Ingyen hitel
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Termésazetesen ez nem stimmel! Pl: mi vettünk egy szuper ó mosógépet, s mert olyn tipus volt amivel éppen leálltak és sok volt raktáron a gyártó cég kamatmentes havi 15 eurós törsztéssel adta az árút! Persze kamat biztosan volt de ők vállalták! Mi kiszámoltuk és a 685 uerós gépet 45 hónapra odaadta. ha pontosan számolk akkor 0,6 -et bukott a dolgon! Még ma is fizetem pedig már nem garanciális! Ugyan ez meg van a kocsiknál is! Ha egy autót ki akarnak "szórni" akkor sok költséget átvesznek! Persze nem hülyék, hogy minuszba menjenek, de pl. nullára nem egyszer kalkulálnak! A nulla "saldo" az nem bukás, de nem is profit, de még mindig jobb nekik nullát bukni vagy nyerni, minthogy valami raktáron rohadjon! Informáld magad és számolj!!!!mahlzeit írta: Ingyen hitel meg nincs, a 0% hitellel ott buksz egy batar nagyot, ahogy irtad is, hogy ha hitelre lett volna az autotok, nem kaptal volna ekkora kedvezmenyt. .
Az viszont tény, hogy "BAR" az az KP. fizetésnél sok kedvezmény lehetséges!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
Bocs, de ez marhaság! Mi bármikor KP. ki tudnánk váltani a hieteleinket! 1995 óta nem volt soha több tartozásunk, mint amennyi tartalékunk volt! Sőt! Rendszerint (mint most is) a részvénybe rakott pénz többet hoz, mint bármelyik hitelünk kamat terhe! Pontosan ezért nem nyulunk hozzá, s nem fizetünk KP-ben! Te hogyan szoktál számolni?? Ha nekem van mondjuk 70 ezer euróm valahol befektetve, ami átlag 3-4%-ot hoz, a toyota meg 2,25%-os hitel kamattal dobja piacra a kocsijait (most ezt teszi > informáld magad), akkor világos, hogy a hitel jobb, mint, hogy kifizessek mindent KP!!mahlzeit írta: Minden mas tulnyujtozkodas a takaron.
Miért van nekem olyan érzésem megint, hogy valamilyen álomvilágban éltek?
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Elo peldaja vagy a devizahiteles gondolkodasnak! NA ezert kellene beleverni azt az emberek fejebe amit irtam.DECOTEXT írta:
Bocs, de ez marhaság! Mi bármikor KP. ki tudnánk váltani a hieteleinket! 1995 óta nem volt soha több tartozásunk, mint amennyi tartalékunk volt! Sőt! Rendszerint (mint most is) a részvénybe rakott pénz többet hoz, mint bármelyik hitelünk kamat terhe! Pontosan ezért nem nyulunk hozzá, s nem fizetünk KP-ben! Te hogyan szoktál számolni?? Ha nekem van mondjuk 70 ezer euróm valahol befektetve, ami átlag 3-4%-ot hoz, a toyota meg 2,25%-os hitel kamattal dobja piacra a kocsijait (most ezt teszi > informáld magad), akkor világos, hogy a hitel jobb, mint, hogy kifizessek mindent KP!!mahlzeit írta: Minden mas tulnyujtozkodas a takaron.
Miért van nekem olyan érzésem megint, hogy valamilyen álomvilágban éltek?
Eloszor is a reszvenyek nem hoznak 3-4%-ot, hanem HOZTAK, ha hoztak egyaltalan. Biztosra azt allithatod ami a mult. A reszvenyek a jovore valo tekintettel vagy hoznak vagy visznek! Ez ha tisztan reszvenyek, nagy kockazat, ha vmi kiegyenlitett fund, akkor kisebb, de pont akkora kockazat mint a devizahitel. 30%, de akar tobb korrekcio is sima ugy lehet egy 1-5eves futamideju konstrukcional.
MAsodszor ha nyereszkedni akarsz, akkor a keplet csak a te agyadban ilyen egyszeru, a vilag egy kicsit bonyolultabb. Van mondjuk inflacio..
