Bölcsőde Németországban
- nyuszomuszo
- Témaindító
- Látogató
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3955
Írta: nyuszomuszo
Bölcsőde Németországban téma létrehozva nyuszomuszo által
Sziasztok!
Hamarosan kiköltözünk a 2 éves kisfiúnkkal és neki keresnék bölcsödét. Magyar gyerekeket is bevesznek bárhova? Valaki tud segíteni hogy merre induljak el?
Nyuszómuszó
Hamarosan kiköltözünk a 2 éves kisfiúnkkal és neki keresnék bölcsödét. Magyar gyerekeket is bevesznek bárhova? Valaki tud segíteni hogy merre induljak el?
Nyuszómuszó
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ollti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 18
13 éve 7 hónapja #3996
Írta: ollti
ollti válaszolt a következő témában: Bölcsőde Németországban
Szia Nyuszomuszo!
Itt Németországban nincs külön bölcsöde..Nálunk a városi óvodában(stadt kindergarten)vannak egészen pici gyerekek...1 éves kortól vannak....Magyar gyerekeket is felvesznek. Mi is most vagyunk szokatáson mondjuk az én kisfiam 3 éves...Nekünk nagyon tetszik ez az ovi nagyon gyerekközpontúak és odafigyelnek a gyerekekre viszont sokkal szabadabbak ....Szóval nem tudom hová mentek helyileg,de mindenképp nézd meg van-e a környéketeken városi ovi és ott próbáljátok meg.....
Sok sikert!Ha esetleg tudok valamiben segíteni írj!
Üdv:Timi
Itt Németországban nincs külön bölcsöde..Nálunk a városi óvodában(stadt kindergarten)vannak egészen pici gyerekek...1 éves kortól vannak....Magyar gyerekeket is felvesznek. Mi is most vagyunk szokatáson mondjuk az én kisfiam 3 éves...Nekünk nagyon tetszik ez az ovi nagyon gyerekközpontúak és odafigyelnek a gyerekekre viszont sokkal szabadabbak ....Szóval nem tudom hová mentek helyileg,de mindenképp nézd meg van-e a környéketeken városi ovi és ott próbáljátok meg.....
Sok sikert!Ha esetleg tudok valamiben segíteni írj!
Üdv:Timi
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nyuszomuszo
- nyuszomuszo
- Témaindító
- Látogató
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #4002
Írta: nyuszomuszo
nyuszomuszo válaszolt a következő témában: Bölcsőde Németországban
Szia Ollti!
Köszönöm hogy válaszoltál!!Helyileg most férjem Germeringben él oda mennénk vagy ha sikerülne akkor Münchenbe szeretnénk költözni,ha találunk valami jó lakást! Annak örülök hogy gyerekközpontúak az óvodák,csak annyi kérdésem lenne még hogy mennyibe lenne ez nekünk havonta,mert gondolom jóval drágább mint itthon!? Az hogy a gyerek nem tud még németül az nem gond,én is még ismétlem a régen tanultakat!A kinti ovónők ehhez hogy állnak?
Még egyszer köszönöm!
Üdv. Zsuzsi
Köszönöm hogy válaszoltál!!Helyileg most férjem Germeringben él oda mennénk vagy ha sikerülne akkor Münchenbe szeretnénk költözni,ha találunk valami jó lakást! Annak örülök hogy gyerekközpontúak az óvodák,csak annyi kérdésem lenne még hogy mennyibe lenne ez nekünk havonta,mert gondolom jóval drágább mint itthon!? Az hogy a gyerek nem tud még németül az nem gond,én is még ismétlem a régen tanultakat!A kinti ovónők ehhez hogy állnak?
Még egyszer köszönöm!
Üdv. Zsuzsi
- mariann1281
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10338
Írta: mariann1281
mariann1281 válaszolt a következő témában: Bölcsőde Németországban
sziasztok! új vagyok a fórumon! Nem tudom nem off-e de tapasztalatokra volnék kiváncsi német bölcsődékkel kapcsolatban! köszi
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
12 éve 11 hónapja #10362
Írta: Trixi0606
Trixi
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Bölcsőde Németországban
Sziasztok!
Igen, engem is érdekelne, hogy milyen térítésekkel lehet igénybe venni az óvodát? Vagy térítésmentes-e mint nálunk az óvoda, ahol alap esetben az étkezést kell csak fizetni? Kötelező-e az óvoda Németországban bizonyos kortól, vagy csak az iskola kötelező? Van-e iskolaalkalmassági vizsgálat (itthon a nevelési tanácsadó végzi, megállapítandó, hogy a gyermek iskolaérett-e és javaslatot tesz a továbblépésre vagy óvodában maradásra)?
Igen, engem is érdekelne, hogy milyen térítésekkel lehet igénybe venni az óvodát? Vagy térítésmentes-e mint nálunk az óvoda, ahol alap esetben az étkezést kell csak fizetni? Kötelező-e az óvoda Németországban bizonyos kortól, vagy csak az iskola kötelező? Van-e iskolaalkalmassági vizsgálat (itthon a nevelési tanácsadó végzi, megállapítandó, hogy a gyermek iskolaérett-e és javaslatot tesz a továbblépésre vagy óvodában maradásra)?
Trixi
- fersze
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 1 hónapja #33932
Írta: fersze
fersze válaszolt a következő témában: Bölcsőde Németországban
Üdv! Szeretnék tanácsot, segítséget kérni, azzal kapcsolatban, hogy mennyi idős kortól lehet bölcsödébe adni a gyerekeket?
Köszönöm előre is a válaszokat!tterv
Köszönöm előre is a válaszokat!tterv