Magyar közgazdasági érettségi

Több
11 éve 10 hónapja #20624 Írta: Ludwigsburg
Magyar közgazdasági érettségi téma létrehozva Ludwigsburg által

Kedves fórumozók! Van valakinek konkrét tapasztalata magyar közgazdasági érettségivel kapcsolatban? (Pénzügyi ügyintéző, képesített könyvelői szakmákra jó idehaza, középfokú végzettségként) 10 éve szereztem meg, nem használtam, és ha nincs gyakorlati haszna, nem kezdem el az utánnajárást. A korábbi hasznos hozzászólásokat elolvastam más topicban, de azt gondolom, sok más embernek is segítene ha konkrétan szóbahozom ezt a területet.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #20627 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar közgazdasági érettségi

Ludwigsburg írta: Kedves fórumozók! Van valakinek konkrét tapasztalata magyar közgazdasági érettségivel kapcsolatban? (Pénzügyi ügyintéző, képesített könyvelői szakmákra jó idehaza, középfokú végzettségként) 10 éve szereztem meg, nem használtam, és ha nincs gyakorlati haszna, nem kezdem el az utánnajárást. A korábbi hasznos hozzászólásokat elolvastam más topicban, de azt gondolom, sok más embernek is segítene ha konkrétan szóbahozom ezt a területet.

Sajnos a területen nincs sok ismeretem, de a munkaröpiacon igen! Nos, érettségi az egyszerüen kevés. Nem tudom, hogy van e legalább technikusi szint ennél a végzettségnél? Aztán van egy másik (nagyobb) probléma, ami ugyan a saját (szubjektiv) véleményem. Mint tudjuk a magyar gazdaság nem valami rózsas helyzetben van, s ez bizony a közgazdászok t okozták. Nem tudom, hogy tartalmilag mennyire hasznositható akár egy közgáz diploma, nyugaton?? Én erösen kétekedem a magyar oktatásban (föleg ezen a téren), noha biztosan van sok olyan terület, ahol ebben jók vagyunk.....
Nem tudom hány helyen van Mo.-on közgazdász oktatás, de az biztos, hogy túl sok! Itt BWL**-nek hivják s azok mennek ilyen szakra kiknek nincs konkrét elképzelse, hogy mit tanuljon és mert az egyik legkönnyebb!

**Betriebswirtschaftslehre

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #20653 Írta: Ludwigsburg
Ludwigsburg válaszolt a következő témában: Magyar közgazdasági érettségi

Köszönöm a választ, ez is valami, hogy tudja az ember mihez viszonyítani... A politikai résszel kapcsolatban nem mondanék semmit, az biztos hogy a képzés gondosan kerüli a sok-sok kreatív újdonságot szemléletet, ami máshol már jobban megjelent.(globalizmus kritika, regionális pénz stb.) ezen túl még az a probléma hogy a legtöbb egyetem tanszékvezetői most vagy korábban kormánytagok voltak, így kivülálló akár össze is kapcsolhatja a diploma értékét a tanárokéval. Középiskolai szinten főleg ott, ahol érettségire épülő a képzés gyakran gyakorlatiasabbak voltak, stb. És az is biztos hogy több helyen a horrortandíj nem arányos a piac értékelésével. Ezek után az életrajzban próbálok vele valamit kezdeni és a motivációs levélbe keverni..
Még annyit, amit hallomásból tudok, hogy volt magyar könyvelő akinek kapcsolat révén sikerült elhelyezkedni, és a csekély nyelvtudását a gépre telepített program más nyelven használata kompenzálta. Sajnos nem tudom, pedig lényeges, hogy sima,vagy mérlegképes stb. volt-e, nagyon nem mindegy.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #20668 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar közgazdasági érettségi

Ludwigsburg írta: Még annyit, amit hallomásból tudok, hogy volt magyar könyvelő akinek kapcsolat révén sikerült elhelyezkedni, és a csekély nyelvtudását a gépre telepített program más nyelven használata kompenzálta. Sajnos nem tudom, pedig lényeges, hogy sima,vagy mérlegképes stb. volt-e, nagyon nem mindegy.


Lehetnek kivételek, s vannak szerencsések! Én sem mondtam, hogy lehetetlen, csak, hogy nagyon nehéz! Általánosságról beszéltem! Ha van vitamin "B" az az "Beziehung", értsd: protekciód, akkor minden lehetséges! Az sem kizárt pl, hogy egy BRD-ben működő magyar cég foglalkoztat (esetleg)! Ha viszont rám hallgatsz akkor átképzed magad, más szakmára, ha külföldön akarsz dolgozni!
;)
Nekem is van három és fél szakmám, mégis egy negyedikben dolgozom
autódidaktaként, mert ez kell, és valószinű jól csinálom, mert a nagy
szám ellenére, már 13. éve "tart" a cég....
:woohoo:

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!