A totoja lehet, hogy 2,25%kamattal adja hitelre az uj autoit, de valojaban ez vmi 4.9% THM-et takar. Csak kicsit buvosen szamolnak, listaar minusz kedvezmeny, hitel etc.. A listaarhoz kepest lehet kijon a 2,25%, csakhogy ha kp vasarolsz nem annyiert kapod az autod. Errol dumalok egy ideje, hogy itt rogton buksz kb. 5-20%ot konstrukcio figgvenyeben. (Egy autogyarto nem hulye, ha tudna tutti rizikomentes befektetest a piacon, akkor nem szarakodna hitellel. Tehat te sem leszel okosabb ettol)
Vegyuk, ugy hogy a reszvenyeid tenyleg hoztak 3-4%-ot, na az akkor brutto! H akiveszed, adozas utan, mindjart csak 2% koruli. Pont 0at nyertel.
Egy piacon a kihelyezett hitelek kamatai es az elerheto rizikomentes befektetesek hozamai mindig!! osszhangban vannak! Ez nem kerdes. (Nyilvan lesz 1-2 akcios kivetel, amikor ehgy gyarto a reklam miatt 0 nyereseggel kiszor vmi termeket) Rizikomentes befektetessel, soha nem fogsz nagyobb kamatot elerni, mint barmilyen hitel, adott piacon, adott devizaban.
Es itt jon a kerdes, hogy megeri e kockaztatni es elhinni a vegtelensegre leegyszerusitett penzugyi fogalmakat. Errol kerdezd meg a devizahitelesek, akiket annyira megvetsz. Ja, hogy kozben te pont azt javaslod egy autovasarlasra? Ja hat az mar csak a gerenda amit nem latsz a szemedtol:) Na ezert kell beleverni az atlag ember fejebe azt a bizonyos dolgot, hogy ne erezze magat tozsdecapanak null tudassal.
Ha swap ugyleten szeretnel meggazdagodni, azt k. nem igy kell.
(2003 es 2008 kozott a devizahitelesek pont igy dongettek a melluket mint te most. Volt olyan aki elhitte a peknek aki biztositasi ugynoknek allt, hogy a kinai reszvenyek ugy mennek felfele mint az F16 full gazon, mert igy volt az elmult evekben:) Aztanjott 2008 es a lakashitelukbol lett 5x lakashitel. A pek meg eltunt. Az, hogy a penzed befektetesekben van, az nem kp, hanem egy virtualis ertek. Ha ezzel fedezel be egy nem ertekteremto vasarlast, pont ugyanazt a rizikot vallalod mint a lakashiteles.)
De ezt csak azutan kezdjuk el kitargyalni, ha elovetted a 4jegyu fuggvenytablazatot es nekiallsz olvasgatni:)
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nix THM, meg hasonló magyar ragály! Vételár + össz kamat a futamidőre = végösszegmahlzeit írta: A totoja lehet, hogy 2,25%kamattal adja hitelre az uj autoit, de valojaban ez vmi 4.9% THM-et takar.
A részvényeknél is bajok vannak! Mi az úgynevezett VWL (Vermögens Wirksame Leistungen) variációval kapunk egy jó 1/3-ot a cégtől (ajándék!). 2/3-ot (nem sokat) mi fizetünk, s ez megy a bankonba egy olyan FOND-ba aminél a banknak is van része, így ök azonnal változtatják a komponensenekt ha valamelyik részvény befuccsol! Tehát nekik pontosan az az érdekük, hogy jól menjen, mert %-ban kapják a jutalékot! Ha én nyerek ők is nyernek! Abban igazad van, hogy 3-4%-ot hoz, mert sokkal többet hozott az elmúlt 15 évben!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Tenyleg alapfogalmakkal nem vagy tisztaban. A THM egy k. fontos szam, nem mellesleg itt is megadjak.DECOTEXT írta:
Nix THM, meg hasonló magyar ragály! Vételár + össz kamat a futamidőre = végösszegmahlzeit írta: A totoja lehet, hogy 2,25%kamattal adja hitelre az uj autoit, de valojaban ez vmi 4.9% THM-et takar.
