Barbinék esélyei

Több
10 éve 7 hónapja #33482 Írta: Barbin
Barbinék esélyei téma létrehozva Barbin által

Sziasztok!
Esélyeinket szeretném felmérni. Barátom most diplomázik mérnök informatikus szakon., de már elkezdett dolgozni. Szóval van tapasztalata szoftverfejlesztőként ( ismert multi ). Ő angolul jól tud, németül januártól tervez tanulni.
Én pedig..hát.. van egy közgazdász alap + mester diplomám és grafikusi 2 diplomám. Én viszont németül felsőfokon tudok. ( nevelőapukám ide települt + voltam kint erasmussal fél évet) Szóval, a sváb nyelvjárst is nagyon jól megértem :) Angolul pedig szakmai középen is elboldogulok. Nekem is van multis tapasztalatom kb 2 év. (De jelenleg, nincs lehetőségem cégen belül kijönni )
Gondolkozunk, hogy majd idővel kiköltözzünk, de szeretnénk ezt megtevezni, nem fejvesztve belevágni, mert hál istennek nem sürget a tatár. Inkább csak fiatalon még világot látnánk, tapasztalnánk :) Meg tudom, hogy páromnak kéne még 1-2 év amig eljut németből valahova, szerezzen még pár év tapasztalatot és persze tőkét, tőkét rakjunk félre. Sajnos, nincsenek ismerőseim, akik ezekre a szakterületekre rálátnának. Tudom, hogy az enyém elég telített szakma. De szerintetek nekem esélyem lenne valami ilyesmire? Ti No. melyik részét ajánlanátok ? Délen laktam, ismerösök, rokonok miatt szimpi lenne, mert ismerős a vidék már. :)

Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép hétvégét!
B.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #33485 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Barbinék esélyei

Szia Barbin,
na erre mondják, hogy nyerö páros: nem sok gondotok lesz a tervetek megvalósításával. :clap: A te szakmád (mármint a közgazdász) a dumaigényesebb és te állsz jobban is a némettel (és a második szakmád sem kutya). A barátod pedig az IT-angol párosítással is akár már most befutó lehet, de egy kis némettel (miért csak januártól akarja tanulni ??) tuti az lesz. A szakmai gyakorlat egyikötöknél sem a mérleg nyelve, hiszen rengeteg pályakezdöt is keresnek. Gyerek nincs, mire vártok ? Jó, az induláshoz naná, hogy kell egy kis cash-flow (ld. lakásbérlés, kaució, ügynöki jutalék és egyebek), de az nem a világ, persze ha nem rögtön családi házat, vagy elit negyedbéli luxuskérót akartok bérelni...Én tuti Dél-Németországot javaslom (itt székel a legtöbb high-tech cég, itt a legtöbb állás, itt a legmagasabb a fizu, igaz itt a legdrágább a lakásbérlés is - ld. pl. München, Stuttgart, stb.) , az igazán nyerö pedig Baselben vagy Zürichben dolgozni (német fizu x 2), és a határ német oldalán lakni :P !! Az álláskereséshez ajánlom a Stepstone.de portált és (ha még nincs) csináljatok profilt a Xing-en ill. a LinkedIn-en. Jó még a carreer.de is, de annak a prémium szolgáltatása fizetös (olyan havi 25 € körül, de egy évet elöre fizetve már csak vmi 175 € körül van), az ingyenes alap viszont igen korlátozott . Mindegyiken tudtok keresgélni is, ill. saját profilt föltenni a fejvad´szok és a cégek számára hozzáférhetöen, a reakció nem marad el ;) . Szóval, uccu, sok sikert! És adjatok vmi visszajelzést, hogy alakul a dolog...

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 7 hónapja #33486 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Barbinék esélyei

Barbin írta: Én pedig..hát.. van egy közgazdász alap + mester diplomám és grafikusi 2 diplomám. Én viszont németül felsőfokon tudok.

A közgazdászi diplomát szerintem nem fogod tudni használni. Én is grafikusként dolgozom 13. éve (elötte CAD szerkesztés, még korábban hegesztö/lakatos), de nekem nincs diplomám. Egy "müszaki illisztrátor"-i gyorstalpalóm van, (tanfolyam, ami csak egy papir > nem hozott semmit.) s egy müszaki rajzolói szakmám (gépészet). Idövel kiderült, hogy autódidakta is lehet jó....
(Söt jobb!) :chuckle:

(Fontos ennél, hogy ismerd jól, a gyakran használt grafikai programokat, mert manuálsian (sajnos) már senki nem dolgozik, csak a festömüvészek!) Adobe-Photoshop, Adobe-IIllustrator, GIMP, Corel csomagok, stb. Nem árt pár alapismeret animaciós porgramokból sem! Ajánlom, hogy gyakorolj a 3D programokkal is > 4D Cinema, 3DMAX, CREO Illustrate-PTC-töl. Jó ha van ismereted a terevezöprogramokról: AutoCAD, PRO-E, Catia, stb. (Mi pl. sokat hasznaljuk ezt a két 3D megjelenitö programot: 3D Via-Composert és a 3D Navigatort)

Igy "felfegyverkezve" szuper lehetöségek nyilnak meg elötted, ahol azonban a grafikusai diploma hátrányos lehet, mert a munkaadók azt gondolják, hogy sokat kérsz, s rendszerint "túlképzett vagy" indokkal, elutasitanak! Ne feltétlenül délen próbálkozz, mert alacsony a munkanélküliség kevés az üresedö hely.(Bayern) Niederschsen jobb ebböl a szempontból!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 7 hónapja #33487 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Barbinék esélyei

Barbin írta: Esélyeinket szeretném felmérni. Barátom most diplomázik mérnök informatikus szakon., de már elkezdett dolgozni. Szóval van tapasztalata szoftverfejlesztőként ( ismert multi ). Ő angolul jól tud, németül januártól tervez tanulni..


A barátod válogathat a munkahelyek között! Nincs az a mennyisegü munkavállaló, amenyit a német munkaeröpiac IT területen ne tudna felvenni! Söt a fizetést is diktálhat, ha valóban jól csinálja, mert szinte mindent megadnak!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #33490 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Barbinék esélyei

Az IT lesz nalatok a meghatarozo terulet elsore.
Azert nem minden teruleten vesz fel a piac korlatlan embert es nem mindenhol eleg csak az angol. Elobb azt talaljatok ki, hogy "permanent" vonalon vagy freelancing vonalon akartok mozogni. Permanent vonalon tobb a juttatas, biztonsagosabb a kijovetel, de freelancerkent tobbet lehet keresni. Csak azert mondom, mert nem minden IT teruleten van ez is meg az is..
Ki kell talalni merre mozduljon az ember es arrafele tapasztalatot szerezni. Azert 1-2 ev tapasztalat meg nem sok mindenre eleg, de jok a kilatasok:)
En eszakra koltoznek, delvideken kevesebbet fizetnek IT-ban, de azert vannak kivetelek. Delvidek viszont egy pottyet elhetobb az idojaras es a hegyek miatt.

Amit meg javaslok, az Hollandia Nemetorszag mellett. Par szakteruleten, IT az ilyen, van egy un. 30%-os szabaly. A beveteled 30% adomentes 8evig (jelenleg. ez valtozik, nemregiben meg 10 ev volt) ami eleg rendesen felnyomja a netto bert. Hatar melletti koltozessel te meg atjarhatsz Nemetorszagba dolgozni:) Sokan csinalnak hasonlot, sok holland-nemet varos van egymashoz kozel. Pl. Maastricht-Aachen

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!