Óvodai díj visszatérítése
- joe80
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A válaszokat előre is köszönöm.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zsozsipapa
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
Arrol tud valaki valamit hogy az ovodai koltsegeket hol es hogyan lehet visszaigenyelni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Úgy tudom, hogy max. az éves adóbevallasnál lehet valamit elszámolni, de lehet
hogy benne van már a "Pauschal" adókevezményben.....
Informáljatok, ha nem igy van!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Az óvodában (itt legalábbis) adtak formanyomtatványt, azt kellett leadni az itteni gyámügyi hivatalnál (majd megkérdezem az illetőt, mi a pontos neve. Persze igényelni kell, de bizonyos jövedelem alatt szinte automatikusan megtérítik. Lehet, hogy nem korlátlan mértékig, de a félnapos elhelyezés árát teljes egészében megtérítették.DECOTEXT írta: Erre én is kiváncsi vagyok! Hogy, hogy visszaigényleni? Ki adja ezt vissza?
Úgy tudom, hogy max. az éves adóbevallasnál lehet valamit elszámolni, de lehet
hogy benne van már a "Pauschal" adókevezményben.....
Informáljatok, ha nem igy van!
Itt nem is kellett kérni, hanem az óvoda hívta fel rá a figyelmet, erre a lehetőségre, mivel sejtették, hogy egy kereső esetén jogosultak lesznek.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Nekünk 118 euró/ gyerek/hó volt a teljes óvodai díj egész napra, és ez lett 38 euró a támogatás után. Természetesen ebbe nem tartozott bele az étkezés 56 eurós díja (napi 3×). Mi személyesen mentünk be a Hivatalba, és az egész ügyintézés, mindennel együtt, 1 hét volt! Csütörtök Hivatal, utána hét kedden, megvolt a támogatás megadásának határozata, szerdán be az oviba, másnap meg is kaptuk a pontos, már támogatott összegről a levelet. Ennyi!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Emilio33 írta: Így volt nálunk is, ahogy mondod.
Nekünk 118 euró/ gyerek/hó volt a teljes óvodai díj egész napra, és ez lett 38 euró a támogatás után. Természetesen ebbe nem tartozott bele az étkezés 56 eurós díja (napi 3×). Mi személyesen mentünk be a Hivatalba, és az egész ügyintézés, mindennel együtt, 1 hét volt! Csütörtök Hivatal, utána hét kedden, megvolt a támogatás megadásának határozata, szerdán be az oviba, másnap meg is kaptuk a pontos, már támogatott összegről a levelet. Ennyi!
Gondolom az ilyen visszatéritést csak szociális alapon lehet kérni! Ismeröseimnél senki nem kapott ilyet!
DCT