Street View: Vége van

  • Irány Németország!
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #31429 Írta: Irány Németország!
Street View: Vége van téma létrehozva Irány Németország! által

A Google leállította a Street View-t NémetországbanA Google a legtöbb helyre többször is kiküldi a Street View autót, hogy biztosan jó legyen a kapott információ és folyamatosan frissítsék az oldalt – ez áll a szolgáltatás honlapján. Németországban azonban leállnak.

Annak ellenére, hogy a német bíróság határozata szerint nem törvényellenes a Google Street View szolgáltatása Németországban, a cég leállította az autókat és a jövőben sem tervezi a fotózás újraindítását. A cég szóvivője szerint megváltoztak a cég prioritásai: arra használjuk a Google-autókat, hogy adatokat gyűjtsünk és fejlesszük a térképes szolgáltatásokat.

A Google továbbra is elérhetővé teszi a meglévő Street View szolgáltatás arra a húsz német városra, ahol ez elkészült, de többé nem frissítik az adatbázist, nem lesznek új fotók. Az még nem egyértelmű, hogy a döntés végleges vagy még változhat a jövőben.

A megváltozott prioritásokon kívül a Google nem beszél arról, hogy miért állítja le a Street Viet Németországban. Valószínű, hogy a szolgáltatás indulása körüli hercehurca is közrejátszott a döntésben. A német hatóságok nagyon sok akadályt állítottak a cég elé attól a pillanattól kezdve, hogy a Google bejelentette a szolgáltatást. A Google még abba is beleegyezett, hogy kérésre elhomályosítják az adott épületeket a fotókon. Eddig több mint 250 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. (index.hu) Fotó: nexus404.com

Irány Németország! A németországi magyar portál.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!