Papírok kilépéskor
- szemenyei
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Lehet, hogy csak úgynevezett "minijob" volt 400€-ért?szemenyei írta: Bejelentett munka volt, konkrétan Mc'Donaldsnál, a szerződés Teilzeitban köttetett. Hiányolom azonban, hogy a felmondási idő letöltését követően semmit sem írattak alá....
A számláddal csakis Te rendelkezel! Ügyelj arra, hogy ha nem szünteted meg időben felemészti önmagát, mert az ilyen "girokonto"-n, kevés vagy nincs kamat, viszont nem ingyenes, igy ha nincs bevételed, a pénz fogy! Bérelszámolási papírt kötelesek adni, hacsak nem feketén dolgoztál. Biztos vagy abban, hogy érvényes és minden hivatalos azon a papíron?
Azonnal egy cég sem fizet. Az elszámoláast követően utalják a jussodat!
Nekem is lenne egy kérdésem! Mit akarsz a jogszabállyal?
DCT
- szemenyei
- Látogató
A kérdésem viszont az volt, hogy miként szól a jogszabály Németországban: a felmondási idő letöltése után, kötelesek-e azonnal kiadni a papírjaim, egyáltalán aláíratni velem, hogy megszűnt a munkaviszony, valamint kifizetni a bérem. Erre keresem a választ. Ugyanis MO-n mindezeket az utolsó munkanapon kötelesek elvégezni. Csak azt nem tudom, hogy ez EU-s jogszabály-e, vagy csak MO-ra vonatkozik. Egyébként e-mailben kértem a munkáltatót hogy küldje el sürgősen, (ez egy korrekt levél volt- sajnos a közvetítő nő, aki ugyanúgy alkalmazott, azt terjesztette a többieknek, hogy én fenyegető levelet írtam - azonban a válasz az volt, hogy 10-én postázza a papírokat, a fizetést viszont 7-én. Nos, a pénz a számlán (5-én), a papírok sehol. Utolsó munkanapom április 20. volt. Akik felmondtak pár nappal utánam azok sem kapták meg, valamint akiknek a cég mondott fel, azoknak sem adták ki.
Ja, és mind e mellett én még javasoltam több embernek a munkát. Nyilván ezek után nem fogom...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem kötelesek!szemenyei írta: A kérdésem viszont az volt, hogy miként szól a jogszabály Németországban: a felmondási idő letöltése után, kötelesek-e azonnal kiadni a papírjaim, egyáltalán aláíratni velem, hogy megszűnt a munkaviszony, valamint kifizetni a bérem. Erre keresem a választ. Ugyanis MO-n mindezeket az utolsó munkanapon kötelesek elvégezni. .
Az adótt hó végén szokták megtenni!
Amikor a többiek fizetését is elszámolják.
A német gazdaságot fogod ezzel térdre kényszeríteni....Ja, és mind e mellett én még javasoltam több embernek a munkát. Nyilván ezek után nem fogom...
DCT
- Pomi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Tudna valaki küldeni egy egyszerű általános munkavállalói felmondást németül? (sablonszöveget) Továbbá kérdezném, hogy milyen papírokat kell kapni a munkaviszony megszűnésekor?
A továbbiakban szeretnénk egy ideig önkéntes munkára jelentkezni és emiatt igénybe szeretnénk venni a munkanélküli ellátást. Ennek az ügyintézésével kapcsolatban is szívesen vennék minden információt.
Köszönöm a segítséget!
Üdv Pomi
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145