nekem, mert gyakorlatilag szeptembertől tanulnom intenzíven a németet, az utóbbi hónapokban egy kis kényszer pihenőt tartva. Bár most éppen egy intenzív kurzuson ültem, amikor hívott a cégtől egy hölgy, akikhez beadtam az önéletrajzomat.
Nem volt idom izgulni sem.
Jó, mondjuk nem atomfizikarol beszélgettünk, - ahhoz meg magyarul sem értek - de azért tok jó érzés, hogy 8 percig nemet emberrel beszélgettem.
Vicces volt, amikor 5 perc beszélgetés után megkérdezte, hogy akkor jöhet- e a nyelvi teszt?
Tudom, ez nem nagy információ azoknak, akik készülnek kifelé, de nagyon örülök, azért írtam nektek is.
Azért meg van mit tanulnom bőven, de hat érdekel a nyelv, szívesen tanulom.
Szép estet mindenkinek.
Szeretnem megosztani veletek az örömomet, mert ugyanis a heten részt vettem egy nemet nyelvű állásinterjún es sikerült.
Azért nagy szó ez nekem, mert gyakorlatilag szeptembertől tanulnom intenzíven a németet, az utóbbi hónapokban egy kis kényszer pihenőt tartva. Bár most éppen egy intenzív kurzuson ültem, amikor hívott a cégtől egy hölgy, akikhez beadtam az önéletrajzomat.
Nem volt idom izgulni sem.
Jó, mondjuk nem atomfizikarol beszélgettünk, - ahhoz meg magyarul sem értek - de azért tok jó érzés, hogy 8 percig nemet emberrel beszélgettem.
Vicces volt, amikor 5 perc beszélgetés után megkérdezte, hogy akkor jöhet- e a nyelvi teszt?
Tudom, ez nem nagy információ azoknak, akik készülnek kifelé, de nagyon örülök, azért írtam nektek is.
Azért meg van mit tanulnom bőven, de hat érdekel a nyelv, szívesen tanulom.
Szép estet mindenkinek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus, Juditka, DECOTEXT, zigeuner, hajcsi, dreizwanzig, Zikica
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mikulino
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
11 éve 7 hónapja #30733
Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Állásinterjú telefonon németül
Gratulàlok kedves Kirschblute nagy öröm ez valóban,együtt èrzek veled,mert èn is hasonlò kèpp tudtam kijönni.csak mondjuk szerintem telefonon sokkal nehezebb nèmetül nyomni,mint szemèlyesen. Ez az èn tapasztalatom. Sok sikert a nèmet melódhoz es kitartást...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kirschblute
- kirschblute
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 65
11 éve 7 hónapja #30735
Írta: kirschblute
kirschblute válaszolt a következő témában: Állásinterjú telefonon németül
Köszi, kedves vagy.
Én is azt gondolom, hogy telefonon nehezebb, mert nem látod a partner mimikajat, nem tudsz kézzel-lábbal kommunikálni ... Úgy is készültem, hogy majd jó fel év múlva merészkednek ilyesmire , mint a telefon es a Skype... De hat máshogy alakult.
Amúgy szerintem a hölgy is úgy állt a dologhoz, hogy lehetett vele kommunikálni, nem arra volt kiváncsi, hogy mit nem tudok meg?
Én is azt gondolom, hogy telefonon nehezebb, mert nem látod a partner mimikajat, nem tudsz kézzel-lábbal kommunikálni ... Úgy is készültem, hogy majd jó fel év múlva merészkednek ilyesmire , mint a telefon es a Skype... De hat máshogy alakult.
Amúgy szerintem a hölgy is úgy állt a dologhoz, hogy lehetett vele kommunikálni, nem arra volt kiváncsi, hogy mit nem tudok meg?
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 23
11 éve 7 hónapja #30736
Írta: dreizwanzig
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Állásinterjú telefonon németül
Hello!
Gartulálok az álláshoz!
Elárulod, hogy milyen állás? Szakmai interjú volt? Elég gyorsan sikerült elsajátítanod a nyelvet
Én is tanulom, de még nem tartok ott, hogy merjek interjúzni... Sajnos idő hiányában (illetve amiatt, hogy elég rendszertelen az időbeosztásom a munkám miatt) Csak heti 4-5-6 órát tudok foglalkozni a tanulással... Na nem baj, lassan de biztosan haladok
Gartulálok az álláshoz!
Elárulod, hogy milyen állás? Szakmai interjú volt? Elég gyorsan sikerült elsajátítanod a nyelvet
Én is tanulom, de még nem tartok ott, hogy merjek interjúzni... Sajnos idő hiányában (illetve amiatt, hogy elég rendszertelen az időbeosztásom a munkám miatt) Csak heti 4-5-6 órát tudok foglalkozni a tanulással... Na nem baj, lassan de biztosan haladok
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- wondersen
- Látogató
11 éve 7 hónapja #30737
Írta: wondersen
wondersen válaszolt a következő témában: Állásinterjú telefonon németül
Gratula Kirschblute
Javasolnám minden kedves magyar embernek, hogy igenis tanulja a nyelvet, sohasem késö elkezdeni. Illetve azon sztereotípiák, hogy " az angol elég, azt is beszélik a németek" meg " dehát a szomszédom is kint dolgozik, keres 2000 Eurot, pedig nem is beszéli nyelvet" baromságok!!!
Sok olyan emberrel találkozom, akik felhívnak, hogy milyen nevetséges pénzt kínálnak meg stb, ö tudja nagyon jól, hogy mennyit lehet kint keresni stb stb...nekik ajánlom figyelmükbe az alábbi kifejezést: IGZ-Tarif illetve Mindestlohn Deutschland, azt utána lehet anyázni!
Kirschblute neked pedig sok sikert, légy példa az emberek elött!!!
Javasolnám minden kedves magyar embernek, hogy igenis tanulja a nyelvet, sohasem késö elkezdeni. Illetve azon sztereotípiák, hogy " az angol elég, azt is beszélik a németek" meg " dehát a szomszédom is kint dolgozik, keres 2000 Eurot, pedig nem is beszéli nyelvet" baromságok!!!
Sok olyan emberrel találkozom, akik felhívnak, hogy milyen nevetséges pénzt kínálnak meg stb, ö tudja nagyon jól, hogy mennyit lehet kint keresni stb stb...nekik ajánlom figyelmükbe az alábbi kifejezést: IGZ-Tarif illetve Mindestlohn Deutschland, azt utána lehet anyázni!
Kirschblute neked pedig sok sikert, légy példa az emberek elött!!!
- annamaria1976
- Látogató
11 éve 7 hónapja #30741
Írta: annamaria1976
annamaria1976 válaszolt a következő témában: Állásinterjú telefonon németül
Szia,gratulálok!!Én is tanulom a németet,de tartok tőlle,ha majd megkellene szólalni.Azt hallottam gyorsan beszélnek németűl,és nem lehet érteni amit mondanak.Milyen állásra jelentkeztél?És miket kérdezett telefonon?Várom válaszod,szia.