Krankengeld és Arbeitslosgeld
- Juditka
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #39692
Írta: Juditka
Judit
Krankengeld és Arbeitslosgeld téma létrehozva Juditka által
Sziasztok
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mennyi ideig jár a Krankengeld és mettől jár az Arbeitslosgeld?
Köszönöm előre a válaszokat
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mennyi ideig jár a Krankengeld és mettől jár az Arbeitslosgeld?
Köszönöm előre a válaszokat
Judit
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
9 éve 1 hónapja #39693
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Krankengeld és Arbeitslosgeld
Mindkét témát kitárgyaltuk már oda és vissza néhányszor pl. ebben a két topikban:
Munkanélküli segély Németországban
Táppénz Németországban
Olvasd át őket és ha marad kérdés, tedd fel!
Munkanélküli segély Németországban
Táppénz Németországban
Olvasd át őket és ha marad kérdés, tedd fel!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka
- Juditka
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #39708
Judit
Juditka válaszolt a következő témában: Krankengeld és Arbeitslosgeld
Kiegészíteném a kérdésemet: lejárt az 1 éves munkaszerződésem, és a betegségem miatt nem lett meghosszabbítva, viszont továbbra is beteg vagyok. Akkor mi jár nekem? Krankenged vagy Arbeitslosengeld?
Sajnos a két hivatal (Krankenkasse, Arbeitsamt) véleménye nem egyezik.
Sajnos a két hivatal (Krankenkasse, Arbeitsamt) véleménye nem egyezik.
Judit
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #39709
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Krankengeld és Arbeitslosgeld
Kedves Juditka!
Nem is egyezhet mert amíg van munkahelyed addig (6 hétig) a munkaadó fizeti a táppénzedet, s csak ezután veszi át a betegbiztosítód! Mivel azonban teljesen törvényesen szünt meg a munkahelyed, így a munkaadó már nem felelős érted. A betegbiztosító meg csak 6 hét után. Itt azt kellene megnézned, hogy milyen betegséggel vagy most beteg, mert egy évben csak egy vetegségre érvényes a hat hét. Azzal azonban hogy a munkaszerződésedet nem hosszabbították meg nem szünt még meg a betegbiztosításod! Sürgősen jelenkezz a "Socislamt"-nál és jelezzd azt is a munkaügyin, hogy munkakereső vagy!
Anélkül, hogy ismernénk a pontos helyzetedet nehéz válaszolni!
Szerintem először (rövid ideig) kapod majd a munkanélküli I-et, majd a Hatz4-ért kell itt beadnod a kérvényt!
www.hartziv.org/antrag.html (Ez az "Arbeitlosgeld II")
Nem is egyezhet mert amíg van munkahelyed addig (6 hétig) a munkaadó fizeti a táppénzedet, s csak ezután veszi át a betegbiztosítód! Mivel azonban teljesen törvényesen szünt meg a munkahelyed, így a munkaadó már nem felelős érted. A betegbiztosító meg csak 6 hét után. Itt azt kellene megnézned, hogy milyen betegséggel vagy most beteg, mert egy évben csak egy vetegségre érvényes a hat hét. Azzal azonban hogy a munkaszerződésedet nem hosszabbították meg nem szünt még meg a betegbiztosításod! Sürgősen jelenkezz a "Socislamt"-nál és jelezzd azt is a munkaügyin, hogy munkakereső vagy!
Anélkül, hogy ismernénk a pontos helyzetedet nehéz válaszolni!
Szerintem először (rövid ideig) kapod majd a munkanélküli I-et, majd a Hatz4-ért kell itt beadnod a kérvényt!
www.hartziv.org/antrag.html (Ez az "Arbeitlosgeld II")
DCT
- Juditka
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
9 éve 1 hónapja #39711
Judit
Juditka válaszolt a következő témában: Krankengeld és Arbeitslosgeld
Köszönöm szépen Decotext, hogy válaszoltál. Újra elmondhatom, hogy nem csalódtam benned. (y)
Igen, a munkaadó részéről már nincs teendő. Itt a kérdés az, hogy a betegbiztosító meddig fizeti a Krankengeldet? Egyébként a porckorongsérvvel vagyok betegen, de dühös vagyok, mert ennyi idő alatt már egy műtétből is felépültem volna. Két nagyon erős fájdalomcsillapító nélkül nem tudok meglenni, a fájdalom elállja a két lábam, akinek már volt ilyen, azt tudja miről beszélek. Közben pedig nyaggat a biztosító, hogy jelentkezzek be a Munkaügyi Központba, és keressek könnyebb munkát, mert ez nem betegség, csak egy állapot, mint pl. a cukorbetegség. Tehát hogy nem fog megszűnni, de kezelni kell. Az ügyintézőm a biztosítónál felülbírálta az orvost, és azt mondta, hogy gyógyult vagyok, és nem fizet.
