Munkavállalás szüneteltetése

Több
10 éve 10 hónapja #32100 Írta: DevDes
Munkavállalás szüneteltetése téma létrehozva DevDes által

Sziasztok!

Ha fél éves projekt munkán vagyok, (rendesen bejelentve), utána ki kell jelentkezzek gondolom a Meldeamt-nál a lakcímről, mi lesz az adószámommal, Krankenkasse-val, tudtok erről valamit? Ezeket is meg kell szűntetni, vagy van olyan hogy szüneteltetés? Bankszámlát, mivel havidíjas gondolom megszűntetni érdemes.

köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #32106 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Munkavállalás szüneteltetése

utana masik orszagban dolgozol tovabb vagy munkat keresel majd?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja #32107 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkavállalás szüneteltetése

DevDes írta: Ha fél éves projekt munkán vagyok, (rendesen bejelentve), utána ki kell jelentkezzek gondolom a Meldeamt-nál a lakcímről, mi lesz az adószámommal, Krankenkasse-val, tudtok erről valamit? Ezeket is meg kell szűntetni, vagy van olyan hogy szüneteltetés? Bankszámlát, mivel havidíjas gondolom megszűntetni érdemes.


Csak tippem van a gyakorlatból. Ha megszünik a munkád, s nem dolgozol, attól még az adószámod nem fog megsemmisülni. A neveden hosszú ideig megmarad a rendszerben. (Az is lehet, hogy örökre.) Ez azt jelenti, hogy ha ismét munkád van és kell egy adószám, a rendszer kiköpi a neveden ezt a számot akár évek múlva is. Mivel fél év járulékos munka nem elég ahoz, hogy a szociális hálon fennakadj, így nem fogsz semmilyen juttatást kapni, ergo megszünik a betegbiztositásod is, ha megszünik a járulék fizetésed! (Ezt zsebből kompenzálhatod.) Az egyetlen dolog amit nem kell megszüntetned, az a bankszámlád. Ezt megtarthatod ameddig a rajta levő összeg fedezi a kezelési és egyéb költségeket! Ha ez nullára kifut a bank megszünteti.**

**Ilyen volt már nekünk egyszer egy osztrák számlával. Egyszerűen elfelejtettük, hogy volt még rajta 15 euró. Idővel a költségek felemészették az összeget, mert a kamatok minimálisak voltak. Ekkor küldött az osztrák ERSTE egy levelet, hogy mi legyen? Teszünk rá valamennyit, hogy a számla maradjon, vagy szüntessék meg!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DevDes

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #32109 Írta: DevDes
DevDes válaszolt a következő témában: Munkavállalás szüneteltetése

DECOTEXT: köszönöm a válaszokat

keeek: haza költözök, ott dolgozok tovább

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!