adrianna23-ék esélyei

×

Szavazás: adrianna23-ék esélyei (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Biztos el tudtok helyezkedni
3 30%
Esetleg nyelvtudással
2 20%
Szerencsés esetben
4 40%
Esélytelen
1 10%
Szavazók száma: 10
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
  • adrianna23
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2579 Írta: adrianna23
adrianna23-ék esélyei téma létrehozva adrianna23 által

Tisztelt Fórumozók!
Némi információra lenne szükségem Németországi munkavállalással kapcsolatban.A férjem és én komolyan gondolkozunk külföldi munkavállaláson és esetleg letelepedésen, de valójában nem tudjuk, merre induljunk. Van egy 16 hónapos kisfiúnk és csupán nekem van kis német nyelv ismeretem - legalábbis minimális -,
Én vendéglátóipari végzettséggel rendelkezem, a férjem pedig repülőgép szerelő. A férjem sajnos csak angolul érteti meg magát, illetve az ehhez a szakmához szükséges szakmai nyelvismerettel rendelkezik.
Önök szerint milyen esélyeink lehetnek a munkavállalásra? Én találhatok magamnak részmunkaidős állást? Illetve a férjemnek milyen esélyei lehetnek ebben a szakmában elhelyezkedni német nyelvtudás nélkül? Esetleg van-e mód nyelvtanulásra "bevándorlók számára"? A kisfiúnkat könnyen el tudnánk helyezni bölcsődében, amíg én dolgozom? Könnyen találhatunk magunknak megfelelő szállást, albérletet?
Kérem bocsássanak meg ezért a sok kérdésért, de eléggé laikusak vagyunk ezzel kapcsolatban.
Segítségüket előre is köszönöm.
Maradok tisztelettel,
N. Adrienn

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #2580 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: adrianna23-ék esélyei

Szia,

Ha a ferjed nagygepes repszerelo a szukseges papirokkal, akkor angolul kell beszelni a munkahoz tudtommal. Egy ismerosom testvere dolgozik (legalabbis dolgozott eveket) a Lufthansanal nagygepes repszerelokent Nemetorszagban. Munkanyelve az angol volt. Ez egy nemzetkozi szakma, ha megvannak a papirok.
HA kisgepes tapasztalata van, akkor passz. Nemetorszagban eleg elterjedt a repulos sport, mind a motoros mind a vitorlazo gepek teren. De valszeg oda az angol melle kell nekik a nemet, mint altalaban Nemetorszagban.


udv
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • adrianna23
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2581 Írta: adrianna23
adrianna23 válaszolt a következő témában: adrianna23-ék esélyei

Szia!
Köszönöm,hogy válaszoltál. A férjemnek középfokú angol nyelvvizsgája van. Nagygépes repülőgép szerelő.
A bizonyítványai, vállalati megbízása és a szakszolgálati engedélye is megvan. A Malév leányvállalatánál repülőgép szerelő(ACE)-nál.
Üdv.:Adrienn

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2593 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: adrianna23-ék esélyei

Szia!
A munkahoz nem tdok hozzaszolni, de ha jol tudom, Thüringiaban es Hessenben nagyon olcson es jol lehet nyelvet tanulni:
http://www.sprache-und-bildung.de
Sajnos, amikor nekem kellett, ezt nem tudtam.
szia: Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #2594 Írta: Gabo888
Gabo888 válaszolt a következő témában: adrianna23-ék esélyei

Szia Adrienn!
Eloszor azt hittem meg senki nem szavazott, gondoltam megteszem elsonek de aztan rajottem, hogy csak akkor latom a szavazatokat ha magam is szavaztam. :)
Bar szavazatom a biztos talaltok munkat lehetosegre esett, ne gondoljatok, hogy setagalopp lesz. Ha a minimalis nemet nyelv ismeret azt takarja, hogy megerted az egyszerubb mondatokat es meg tudod ertetni magad, akkor szerintem neked van nagyobb lehetoseged valami "rabszolgamunkara" a vendeglatoiparban de a ferjed szakmaja "utokepesebb", am az csak minimalis könnyítes ha valoban angol nyelvet hasznalnak a munkahelyen, egyebkent ezt ketlem, gondolom az ACE-nal sem angolul beszelnek de nem kizart. A nyelv ismerete rengeteg mas okbol kifolyolag (is) elengedhetetlen, egyszer volt alkalmam egy ismerosomet elkiserni gyermekevel orvoshoz es megkert, hogy segitsem ki ha alapfoku nemetje nem lenne eleg. Hat, a legenyhebb, tomor, megfogalmazas, hogy nem tudta a gyerek panaszait sem elmondani a dokinak. Hiaba vannak kint mar evek ota, dolgozik O is egy etteremben, kilep a munkahelyerol es mintha turista lenne. Mondtam is neki, hogy 2-3 év alatt azert ragadhatott volna ra valami mert rajtam kivul nincs magyar ismerosuk, en pedig nem mindig leszek keznel. Szoval, hasznalhato nyelvtudas nelkul ne induljatok el szerintem, varjatok meg a majusi nyitast, addig tanuljatok a nyelvet es akkor egy alapfoku tudassal nagyobb esellyel indultok, teljesen megallna a helyet a biztos talaltok munkat velemenyem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #2600 Írta: lopici
lopici válaszolt a következő témában: adrianna23-ék esélyei

Szia, igaz, h majustol megszunik a munkavallalsi engedely, de ennek nem egyenes kovetkezmenye az, h munkaba allhatsz. annal is inkabb, mert ez egy nagyon zart kozosseg, a hosszu-hosszu evetizedek ota itt elo torok vendegmunkasok is meg mindig kulfoldienek szamitanak. eloszor is minden kezdet alapja, a bejelentett lakcim. ehhez lakast kell berelnetek. ami itt altalaban kozvetito irodan keresztul lehetseges, aminek dija altalaban a kalt miete 2-szerese. ezenkivul altalaban 2 havi kalt miete meg hozzajon ahhoz, h alairhasd a berleti szerzodest. de! itt mindenre szabaly van. eloirjak, h adott nm2-en hany felnott vagy felnott+gyerek lakhat. a lakasok altalaban butorozatlanok, sot, sokszor konyhabutor sincs. ennek a koltsegeit is kalkulaljatok bele. a lakberen kivul jarulekos koltsegekket is szamoljatok. pl: szemetdij, tv dij, rezsi. ha a bekoltozesen tul vagytok, kovetkezhetnek a hivatalos papirok. be kell jelentkezni a varoshazan. ok automatikusan elkuldik a bejelentkezeseteket az auslanderamt-hoz. ok 3 honapon belul kuldeni fognak egy levelet, amiben arrol erdeklodnek, h miert vagy itt nemetorszagban. majd megkernek, h menj be szemelyesen a kovetkezo papirokat felmutatni: igazolas a munkalyedrol vagy ha vallalkozo vagy, akkor az osszes ezzel kapcsolatos papir. ezenkivul betegbiztositas igazolasa (a magyar tb kartya itt szamit). nagyon sok allashirdetes van, tobbek kozott 400 euro/ho, ez a mini-job. ebbol megelni nem lehet. ugyanis ebben nincs benne a betegbiztositas. ezt neked kulon kell fizetni ha itt akarsz maradni. allami, onkentes betegbiztositas csak a resz es teljes munkaidos allasokban dolgozoknak jar automatikusan.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gutemann

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!