Papírok kilépéskor
- Balsano
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7195
Írta: Balsano
Papírok kilépéskor téma létrehozva Balsano által
Sziasztok,
a segítségeteket kérem, mert egy ügyben elakadtam és jártasság (és nyelvtudás) hiányában nem jutok előrébb.
Egy német cégnél dolgoztam két hónapot, majd megmagyarázatlan okok miatt megszűnt a szerződésem. Leírták, hogy a kilépő papírjaimat Magyarországra küldik, de már több, mint egy hónapja nem érkezett meg. Érdeklődtem, erre azt a választ kaptam, hogy külföldre nem küldik. Kértem, hogy küldjék a korábbi ideiglenes címemre Németországban, de arra sem érkezett meg.
Hogy tudnám megszerezni a kilépő papírjaimat?
Mit kell pontosan megkapnom (papírok elnevezése érdekelne)?
Milyen hátrány érhet, ha ezeket a papírokat nem kapom meg?
Előre is köszönök minden segítséget, választ.
Balsano
a segítségeteket kérem, mert egy ügyben elakadtam és jártasság (és nyelvtudás) hiányában nem jutok előrébb.
Egy német cégnél dolgoztam két hónapot, majd megmagyarázatlan okok miatt megszűnt a szerződésem. Leírták, hogy a kilépő papírjaimat Magyarországra küldik, de már több, mint egy hónapja nem érkezett meg. Érdeklődtem, erre azt a választ kaptam, hogy külföldre nem küldik. Kértem, hogy küldjék a korábbi ideiglenes címemre Németországban, de arra sem érkezett meg.
Hogy tudnám megszerezni a kilépő papírjaimat?
Mit kell pontosan megkapnom (papírok elnevezése érdekelne)?
Milyen hátrány érhet, ha ezeket a papírokat nem kapom meg?
Előre is köszönök minden segítséget, választ.
Balsano
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 2 hónapja #7230
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Papírok kilépéskor
Szia Balsano,
szerintem azokat a papírokat " die Austritt Papiere"-nak nevezik. Ha nem, akkor majd egy okosabb megmondja
Az Austritt az kilépést jelent.
A többire nem igazán tudok válaszolni. Bocsi.
Két csodálatos oldalt találtam, az egyiken a német, a másikon az osztrák jogi munkatörvények találhatók, a németül értőknek.
www.personal-wissen.de/
www.karriere.at/seite/karriere-center-arbeit-recht
Minden jót.
Üdv. Maya
szerintem azokat a papírokat " die Austritt Papiere"-nak nevezik. Ha nem, akkor majd egy okosabb megmondja
Az Austritt az kilépést jelent.
A többire nem igazán tudok válaszolni. Bocsi.
Két csodálatos oldalt találtam, az egyiken a német, a másikon az osztrák jogi munkatörvények találhatók, a németül értőknek.
www.personal-wissen.de/
www.karriere.at/seite/karriere-center-arbeit-recht
Minden jót.
Üdv. Maya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Balsano
- Balsano
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 2 hónapja #7320
Írta: Balsano
Balsano válaszolt a következő témában: Papírok kilépéskor
Kedves Maya,
köszönöm a válaszodat. Köszönöm a linkeket - átböngészem, hátha okosabb leszek.
Minden jót és sok sikert Neked is.
Balsano
köszönöm a válaszodat. Köszönöm a linkeket - átböngészem, hátha okosabb leszek.
Minden jót és sok sikert Neked is.
Balsano
- rmelcher
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9275
Írta: rmelcher
rmelcher válaszolt a következő témában: Papírok kilépéskor
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha munkahelyet változtatok akkor kilépéskor milyen papírokat, igazolásokat kell megkapnom a munkáltatótól, amire majd szükségem lesz az adóbevalláskor.
Hogy hívják ezeket németül?
Előre is köszönöm.
Az lenne a kérdésem, hogy ha munkahelyet változtatok akkor kilépéskor milyen papírokat, igazolásokat kell megkapnom a munkáltatótól, amire majd szükségem lesz az adóbevalláskor.
Hogy hívják ezeket németül?
Előre is köszönöm.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
13 éve 5 napja #9424
Írta: DECOTEXT
Mit kellene kiadnia? A munkaidöd, hogy mettöl meddig dolgoztál az adott cégnél az a "Bundesversicherungsanstalt für Angestellte" (BFA) közpotban regisztrálták, ha bejelentett munkahelyed volt. Ezt viszont vagy küldik neked évente (kivonat), vagy kérned kell! Ha feketén dolgoztál akkor "szivattyú" van..... BfA < = Olyan mint a nyugdijközpont.
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Papírok kilépéskor
Hát nem tudom, hogy jól értettem e, de KILÉPÉSKOR szerintem örülhetsz ha egyáltalán ad valamit. A "kilépés" az azt jelenti, hogy nem töltöd le a felmondási idöt. Ilyenért minden munkaadó megszivathat, s ha kiderül, akkor a leendö munkahelyeden sem valami kondtruktiv dolog!rmelcher írta: Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy ha munkahelyet változtatok akkor kilépéskor milyen papírokat, igazolásokat kell megkapnom a munkáltatótól, amire majd szükségem lesz az adóbevalláskor.Hogy hívják ezeket németül?Előre is köszönöm.
Mit kellene kiadnia? A munkaidöd, hogy mettöl meddig dolgoztál az adott cégnél az a "Bundesversicherungsanstalt für Angestellte" (BFA) közpotban regisztrálták, ha bejelentett munkahelyed volt. Ezt viszont vagy küldik neked évente (kivonat), vagy kérned kell! Ha feketén dolgoztál akkor "szivattyú" van..... BfA < = Olyan mint a nyugdijközpont.
DCT
- szemenyei
- Látogató
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19418
Írta: szemenyei
szemenyei válaszolt a következő témában: Papírok kilépéskor
Üdv. mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy Németországban felmondáskor kötelesek a papírjaimat kiadni és megkezdeni a bérkifizetést azonnal? Sajnos lassan 1 hónapja felmondtam és semmilyen papírt nem írattak velem alá, illetve a mai napig nem kaptam kézhez. A fizetést azt a bankszámlára utalták (amit egyébként éppen a fent említett probléma miatt nem tudtam megszüntetni), de nem tudom megnézni az itthoni bankautomatáknál az összeget.
Kérem, ha valaki tud az ottani jogszabályról valamit, ossza meg velem-velünk.
Köszönöm
Olyan kérdésem lenne, hogy Németországban felmondáskor kötelesek a papírjaimat kiadni és megkezdeni a bérkifizetést azonnal? Sajnos lassan 1 hónapja felmondtam és semmilyen papírt nem írattak velem alá, illetve a mai napig nem kaptam kézhez. A fizetést azt a bankszámlára utalták (amit egyébként éppen a fent említett probléma miatt nem tudtam megszüntetni), de nem tudom megnézni az itthoni bankautomatáknál az összeget.
Kérem, ha valaki tud az ottani jogszabályról valamit, ossza meg velem-velünk.
Köszönöm