Gutemann esélyei

×

Szavazás: Gutemann esélyei (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Biztos el tudsz helyezkedni
10 90.9%
Sok függ a nyelvtudásodtól
1 9.1%
Csak a szerencsédtől függ
Nincs szavazat 0%
Esélytelen
Nincs szavazat 0%
Szavazók száma: 11
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #3667 Írta: gutemann
Gutemann esélyei téma létrehozva gutemann által

Sziasztok!
29-éves vagyok, kőműves szakmával rendelkezem. Kint szeretnék elhelyezkedni a szakmámban. Talán előny, hogy az én állampolgárságom német, 6 éves koromig éltem kint de ahogy olvasgattam itt a fórumon, elég sok teendőm lesz kiérkezésem után. Szeretnék minél előbb elhelyezkedni, hogy a kis családomat kivigyem magammal. 1-1-5 hónap nélkülük így is :( nagyon nehéz lesz. Szerintetek mennyi esélyem van, mi a helyes sorrend a lakcím bejelentés után? Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv: patrick

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #9262 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Gutemann esélyei

gutemann írta: Sziasztok!29-éves vagyok, kőműves szakmával rendelkezem. Kint szeretnék elhelyezkedni a szakmámban. Talán előny, hogy az én állampolgárságom német, 6 éves koromig éltem kint de ahogy olvasgattam itt a fórumon, elég sok teendőm lesz kiérkezésem után. Szeretnék minél előbb elhelyezkedni, hogy a kis családomat kivigyem magammal. 1-1-5 hónap nélkülük így is :( nagyon nehéz lesz. Szerintetek mennyi esélyem van, mi a helyes sorrend a lakcím bejelentés után? Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv: patrick

Az eseted speciális! Téged eleve "fel kell hogy vegyen a német állam".Nálad elég, ha kijössz és bejelentkezel egy fix cimre. A kategóriád elvileg "Aussiedler" kategória. Legalább is nagyon hasonló! Ezek azok a német szármozású oroszok akiknek német kivándorló nagyapjuk még a cártól kaptak földet, s az elmúlt 3 évtizedben tömegesen jöttek vissza a leszármozottak az "egyszer német, mindig német" elv alapján! (Nekik mág az orosz évek 60%-át is beszámitják majd a nyugdijba, pedig nem EU!) Mivel német állampolgár (is) vagy (vagy csak az) igy szerintem ha kijössz kedves családoddal (ők s németnek számitanak) eleve kell, hogy a HARZ 4-es támogatást kapjátok! Ha nem akkor is jogosultak vagytok egyéb támogatásra a letelepedéshez!

Sajnos a pontos törvényeket ehez nem ismerem, de van egy lengyel kolegám, aki 3 éve jött Terespol-ból (Fehér orosz határ a lengyel oldalon) Nagyapja német volt.... Mident kaptak az elején, s hamar beilleszkedtek. Igaz ők jól beszéltek németül! Egy állampolgárság sokat számit, mert nem küldhetnek el, hogy "menj haza"!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!