ADR, GKI és PAV II
- WgD
- Témaindító
- Látogató
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy Németországban elfogadják-e az itthon megszerzett ADR-t, GKI és PÁV II vizsgákat? A párom most csinálja az "E" kategóriát, és ezek szükségesek még hozzá. Írtam már a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Képzési és Vizsgáztatási Főosztály-nak, de ők nem tudják a választ, kérdeztem autósiskolákat is, ők sem tudják, gondoltam van olyan köztetek, aki itthon szerezte meg ezeket a vizsgákat.
Előre is köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gabor0126
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
Állítólag elfogadják, eu konform a bizonyítvány. Ne az NKH-nál érdeklödjetek, mert hülyeségeket beszélnek, jobb ha soför kollégák tapasztalataira hagyatkoztok, talán Ők a kiskapukat is tudják!
Üdv! Gábor
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Csak a GKI részét tudom, mivel a párom nemrégen végezte ezt el.
Neki régi , közel 20 éves az E kategóriás jogsija, így Neki a GKI alapképzést nem, csak a továbbképzést kellett megcsinálnia. A vizsga után kb. egy héttel kézhez kapta a nemzetközi fuvarozói jogosítványát Minta itt! , mellyel bementünk a Nemzetközi közlekedési hatóság területileg illetékes irodájába.
Ott bemutattuk a dokumentumait, kitöltöttünk egy papírt, lefotózták a férjemet, befizettünk 7.700,- Ft-ot ( 2012.február) és kértük, hogy lakcímre küldjék ki a tachográfkártyát. 10 nap múlva megkaptuk.
Digitális tachográfkártya igénylésről itt olvashatsz
Csak ezzel tud árufuvarozást vállalni a párod, e nélkül ne is induljon el.
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
A "GKI" csak 2014 09. 09.-től kötelező. Addig elég a régi "Nemzetközi ÁrufuvarozóiSzilvi írta: Szia WgD,
Neki régi , közel 20 éves az E kategóriás jogsija, így Neki a GKI alapképzést nem, csak a továbbképzést kellett megcsinálnia. A vizsga után kb. egy héttel kézhez kapta a nemzetközi fuvarozói jogosítványát Minta itt! , mellyel bementünk a Nemzetközi közlekedési hatóság területileg illetékes irodájába.
Ott bemutattuk a dokumentumait, kitöltöttünk egy papírt, lefotózták a férjemet, befizettünk 7.700,- Ft-ot ( 2012.február) és kértük, hogy lakcímre küldjék ki a tachográfkártyát. 10 nap múlva megkaptuk.
Digitális tachográfkártya igénylésről itt olvashatsz
Igazolvány". Addig még van két év + egy kicsi
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Szilvi írta: Szia WgD,
Ja, és minden más okmányt is elfogadnak, amennyiben érvényes. A PÁV I.II. meg x az csak "magyar" sajátosság. Itt a kutyát nem érdekli.