Egyre több német vállal másodállást

  • Irány Németország!
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
10 éve 7 hónapja #32936 Írta: Irány Németország!
Egyre több német vállal másodállást téma létrehozva Irány Németország! által

Egyre több német vállal másodállást

Egyre több német munkavállaló egészíti ki a jövedelmét egy másodállással. A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók közül tavaly év végén 2,66 millióan dolgoztak főállásuk mellett az úgynevezett minijob konstrukcióban - legfeljebb havi 450 eurós fizetéssel járó részmunkaidős állásban -, amely 59 ezres növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ez azt jelenti, hogy a teljes munkaidőben dolgozók 9,1 százalékának van másodállása. Tíz évvel korábban ugyanez az arány 4,3 százalék volt, vagyis egy évtized alatt nagyjából megduplázódott a két munkahelyen dolgozó német munkavállalók aránya.
A német országos munkaügyi hivataltól (BA) a Baloldal egy parlamenti képviselője, Sabine Zimmermann kérte ki az adatokat. A szociáldemokratáktól balra álló párt politikusa szerint a számok azt tükrözik, hogy egyre kevésbé lehet megélni egy fizetésből Németországban. Az emberek "nem önként és dalolva dolgoznak két állásban, hanem a szükség parancsára" - mondta Zimmermann a kelet-németországi Chemnitzben megjelenő Freie Presse című lapnak.
A munkaügyi minisztérium szerint nem biztos, hogy anyagi gondok miatt vállalnak többen másodállást. A tárca egy szóvivője elmondta: nincsenek felmérések a két munkahelyen dolgozók motivációjáról. Ezért a szűkös pénzügyi helyzet mellett akár más tényezők is fontosak lehetnek, elképzelhető például, hogy a "megnövekedett fogyasztási kedv" ösztönöz másodállás vállalására - tette hozzá a szóvivő a Freie Presse hétfői beszámolója szerint.
Németországban a gazdasági fellendülés hatására a foglalkoztatottság az utóbbi években történelmi csúcsra emelkedett, a munkanélküliség pedig történelmi mélypontra süllyedt. A 80 milliós országban nagyjából 42 millióan állnak munkaviszonyban, míg a regisztrált munkanélküliek száma 2,9 millió körül mozog. MTI Fotó: 4freephotos.com

Irány Németország!A németországi magyar portál

MTI

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 7 hónapja #32938 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Egyre több német vállal másodállást

Szóval azért ezen a számon érdemes elrágódni!
A lakosság több mint fele valamilyen munkaviszonyban van!

Mo.-on mennyi is az aktiv keresök száma?
:chuckle:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #32963 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Egyre több német vállal másodállást

Az "egyre több német" biztosan nem azért vállal másodállást, mert hobbija a munka. Sajnos, inkább az jellemző, hogy itt sem fenékig tejfőlös a kolbászból font kerítés. B)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!