Németországi munka

  • kira
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #3174 Írta: kira
Németországi munka téma létrehozva kira által

Kedves fórumozók! A májusi nyitással kapcsolatban lenne pár kérdésem, amire talán valamelyikőtok választ tudna adni. Lelenleg Hollandiában élek és szeretnék átköltözni, munkát vállalni Németországban. A nyelvvel nincs gond, munkatapasztalatom és helyismeretem is van. Ami érdekelne, hogy hogyan is lesz a nyitás után? (nekem még a régi rendszerről vannak infóim )ha találok egy munkaadót és írunk egy munkaszerződést, van ezen kivűl más tennivalóm? Kell-e regisztrálnom magam valahol, hogy az országban tartózkodom? köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #3177 Írta: evibp
evibp válaszolt a következő témában: Németországi munka

Szia, én Spanyolországban dolgoztam elötte, ott csak be kellett jelenteni a lakcimet meg adószámot kérni. Most Münchenben dolgozom, itt is kb csak ennyit kellett, de itt még egyszerübb is volt, a lakcim bejelentéshez pl. nem kértek semmit igazolni h tényleg ott lakom-e, meg egy lohnsteuerkarte-t kellett igényelni, minden gyorsan és egyszerüen ment.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • kira
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #3185 Írta: kira
kira válaszolt a következő témában: Németországi munka

Szia evibp!koszonom a valaszod. Ha jol ertelmezem, akkor akar a nyitas elott is meg lehet probalni? mondjuk talalok egy kiado lakast. ki vehetem-e eleve, hiszen ha jol tudom meg tartozkodasi engedely kell, vagy a foberlonek nem is kell semmit mondani (valoszinu rakerdez, h hol dolgozom stb.)? a lohnsteuerkarte-t meg oke, hogy a lakcim utan megigenylem, de mi van, ha talalok egy munkaadot? munkaszerzodest kell kotni, ezt regen a munkaugyin keresztul kellett inteznunk, most hogyan? es addig mig nem jott meg az engedelyem, nem is dolgozhattam. ha van ra lehetoseg en megprobalnam nyitas elott, hiszen valoszinu maj.1 utan domping lesz. es itt nem csak a magyarokra gondolok, hanem a tobbi 6 kelet-europai orszag lakoira is!koszonom.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!