A német nyelvtudásról

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #5686 Írta: zolipapa65aa
A német nyelvtudásról téma létrehozva zolipapa65aa által

Zoltán vagyok és mindenkinek szép napot kívánok.Először is szeretnék sok sikert kívánni szerkesztőknek és felhasználóknak egyaránt!A segítségeteket kérem mert nem tudom mire elég a német tudásom.Tehát,5 hónapja járunk magántanárhoz és július végére vesszük át a Start Neu-t.Nem dolgoznk így kb napi 5-7 órát tanulunk heti 6-szor.Tehát elvileg megvan az alapfok.Én mégis úgy érzem hogy az állásinterjún elvéreznénk.Tisztelettel várom segítő véleményeteket.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #5688 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: A német nyelvtudásról

Szia Zoltan,

Neked is szep napot! Bar itt most esös az idö, es hideg is van (Eisenach).
Csak egy javaslat: ha magantanarhoz jartok, biztosan van lehetöseg arra, hogy gyakoroljatok az allasinterjut többfele valtozatban. Az öneletrajzot is celszerü szerintem megtanulni, es azt is gyakorolni, ha abba belekerdeznek, mit mondtok. Celszerü olyan kerdesekre is felkeszülni, hogy miert akartok Nemetorszagban dolgozni, miert eppen ott, ahova palyaztok, miben mas Nemetorszagban az a munka, esetleg mik az azonossagok, hasonlosagok, miert vagytok eppen Ti alkalmasak arra a munkara,stb...
Szerintem eleg regen tanultok es eleg sokat ahhoz, hogy menjen.
Egyebkent a neten talaltok teszteket a nyelvtudashoz, pl a Goethe Intezet honlapjan is van ilyen. Persze ez a beszedet nem nezi.

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #5708 Írta: 2day
2day válaszolt a következő témában: A német nyelvtudásról

zolipapa65aa írta: Zoltán vagyok és mindenkinek szép napot kívánok.Először is szeretnék sok sikert kívánni szerkesztőknek és felhasználóknak egyaránt!A segítségeteket kérem mert nem tudom mire elég a német tudásom.Tehát,5 hónapja járunk magántanárhoz és július végére vesszük át a Start Neu-t.Nem dolgoznk így kb napi 5-7 órát tanulunk heti 6-szor.Tehát elvileg megvan az alapfok.Én mégis úgy érzem hogy az állásinterjún elvéreznénk.Tisztelettel várom segítő véleményeteket.

Más megtanulni és használni egy idegen nyelvet. Rengeteg lehetőség van a szituációs gyakorlatoktól, az interneten keresztül másokkal beszélni, levelezni, olvasni, tévézni, rádiózni vagy akár egyszerűen belevágni. Vezetékes német számok néhány forintos perc költségen hívhatók, meg kell próbálni álláshirdetésekre jelentkezni. Mit veszíthettek? ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zolipapa65aa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #5726 Írta: zolipapa65aa
zolipapa65aa válaszolt a következő témában: A német nyelvtudásról

Az elsö mondatodban megfogalmaztad a lényeget,pontosan ezt érzem a legnagyobb problémának.Az Éva és a Te tanácsodat követve haladunk tovább.Kérdés-a német emberke aki felhív tudja-e hogy a magyar iskolákban tanított német alapfok mit takar?Vajon mi a fontosabb neki?A tökéletes nyelvtan vagy a minél több szóismeret?Előre is köszike a választ-

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #5729 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: A német nyelvtudásról

szia zolipapa,

A valasz egyszerü: az a fontos, hogy megertsetek egymast. En gyakran elmondom, hogy nem beszelek meg eleg jol nemetül, ez hasznos. Es vissza lehet kerdezni, jol ertetted-e, ha nem erted, azt is meg lehet mondani, altalaban segitenek. Nekem a nyelvtannal van a legtöbb bajom, es most mar jol elboldogulok. De meg mindig tud valaki ugy beszelni, hogy szinte semmit nem ertek belöle. Ilyenkor probalok kerdezni, celiranyosan, es a valasz sokszor mar erthetö.

szia:

Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!