A részvényeknél is bajok vannak! Mi az úgynevezett VWL (Vermögens Wirksame Leistungen) variációval kapunk egy jó 1/3-ot a cégtől (ajándék!). 2/3-ot (nem sokat) mi fizetünk, s ez megy a bankonba egy olyan FOND-ba aminél a banknak is van része, így ök azonnal változtatják a komponensenekt ha valamelyik részvény befuccsol! Tehát nekik pontosan az az érdekük, hogy jól menjen, mert %-ban kapják a jutalékot! Ha én nyerek ők is nyernek! Abban igazad van, hogy 3-4%-ot hoz, mert sokkal többet hozott az elmúlt 15 évben!
Tehat amit a totoja ad az 4,9% es nem 2.25. A 2.25 ugy jon ki, hogy listaarhoz kepest szamoljak neked a vegosszeget, pont ahogy leirtad. (totoja weblapjan ott van minden info) Jol hangzik, amatoroket jol be is ugraszt. Csakhogy a hitel 4,9%-os ugyanis a valos vetelar az a listaar minusz kedvezmeny. Ha kp.-ert vasarolsz akkor is a listaar minusz kedvezmenyt fizeted. Tehat a kp-s vasarlas es a hiteles vasarlas kozott kulonbseget, azaz netto min 4,9% (evi)ot kellene kitermelni egy befektetessel. Ez jelenlegi kamatkornyezetben csak k. nagy rizikoval megy.
Nem erdekel mit hiszel a fundjaidrol, igy bank ugy bank. Fogalmad sincs az egeszrol csak hinted a szamokat, mikozben nem tudod mi van mogotte. (Az, hogy 1/3-ot kapsz a cegtol az neked juttas, nem ingyen van. Ha azzal egyutt szamolod a nyereseged, akkor csak magadat vered at. De legfeljebb boldog tudatlansagban jol alszol) Ahogy irtam, ha valaki swap ugyletbe kezd, a befektetes reszenel az, hogy mennyit kerestel az elmult 15 evben az teljes mertekben irrelevans. Az szamit menyit fog hozni a hitel futamideje alatt. Ha ez nem egy fix kamatozasu bankszamla, akkor a joisten tudja a valaszt. De netto 4,9%-ot te eur nem tul rizikos fundokkal ki nem termelsz jelenleg!! (Ez brutto 6% felett.)
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
A listaár 36*** ezer. Én 28*** ezerért veszem. Ha igényled bescannelem az árajánlatukat! Igaz ebben az esteben KP. veszem tőlük, mert nekem jobb a Sparkasse ajánlata aminél 450 euró az összes kamatom az egész futamidőre! (Hitel + 450 €) Te tényleg azt hiszed, hogy mindenki hülye? Pontosan az a baj amit irtam! A web lapjukat olvasod ERGO: a média fogja vagy, s nem számolsz!mahlzeit írta: Tenyleg alapfogalmakkal nem vagy tisztaban. A THM egy k. fontos szam, nem mellesleg itt is megadjak.Tehat amit a totoja ad az 4,9% es nem 2.25. A 2.25 ugy jon ki, hogy listaarhoz kepest szamoljak neked a vegosszeget, pont ahogy leirtad. (totoja weblapjan ott van minden info)
PS: mi pl. soha nem a bank vagy akármi részletét választjuk, hanem mindig jóval magasabb havi törlesztést. Most pl. (csak neked) 750 euró/hó. Pontosan ezért kevés a hitelre a kamat! Hamar lejár! Az olyanok mint Te (valósziínű) havi 150 eurós törlesztéssel ugatok bele.... A témát lezártam részemről, mert egyéretelműen a porpagnada fogja vagy!( A kocsit bármikor KP, megvehetnénk, de többet hoz a lekötés mint a kamat a hitelre! (+1,8% >> infláció 0,8%, nyereség 1% a hitellel!) Hitelre veszek valamit mégis pluszt csinálok. na, mit SZÓSZ??
DCT