Iskola előkészítő

Több
10 éve 2 hónapja #35112 Írta: altedi
Iskola előkészítő téma létrehozva altedi által

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Kislányom itthon kezdené az általános 1.osztályt szeptemberben.
Mivel nyár elején költözünk így hol tudnám elhelyezni a nyáron és felvennék az általános első osztályába nyelvtudás nélkül is? Beiratni ilyen esetben mikor kell? Nagyvárosokba láttam iskolaelőkészítő osztályt, de mivel mi kis településbe költöznénk így nemtaláltam az ottani iskolákban ilyen osztályt. Köszi előre is!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 2 hónapja #35119 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Iskola előkészítő

Szia,
igen, kisvárosokban nincs ilyesmi. Az elsö osztályba simán fölveszik, viszont célszerü lehet ez esetben kétszer járatni az elsöt. (Elöször csak a nyelvre koncentrálni, másodszor meg már a tananyagra is.) Ha a lányod könnyen tanul, akkor lehet, hogy nem is kell ismételni, mert az elsö félévben már úgy "felveszi" a nyelvet, hogy a másodikban már a tárgyakra is tud összpontosítani, és hát az elsö év elsö féléve inkább úgyis az iskolába és a tanulásra szoktatásból áll. Ha szerencsétek van, a tanítók tudnak vele külön is egy kicsit foglalkozni (nem "kötelességük" és nem elvárható, de nálunk pl. felajánlották).
Alternatív az is megoldás lehet, hogy beíratjátok egy óvodába (Kita) egy évre, de itt a helyhiány esetleg probléma lehet... Kérdezzetek meg pár ilyen intézményt a közelben.
A nyári foglalkoztatás az már bonyolultabb. Attól is függ, hogy mikor mentek ki, mikor van a tartományban iskolaszünet, stb. Ha tudtok, menjetek be már most személyesen egy pár suliba és óvodába, biztos lesz valami megoldás. Sok sikert !

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: altedi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 2 hónapja #35121 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Iskola előkészítő

altedi írta: Nagyvárosokba láttam iskolaelőkészítő osztályt, de mivel mi kis településbe költöznénk így nemtaláltam az ottani iskolákban ilyen osztályt. Köszi előre is!


Amikor kijöttök azonnal küld el a helyi vagy a legközelebbi ovodába! Ez nem olcsó de megéri! Ezek a gyerekek ilyen korban hetek alatt megtanulnak játék közben egy nyelvet! Ha a nyáron oviba jár szeptemberben minden további nélkül mehet iskolába! Az oviban a kezdeti hallgatás szinte minden gyereknél van, ez ne irritáljon! Egyzer csak meg fog szólalni, s akcentus nélkül fogja a németet beszélni! Messze leköröznek bennünket ilyen korban, mert teljesen másképpen állnak a nyelvekhez! Ők ez nem is "tanulják", a szó szoros értelmében hanem átveszik!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: altedi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!