Schlussabrechnung

Több
10 éve 11 hónapja #31612 Írta: Napsika
Schlussabrechnung téma létrehozva Napsika által

Sziasztok,
2 évig béreltünk egy lakást, ami idő alatt semmi problémánk nem volt sem a tulajjal sem a lakással.
Tavasszal felmondtuk majd 1,5 hónap múlva elköltöztünk. A tulajjal megbeszélktük, ha találok bérlőt nem kell tovább fizetnem ha nem akkor fizetek május 31-ig. Találtam bérlőt, 4-et de mindet visszamondta egy sem volt jó neki, így fizettem.
Múlt hét kedden visszaadtam a lakást frissen festve.
Kitöltöttük a formanyomtatványt, megállapította, hogy minden rendben van, "keine Mänge festgestellt" azaz nincs kár v hiányosság. Majd a végén megkérdeztem h mikor kapom vissza a kauciót, mire azt mondta h jövőhéten, de a Schlussabrechnung az majd csak jövőre jön., merthogy évente egyszer olvasnak.
Következő nap besétált a bankba a Sparbuch-ommal, és levette a pénzt róla. A bank mossa kezeit mert nála volt a könyv nem nálam. De ez más téma.Írtam h neki h milyen jogon vette le a pénzt, erre válaszolt, hogy vmit átszámolnak és majd visszakapom.
A kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy törvény szerint mikor kell visszaadnia a kauciót, és a végszámlát (itt a közüzemi számlákra gondolok).
Köszönöm a segítséget!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 11 hónapja #31618 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Schlussabrechnung

Napsika írta: Következő nap besétált a bankba a Sparbuch-ommal, és levette a pénzt róla. A bank mossa kezeit mert nála volt a könyv nem nálam. De ez más téma.Írtam h neki h milyen jogon vette le a pénzt, erre válaszolt, hogy vmit átszámolnak és majd visszakapom.
A kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy törvény szerint mikor kell visszaadnia a kauciót, és a végszámlát (itt a közüzemi számlákra gondolok).!

Ezt már kiveséztük egy másik topikban! A kérdésed itt értelmesebb! Szóval, jogsan emelt le pénzt, de!

DE! A kaucióval illetve az végelszámolással a lakás elhagyásakor kell kirukkolnia! Az nem érdekel senkit, hogy nála mikor mit olvasnak le, ez az ő dolga! Te olvasd le a fogysztásokat és menj be a szolgáltatóhoz! (Víz, áram, fűtés) Ott az állás alapján azonnal megmondják neked, hogy mi mennyi. Ezt a bérbeadóval rendezed. Kész! Puszi és pá!

(Ui: a következő bérlő a leolvasott állstól fizet majd!)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #31622 Írta: Napsika
Napsika válaszolt a következő témában: Schlussabrechnung

A kauciót én úgy gondolom, hogy azonnal vissza kellett volna kapnom, mivel nem talált "hibát" a lakásban. Szóval szerintem csak bepróbál, külföldi bérlő révén, hátha bejön.
A jövő évi számlazárás meg egyenesen abszurd, viszont erre vonatkozóan még nem találtam semmit a neten. A kaucióról találtam, hogy azt 3 hónapig visszatarthatja,amennyiben valamit javítani kell a lakáson. Ez nálunk nem áll fenn.
Így akkor megfogadom a tanácsod, és bemegyek a szolgáltatókhoz. Mindenképpen vissza kell kapnom, eddig minden évben 200 euro körül visszakaptam, most meg már 1,5 hónapig csak fizettünk de nem fogyasztottunk. Szóval valószínű most is.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!