Baleset és munkavédelem

Több
12 éve 8 hónapja #7470 Írta: btgyrgytms
Baleset és munkavédelem téma létrehozva btgyrgytms által

Jogi probléma merülhet fel már a munkaszerződés megkötésekor is( idehaza azt szokás mondani az apró betűk között van a lényeg elrejtve). A szerződés értelmezésére gondolok.Olvasgattam a fórum oldalait de valahogy a figyelmemet elkerülte, hogy mi a szokás munkába lépéskor.A baleset és munkavédelemre gondolok , ilyen fajta oktatás van a német munkaadóknál?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #9440 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Baleset és munkavédelem

btgyrgytms írta: Jogi probléma merülhet fel már a munkaszerződés megkötésekor is( idehaza azt szokás mondani az apró betűk között van a lényeg elrejtve). A szerződés értelmezésére gondolok.Olvasgattam a fórum oldalait de valahogy a figyelmemet elkerülte, hogy mi a szokás munkába lépéskor.A baleset és munkavédelemre gondolok , ilyen fajta oktatás van a német munkaadóknál?

Elvileg kötelezö! Gyakorlatilag úgy néz ki a legtöbb helyen ahogy nálunk az irodában. Minden évben egyszer körbejön a kolega aki ezzel meg van bizva, és aliratja a balesetvédlmi s tüzvédelmi oktatásról szóló listát. Mi alairjuk, de ekkor a felelösség a mienk. Ha valaki viszont igényli az információt akkor megkaja az oktatást! Olyan munkahelyeken, ahol veszélyes gépek, vagy anyagok vannak, (pl mühely) a felvétel után az elsö munkanapon megkapja a munkavállaló a szükséges információt!
(Ez a cégünkröl szól ahol dolgozom. Más vállalatnál nem tudom, hogy hogyan megy, de a törvény az elöirja!)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!