2xKE esélyei
- kelemen73
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
A véleményetekre lennék kíváncsi, mekkora esélyünk van a "túlélésre" nálatok, Németországban.
Mindketten 30-asok vagyunk. Jelenleg mindketten egy önkormányzatnál dolgozunk (ketten 170 e Ft nettóért)köztisztviselőként. Nekem a német jobban megy (ebből érettségiztem, és éltem is kinn), közgazdász diplomán lenne (már csak a nyelvvizsga hiányzik) és mérlegképes könyvelő vagyok. A párom cipőipari műszaki technikus, ő is megérteti magát, már dolgozott kinn az építőiparban kb.1. évet. Emellett nagyon ért a számítógépekhez, de nincs róla papír (autodidakta módon, önerőből tanulta, mert nagyon érdekli), újságot szerkeszt, honlapokat készít...stb. Mindkettőnknek van jogsija és saját autónk is. Természetesen "bármilyen" munka érdekel bennünket.
Várjuk az őszinte válaszokat.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- brie
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 7
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Nettó 170 ezer 2 főre nem olyan összeg, amit nehéz szívvel kellene feladni, ha esetleg idővel mégis hazatérnétek, mert nem válnak be a reményeitek, gondolom ennyiért találnátok állást magatoknak újra.
Ha van némi tartalékotok, hogy addig is megéljetek, amíg nem találtok esetleg állást, akkor hajrá!
Először biztosan nem lesz könnyű, meg hát szerencse is kell, de a legnagyobb része a dolognak rajtatok múlik.
- kelemen73
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Sajnos nem volt bátorságom akkor mikor hazajöttem, utána jött a főiskola, azután mérlegképes könyvelőnek iskolázott be a munkáltatóm. Azzal tavaly végeztem. Így viszont eltelt egy csomó idő és azóta csak ritkán van szükségem a németre. Azt remélem, ha kijutunk, esetleg rövid idő alatt "feljövök" egy közép B szintre és meg tudom csinálni a nyelvvizsgát.
De előtte ki kell jussunk, ehhez azonban kell állás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem könyvelőként semmi esélyed, ehez kellene ismerned a német rendszert és törvényeket. Mi a "cipőipari műszaki technikus"? Cipész? Vagy a gyártáshoz szükséges gépek karbantartója, esetleg fejleszője? Mi ez a szakma? Mit csinál?? A számitógépes ismeretek felsorolásánál ez semmi. Én is tudom ezeket csinálni. Ha viszont tud programozni: PROGRAMOZÁSI NYELVEZETEK A-tól Z-ig. < link, (pl: c++, cobol, frontan, GML, java, stb.) és legalább scriptekhez és flash-hez ért, akkor van esélye, kérdés hogy talál e egy céget ahol bizonyíthat!?! Honlapokat ma már bárki készíthet, egy általános editorral.kelemen73 írta: Kedves brie!Sajnos nem volt bátorságom akkor mikor hazajöttem, utána jött a főiskola, azután mérlegképes könyvelőnek iskolázott be a munkáltatóm. Azzal tavaly végeztem. Így viszont eltelt egy csomó idő és azóta csak ritkán van szükségem a németre. Azt remélem, ha kijutunk, esetleg rövid idő alatt "feljövök" egy közép B szintre és meg tudom csinálni a nyelvvizsgát. De előtte ki kell jussunk, ehhez azonban kell állás
Saját véleményem: ha állami alkalmazottak vagytok, annál biztosabb munkahelyetek nem lesz, még akkor sem, ha ez kevésnek tűnik! Szerintem nem kevés kettőtöknek az otthoni viszonyokat figyelembe véve!
DCT
- kelemen73
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kedves Decotext! Írtam neked privátban, nem tudom, hogy megkaptad-e.
Üdv. kelemen73