Hármas adókategória különélőknek?
- skolik
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 31
Viszont, ha a házastársa otthon van Mo-n akkor kérheti-e a III. helyezését?
Házastárs nem szándékozik kijönni, otthon dolgozik.
Beszámolják vagy figyelembe veszik-e az otthon maradt házastársat az itteni adókategóriáknál?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ha bemutatod a házassági anyakönyvi kivonatot, akkor kaphatsz III. adócsoportot. Szerintem nem kérdezik meg, hogy hol lakik a nejed, de ha mégis, akkor jelentsd be itt, háztartásbelinek. Mi a gond ezzel? 1x egy évben lehet adócsoport változtatást kérni!skolik írta: Ha valaki kint dolgozik Németországban akkor az I.-es adókategóriába esik ez tiszta.Viszont, ha a házastársa otthon van Mo-n akkor kérheti-e a III. helyezését?Házastárs nem szándékozik kijönni, otthon dolgozik. Beszámolják vagy figyelembe veszik-e az otthon maradt házastársat az itteni adókategóriáknál?
DCT
- skolik
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Másodsorban az, hogy amikor összeházasodtunk és a férjem kérte a változtatást elutasították, mondván hogy egy háztartásban kell élni. És akkor én még nem éltem Németországban. Most már igen és azóta a III.-ban van. A kérdést azért tettem fel, mert ahány embert megkérdeztem mindenki mást mondott, sőt a finanzamt is két ugyanolyan eset kapcsán másképp intézkedett. Az egyik embert áttették a III.-ba míg egy másikat akinek szintén otthon van a házastársa, azt pedig nem...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
skolik írta: Elsősorban az, hogy én vagyok a nej...
Igen! Ez valóban nyomós indok!
Másodsorban az, hogy amikor összeházasodtunk és a férjem kérte a változtatást elutasították, mondván, hogy egy háztartásban kell élni. És akkor én még nem éltem Németországban. Most már igen és azóta a III.-ban van. A kérdést azért tettem fel, mert ahány embert megkérdeztem mindenki mást mondott, sőt a finanzamt is két ugyanolyan eset kapcsán másképp intézkedett. Az egyik embert áttették a III.-ba míg egy másikat akinek szintén otthon van a házastársa, azt pedig nem...
Ezrért irtam hogy ha szólnak be kell a házastársat jelenteni és kész! A törvény szerint valóban egy háztartás kell, de azt senki nem irhatja elő, hogy 24 órán át, 365 nap, sülve főve.... Ezért ha be van jelentve a (férj vagy a nej) akkor kénytelenek elfogani, mint egy háztatrtásban élőket! Ha a hivatalnokok különbözőképpen döntenek, ez csak azért van mert ők sem ismerik az előírásokat! Nálunk semmit nem kérdeztek, csak hogy házas vagyok e vagy sem és van e gyerek! Igaz ez még a jó kis "békeidőben": 1989-ben volt. Ma nekem 5-ös van, a nejemnek a 3-as, mert a nettója több mint az én bruttóm....
DCT
- skolik
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
skolik írta: Mi meg még abból a magyar "fajtából" származunk akik nem szeretnek törvénytelenséget elkövetni. Aki elköveti, lelke rajta, nekem a becsületem többet ér, minthogy pár euro miatt csaljak...Lehet, hogy ezek nagy szavak, de ha ezt tudtuk volna 7 évvel ezelőtt, hogy így ki lehet játszani a törvényt, akkor sem tettük volna meg. Lehet hogy pont ezért nem jutottunk egyről a kettőre...)
Hol a törvénysértés?
Házas? Igen.
3-as kategória? Igen!
Esetünkben a nej is kiköltözött? Igen.
DCT