Albérlet azonnali hatályú felmondása

Több
11 éve 1 hónapja #29300 Írta: Mapecke
Albérlet azonnali hatályú felmondása téma létrehozva Mapecke által

Sziasztok!
A lakas szerzodesunket szeretnem felmondani de nem szeretnem letolteni a 3 honap felmondasi hataridot ugyanis peneszedik a lakas. A kerdes az, hogy hivatkozhatok-e a falak peneszesedesere? esetleg valaki volt mar ilyen helyzetben...
Fontos lenne az is hogy a kautiot is vissza kapjam amit a lakasra fizettem.
Elore is koszonom a valaszaitokat! Kellemes hetet kivanok mindenkinek!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 1 hónapja #29313 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet azonnali hatályú felmondása

Mapecke írta: A lakas szerzodesunket szeretnem felmondani de nem szeretnem letolteni a 3 honap felmondasi hataridot ugyanis peneszedik a lakas. A kerdes az, hogy hivatkozhatok-e a falak peneszesedesere? esetleg valaki volt mar ilyen helyzetben...Fontos lenne az is hogy a kautiot is vissza kapjam amit a lakasra fizettem. Elore is koszonom a valaszaitokat! Kellemes hetet kivanok mindenkinek!

Kedves Mapecke! Nehéz ügy. Bizonyitanod kellene, hogy a bérbevételkor nem volt penészes, és azt is, hogy megfelelöen laktad a lakást. (Szellöztettél, stb.) Nem ártana egy szakértöi jelentés a penezedés mértékéröl és állapotárol valamint eloszlásárol sem! Ezek bizony pénzbe kerülnek! Ha van jogvédelmed akkor könnyebb a helyzet! Fordulj ügyvedhez. Még könyebb lenne, ha valaki a családban már köhög...... (Ilyen volt nálunk, s lányom mitt -orvosi papirral- azonnal elhagyhattuk a lakás 2000-benl) Elképzelhetö, hogy a kautinot megtartja a tulaj még akkor is, ha letöltöd a felmondási idöt, éppen a penészedés miatt! Ö azt mondja, hogy elötte nem volt az, Te okoztad! Bizonyitsd be, hogy nem.....(Én azt ajánlom, hogy ha még nem szóltál a tulajnak ezügyben, akkor maradj csendben, mondj fel szabályosan, s közben keress új kérót!) Ez lesz talán a legolcsóbb!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mapecke

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • krisztike708
  • Látogató
  • Látogató
10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #33056 Írta: krisztike708
krisztike708 válaszolt a következő témában: Albérlet azonnali hatályú felmondása

Hello
Nekem a következő a problémám.A párom állást kapott Belgiumban.A főnöke kibérelt neki egy lakást.Én jelenleg Bayernban Triftern-ben lakok.Munkanélküli vagyok,ami szeptember végén lejár.Szeretnék a párom után menni mivel igéretet kapott arra,hogy nekem is segítenek elhelyezkedni.Ezt a Trifterni lakást közvetítőn keresztül béreltük ki.300 eu+115 NK.Még konyha sem volt benne,minden butor a miénk.A probléma az hogy akár aug végén mehetnék belgiumba,és nem tudom mit tegyek,mert nem szeretnék 3 hónapot várni,mivel munkám sincs.A lakás teljesen berendezett,viszont egyenlőre nincs pénzünk arra,hogy 850 km-re elvitessük a bútorokat,mosógép,hűtőszekrény....stb.
Hogyan mondjam fel a lakást,ill mit tegyek,az ingóságaimmal.Köszönöm előre is!! :confused:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #33057 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet azonnali hatályú felmondása

krisztike708 írta: Hogyan mondjam fel a lakást,ill mit tegyek,az ingóságaimmal.Köszönöm előre is!!

Sajnos a helyzeted nem ment fel a törvényes dolgok alól! A lakást bármkor elhagyhatod, de a felmondási idejére fizetned kell a alkbért. (Esetleg szerezz egy bérlöt aki átveszi, hátha belemegy a tuladonos!) Ne feledd, ha kiköltözöl valószinü, hogy renoválnod is kell (bérszerzödésben benne), különben nincs vissza kaució! A költözést olcsón is megúszhatod, mert a jogsival "B" vezethetsz kis trasportert is ami hosszitott paltójú! Már 30 euró/naptól van ilyen. Ilyet nem drága bérleni s magatok is költözhettek. (Mi minden költözést magunk csináltunk, komplett háztatással, igaz 3x fordultunk.)


Alternativ 2 dolog:
1./ Kérdezzétek meg a férjed cégét, hogy segitene e költözni?
2./ Rakd ki "Sperrmühll"-ként cuccokat, s Belgiumban vegyetek újat!

DCT
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!