Még durvább húzást is csinált, de azt most nem részletezném.
További szép napot mindenkinek!
Igen, a munkaadó részéről már nincs teendő. Itt a kérdés az, hogy a betegbiztosító meddig fizeti a Krankengeldet? Egyébként a porckorongsérvvel vagyok betegen, de dühös vagyok, mert ennyi idő alatt már egy műtétből is felépültem volna. Két nagyon erős fájdalomcsillapító nélkül nem tudok meglenni, a fájdalom elállja a két lábam, akinek már volt ilyen, azt tudja miről beszélek. Közben pedig nyaggat a biztosító, hogy jelentkezzek be a Munkaügyi Központba, és keressek könnyebb munkát, mert ez nem betegség, csak egy állapot, mint pl. a cukorbetegség. Tehát hogy nem fog megszűnni, de kezelni kell. Az ügyintézőm a biztosítónál felülbírálta az orvost, és azt mondta, hogy gyógyult vagyok, és nem fizet.
Még durvább húzást is csinált, de azt most nem részletezném.
További szép napot mindenkinek!
Judit
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
9 éve 1 hónapja #39712
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Krankengeld és Arbeitslosgeld
Kedves Judika! Egy kicsit utána néztem mert a betegséged nálam nagyon is ismert! Nekem is volt porckorongsérvem a 4. és az 5. csigolyám között! Én operáltattam. Olyan súlyos volt már, hogy részben a jobb lábam lebénult. Alig tudtam menni s irgalmatlanul fájt valóban. Engem a "Medizieniesche Institut Hannover"-ben operáltak, de már úgy 1993 körül! A rehabilitáció fél év volt, és akkor kénytelenek voltak átképezni mert "szakmai tilalmat kaptam" ami azt jelentette (mázlimra!), hogy már nem dolgozhattam mint hegesztő és lakatos!
Most az estedre! Mivel a munkahelyed 1 év lejártával törvényesen szünt meg, így a betegbiztosítód csak 4 (NÉGY!) hétig köteles érted a felelősséget (anyagilag is) vállalni! Ezalatt az idő alatt magadnak kell gondoskodnod a további biztosításról. Ez azt jelenti, hogy vagy keresel munkát (ez ugyebár nem megy) vagy jelentkezel a szociális hivatalban. (Na, ezek nem utasíthatnak el!!) Más választásod most már nincs, mert kicsúsztál a határidőkből!
A betegségedről: nekem akkor az orvos azt mondta, hogy három választásom van!
EGY: marad minden így ahogy van és kinlódom!
KETTŐ: telepumpál mindenféle vegyi anyaggal, fájdalom csillapítóval, stb. Ezzel azonban semmi nem szünik meg csak eltakarjuk a dolgokat és sok a mellékhatásuk ami később máj és vese gondokat is okozjat, vagy:
HÁROM: operáció! Kb 3 másodpercig gondolkoztam s azonnal a "kést" válaszotottam, amit azóta sem bántam meg! (Egy hétig voltam bennt, de már az OP délutánján lábon voltam!! SEMMI BAJOM, s előnye, hogy bármikor metagadhatok minden fizikai munkát pl. ha lenne a munkahelyemen, vagy bárhol máshol! Egyébként csak 15 kg-ot emelhetek (papirom van róla!) de menne az 50 kg is lazán, de minek.....
Most az estedre! Mivel a munkahelyed 1 év lejártával törvényesen szünt meg, így a betegbiztosítód csak 4 (NÉGY!) hétig köteles érted a felelősséget (anyagilag is) vállalni! Ezalatt az idő alatt magadnak kell gondoskodnod a további biztosításról. Ez azt jelenti, hogy vagy keresel munkát (ez ugyebár nem megy) vagy jelentkezel a szociális hivatalban. (Na, ezek nem utasíthatnak el!!) Más választásod most már nincs, mert kicsúsztál a határidőkből!
A betegségedről: nekem akkor az orvos azt mondta, hogy három választásom van!
EGY: marad minden így ahogy van és kinlódom!
KETTŐ: telepumpál mindenféle vegyi anyaggal, fájdalom csillapítóval, stb. Ezzel azonban semmi nem szünik meg csak eltakarjuk a dolgokat és sok a mellékhatásuk ami később máj és vese gondokat is okozjat, vagy:
HÁROM: operáció! Kb 3 másodpercig gondolkoztam s azonnal a "kést" válaszotottam, amit azóta sem bántam meg! (Egy hétig voltam bennt, de már az OP délutánján lábon voltam!! SEMMI BAJOM, s előnye, hogy bármikor metagadhatok minden fizikai munkát pl. ha lenne a munkahelyemen, vagy bárhol máshol! Egyébként csak 15 kg-ot emelhetek (papirom van róla!) de menne az 50 kg is lazán, de minek.....
DCT