Sparbuch

Több
10 éve 9 hónapja #31615 Írta: Napsika
Sparbuch téma létrehozva Napsika által

Sziasztok,
én kicsi mással kapcsolatban írnék.
A Sparkasse-nél van számlám, 2 sparbuchom és hitelkártyám is.
Eddig nem volt problémám, nagyon segítőkészek és kedvesek voltak mindig.
Most viszont megszüntetem az összes számlám náluk ugyanis gond nélkül kiadták a sparbuch-on lévő pénzt egy "vadidegennek".
A kaució volt rajta, a főbérlőm egyszerűen bement, azt mondta h főbérlőm, és h renoválásra kell a pénz és már nála is volt az ÉN pénzem, amit elvileg csak az én aláírásommal lehetne kivenni.
És ezek csak ennyit mondtak rá: de hát nála volt a sparbuch! Igen mondom az én Sparbuchom, amin az én pénzem volt. Megkérdeztem, hogyha az utcán találok egy sparbuchot és bemegyek bele akkor gyakorlatilag egy idegen pénzét ideadják nekem, holott semmi közöm hozzá? Hát azt mondja h nem, de mondom mégis. Én is mondhatom, hogy a főbérlője vagyok és renoválásra kell a pénz.
Szóval ennyit a sparkasseról!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 9 hónapja #31617 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Sparbuch

Napsika írta: Most viszont megszüntetem az összes számlám náluk ugyanis gond nélkül kiadták a sparbuch-on lévő pénzt egy "vadidegennek".A kaució volt rajta, a főbérlőm egyszerűen bement, azt mondta h főbérlőm, és h renoválásra kell a pénz és már nála is volt az ÉN pénzem, amit elvileg csak az én aláírásommal lehetne kivenni.És ezek csak ennyit mondtak rá: de hát nála volt a sparbuch! Igen mondom az én Sparbuchom, amin az én pénzem volt. Megkérdeztem, hogyha az utcán találok egy sparbuchot és bemegyek bele akkor gyakorlatilag egy idegen pénzét ideadják nekem, holott semmi közöm hozzá? Hát azt mondja h nem, de mondom mégis. Én is mondhatom, hogy a főbérlője vagyok és renoválásra kell a pénz.Szóval ennyit a sparkasseról!

Itt nagy tévedésben vagy! Egy kaució az egy bérleti szerződéssel jön létre! Ha Te a takarékkönyvedet adod oda kauciónak, akkor a bérbeadónak bizony joga van felvenni az összeget. Ráadásul nem vadidegen, s nem névtelenül vette fel, hanem igazolta a személyiazonosságát! A felmutatott bérleti szerződés alapján jutott a kaucióhoz! S bizony ha az utcán találsz egy takarékkönyvet, azt bárki felveheti, csak nem anonym. Azaz, ha lelek 100 ezer rugót így, és bemegyek ezzel és az útlevelemmel, akkor ezt MINDEN BANK ki fogja nekem fizetni!!!! Mi 24. éve vagyunk a sparkassénál, de soha nem volt velük gond! A gond akkor van ha valaki felelőtlenül odaadja idegennek a megtakarítását!

Az online banki adataidat is add meg neki, meg a PIN kódot is.....

DCT
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #31620 Írta: Napsika
Napsika válaszolt a következő témában: Sparbuch

Nem, a banknak akkor sincs joga másnak odaadni a pénzem a beleegyezésem nélkül.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!