Ideiglenes lakásbérlés

Több
12 éve 5 hónapja #9173 Írta: gaze
Ideiglenes lakásbérlés téma létrehozva gaze által

Sziasztok!
Pár hete vagyunk Berlinben és a bejelentkezéshez (anmeldebestatigung) szükséges lakcímet egy kb. 3 hónapra kivett lakással próbáljuk megoldani. (több ismerős "paráztatott", hogy nagyon nehéz meg szigorú, meg nem jó akármilyen cím, stb, de a Bürgeramtban azt mondták, hogy mindegy milyen vertrag-unk van (untermietvertrag vagy mietvertrag) a lényeg, hogy legyen egy cím amire kiküldhetik a papírokat amikor elkészültek (freizügigkeit, stb)
Ezzel az ideiglenes lakásbérléssel kapcsolatban vannak tapasztalataitok, hol lehet még keresgélni (inmobilienscout24.de, kleineanziege.ebay.de, stb), van-e valami amire nagyon oda kell figyelni, stb.
Azért így csináljuk mert nem tudtunk senkihez se bejelentkezni, a lakcím viszont láthatóan mindennek az alapja, így tudunk csak bankszámlát, adószámot, mobilelőfizetést, stb-t szerezni (legalábbis információink szerint...)

Gaze

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #9180 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Ideiglenes lakásbérlés

Szia!

Mi a quoka-n találtunk lakást.Van kifejezetten albérletes keresője.
Az a baj a nagyobb cégekkel akik az albérlatkiadással foglalkoznak,hogy egy címre odacsődítenek 20-30 embert ,kifaggatnak hol mennyiért,mikor,miben :) ,dolgozol
és minimális az esély,hogy külföldiként megkapd,ha nincs régóta fennálló munkaviszonyod :S
Ezért jobb magánhírdetőket keresni,no meg azért mert ott nincs provision;)
Sok sikert!

Perszike

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #9286 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Ideiglenes lakásbérlés

Én eddig kétszer jelentkeztem be.
Először Deggendorfban. Ott egy panzióban laktam. Bementem a Ratsamtba, és mondtam, hogy szeretnék bejelentkezni. Jó, Mellesleg megkérdezték, van-e nálam szerződés. Mondtam, hogy nincs. Nem baj. Kb. 10 perc alatt készen volt. A panzió egyébként 240 euro volt egy hónapra, és még konyha is volt a szinten. (3 szobára jutott)
Egyébként ezt a szállást kb. 1 óra alatt találtam. Bementem néhány közvetítőhöz, de sehol nem akartak versenyeztetni, majdhogy a fenekem kinyalták. Csak akkor állt le a verkli, mikor kifejezetten leszögeztem, hogy NEM és nem vagyok hajlandó provisiot fizetni.
Másodszor itt Bischofsmaisban jelentkeztem be. Ez volt a rekord. Szombat volt, nincs ügyfélfogadás. De a helyi Turisztikai Iroda is ebben az épületben volt. Az nyitva volt. Bementem, megkérdeztem, mikor tudnék bejelentkezni, mert munkaidőben dolgoznom kell. A hölgy átment a másik szobába, és 2 perc múlva vissza is jött azzal, hogy a kolléga véletlenül itt van, és bemehetek hozzá. Pillanatok alatt elintézte a bejelentkezésemet, megkérdezte kijelentsen-e az előzőről!!!. Nem kért semmit.
Az ismerősömet is, aki most nálam lakik, simán bejelentettem hozzám. Tőle sem kértek semmilyen igazolást. Nem mondom, hogy ez mindenhol jellemző, de ezek saját tapasztalatok.
Lehe, esetleg közrejátszik az, hogy eléggé úgy beszélek, mint aki évek óta itt van, de nem tudom

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #9289 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ideiglenes lakásbérlés

Ambrusch írta: ...Lehet , esetleg közrejátszik az, hogy eléggé úgy beszélek, mint aki évek óta itt van, de nem tudom...


Lehet, esetleg közrejátszik, hogy eléggé úgy beszélsz, mintha évek óta itt lennél!
De én tudom!
:laugh: ;) :laugh:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!