Fizetési papír értelmezése

Több
11 éve 10 hónapja #20373 Írta: pekkati
Fizetési papír értelmezése téma létrehozva pekkati által

Sziasztok! Kérlek segítsetek. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a munkáltatóm jól vonta-e a le a munkabéremből a különböző adókat? Megkaptam a fizetési jegyzékemet, de nekem ez kínai, mivel nem ismerem a német adótörvényeket. Előre is köszönöm!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #20430 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Fizetési papír értelmezése

pekkati írta: Sziasztok! Kérlek segítsetek. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a munkáltatóm jól vonta-e a le a munkabéremből a különböző adókat? Megkaptam a fizetési jegyzékemet, de nekem ez kínai, mivel nem ismerem a német adótörvényeket. Előre is köszönöm!

Ha be vagy jelentve, akkor egy ilyet kapsz minden hónap végén (vagy hasonlót) >> MINTA Itt van még náhány, ami hasonló, mert lehet többféle is. > ( fajták ) Mindegyiknél baloldalon van a megnevezés "Abrechnung bezeichnung" és jobb oldalon az összeg. Ülj le a Google Forditóhoz és szavanként forditgassd le, hogy mi micsoda. Ha nem ilyet (vagy hasonlót) kapsz, akkor nem vagy bejelentve, s egy gépelt papirt nyomnak a kezedbe...(vagy azt sem).
Ezeken a formanyomtatványokon minden rajta van. A bankszámlaszamtól, a pótlékokon keresztül a levonásokig minden. A röviditéseket (VWL) kérdezd meg a munkadótól. (A VWL pl: Vermögenswirksame Leisungen. Amolyan elötakarékosság amihez a munkaadó is ad egy részt, tehát ez pl. levonás ami a tied marad és kamatozik is!)


Tipp: nézd meg pl. hogy vonnak e "Kirchensteuer"-t (egyházi adó), ezt ugyanis automatikusan vonják, ha nem jelzed, hogy nem jársz templomba és nem vagy hivö! Ezt tehát csak akkor nem vonják, ha szólsz, hogy ne vonják!!!!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!