Jogosítvány bevonása

Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #38130 Írta: tosakir
Jogosítvány bevonása téma létrehozva tosakir által

Sziasztok!Mi mar megint szarban vagyunk nyakig :S Paromnak ugrott a jogsija (0,6 ot fujt szondan 1,2 blut test) 10honap vezetestöl eltiltas es 1800 eur büntetes. :huh: Magyar jogsirol van szo. Azt irja az iteletben hogy ha EU-s jogsirol van szo akkor visszaküldik a jogsit a kiallito hatosagnak.Vagy felre ertelmeztem? Idezek :" Wenn Sie Ihren ordentlichen Wohnsitz in Inland haben Ihr ausländischer Führerschein von einer Behörde eines Mitgliedsstaates der Europäischen Union augestellt worden ist ,wird Ihr ausländischer Führerschein einzogen und an ausstellende Behörde zurÜckgesand.
Sie dürfen nach Ablauf der Sperre erst dann wieder Kraftfahrzeuge auf dem gebiet BRD führen,wenn Ihnen auf Ihren Antrag hin von einer deutschen Führerscheinbehörde das Recht,von Ihrer ausländischer Fahrerlaubnis im Inland Gebrauch zu machen,wieder erteilt worden ist.EZ MIT JELENT TULAJDONKEPPEN? A Sperre 22.07.15. en zarul. Azt irja hogy elötte 3honappal lehet kezdemenyezni A " Wiedererteilungot" de nem kapja vissza automatikusan a jogsijat. Tehat ha jol ertelmezem egy kervenyt kell majd a birosagnak benyujtani hogy oldjak fel a vezetestöl eltiltas alol? Es ha azt jova hagyja a birosag akkor vezethet ujra ? Segitsegeteket elöre is köszönöm!

"Kiforditva mindenki rozsaszin"

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #38131 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Jogosítvány bevonása

tosakir írta: " Wenn Sie Ihren ordentlichen Wohnsitz in Inland haben Ihr ausländischer Führerschein von einer Behörde eines Mitgliedsstaates der Europäischen Union augestellt worden ist ,wird Ihr ausländischer Führerschein einzogen und an ausstellende Behörde zurÜckgesand.
Sie dürfen nach Ablauf der Sperre erst dann wieder Kraftfahrzeuge auf dem gebiet BRD führen, wenn Ihnen auf Ihren Antrag hin von einer deutschen Führerscheinbehörde das Recht, von Ihrer ausländischer Fahrerlaubnis im Inland Gebrauch zu machen, wieder erteilt worden ist.EZ MIT JELENT


Első szakasz:
Ha az állandó lakásod itt van Németországban, de EU kölföldi a jogsid akkor az itteni hatóság visszaküldi a jogosítványt a kiállító ország hatóságához.

Második szakasz:
A büntetés (zárlat) lejárta után is csak akkor használhatod a külföldi (EU) jogosítványodat itt Németországban, ha ezt kérvényezed és erre a német hatóság kiadja itt az engedélyt!

(Értsd: a magyar jogsidat a büntetés lejárta után is csak akkor használhatod itt Németországban, ha ezt külön kérelmezed és engedélyezik! Ezt az engedélyt a német jogositványhatóság adja ki, -ha kiadja-! Nem kerestem linket mert ilyen kirendeltség minden nagyobb városban van. A kedves urad örüljön, hogy nem kell újra vizsgáznia és nem vették el végleg a jogsiját! 1,2 ezrelék és vezetett?!?! Nem sámli! Nagyon megúszta hidd el! Egyébként tök mindegy, hogy milyen jogsi. S szerintem Mo.-on sem lesz ez büntetés nélkül. Ott is lesz még következménye!)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tosakir

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #38133 Írta: tosakir
tosakir válaszolt a következő témában: Jogosítvány bevonása

Köszönöm a valaszodat! Tehat ha a sperre utan hazamegy a jogsijaert eszebe se jusson meg itt a BRD-ben vezetni igaz? Irni kell egy Antragot a zuständige Führerscheinstellenek hogy legyenek szivesek feloldani a vezetes eltiltasatol.Azert irja akkor a papiron,hogy vor dem Ablauf 3 Monate el lehet kezdeni a kerelmezest mert ez eltart majd egy ideig meg elküldhetik mindenfele vizsgalatra. Azt hallottam mar delikvensenktöl,hogy 1,6 felett kell az MPU-a pszichologiai teszt azalatt majd lebertest,seetest kutyafüle .Most mit mondjak,nem büszke magara,es nem üzött soha sportot ebböl hogy piasan vezet,de ez most megtörtent.Igen,örülünk hogy ennyivel meguszta,de mindenkeppen nagyon jo iskola lesz ez a jövöben mert ha elkezdek szamolni odaver majd a 3000 eurohoz mire ujra a kezebe lesz a plecsni.

"Kiforditva mindenki rozsaszin"
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #38136 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Jogosítvány bevonása

Egy felelos emberrel ilyen soha nem tortenik meg! Nem akarok moralizalni, nem az a topic. De szeretnem ilyenkor azt olvasni, hogy az "iskola" ilyenkor nem a sz.ros 3e, hanem pl. az onkentes karitativ tevekenyseg amit bevallalt. Vagy egy elvonokura. Ha mar potencialis gyilkost jatszik az utakon. (1,2ezrelek veralkohol az azt jelenti, hogy satu reszegen ult autoba)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zigeuner

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #38137 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Jogosítvány bevonása

Én úgy 3 milliárdért visszaadnám a jogsiját 10 év múlva ha 10 éven keresztül, napi 4 órában nézné az alábbi videót! :angry:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: barmih

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #38138 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Jogosítvány bevonása

Én apámat vesztettem el egy iszákos soför miatt! A történetet nem hozta le Gergö, de ha egy gyerek 9 évesen veszti el az apját, egy beivott soför miatt, akkor az egy életre szóló tananyag! Én is iszom szeszt, imádom a martinit, s jó borokat, de én még egy sörrel a fejemben, sem vezetem soha!
Ilyen nem "történhet" meg.....ez tölünk függö esemény!!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!