Nem kapok fizetésemelést

  • andetta
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 2 hónapja #28226 Írta: andetta
Nem kapok fizetésemelést téma létrehozva andetta által

Sziasztok,

Nekem egy érdekes kérdésem lenne. Több mint 1 éve dolgozom egy cégnél egy munkakőzvetítő által, eddig semmi próbléma sem volt. De egyszer csak rájöttem, hogy az alacsonyabb pozicioban levő ember ugyanannyit keres mint én így megpróbáltam fizetés emelést kérni. Itt kezdődőtt a bonyodalom, mível nagyjából 4 hónapnyi levelezés ( emailes) után sikerült elérnem ,hogy fizetés emelést kapjak, illetve egy ígéretet , hogy kapok sőt megígérték nekem, hogy visszamenőleg is kifizetik ( ezeket az emaileket kimentettem, illetve az egész emailezés megvan, ami köztem és a részleg vezetője között zajlott). De amikor megpróbálták elintézni, akkor kiderült, hogy nem kaphatok több pénzt ,mert az anyacég és a munkaerőkölcsönző közötti szerződés nem engedélyezzi, hogy én x-y összegnél többet kapjak. Ekkor jött az ötlet, hogy az anyacég átvesz állományba, aminek a folyamata el is indult. Telt az idő és nagyjából 1 hónap múlva, már nem bírtam tovább várni és lementem a HR-re ,hogy akkor milyen papírok kellenek az új szerződéshez ( mert ezt nem közölték maguktól, csak miután én kérdeztem , de az átvételi folyamat már javában folyt) illetve ,hogy akkor mikor is kapom meg az említett visszamenőlegi pénzt is.
- erre jött a hidegzuhany -
A HR-s azt mondta, hogy nem tudnak több pénzt adni , mível ebben a pozicióban a legmagasabb összeget kapom, ha változik a poziciom akkor kaphatok. Erre én mondtam, hogy de a vezető fönöke is engedélyezte és akkor most mi is történt pontosan.- Erre mondja a HR-s , hogy félre értés volt és , hogy Ő megnézte és én kaptam a kiegészítést ( bonust) az alap fizetésemhez képest. Én mondtam , hogy nem is erről volt szó hanem, hogy fizetés emelésről, eleve fizetés emelést szeretem volna igényelni.

Szóval ezt történt , a mai napon megkaptam az új szerződésem, ami fix 1 éves ( anyacég által), viszont a kérdésem az lenne, hogy szerintettek van értelme munkaügyi pert indítani? Konkrétan átvertek és ennek írásos nyoma is van. Van értelme neki menni? Lenne itt valaki , aki járatos a jogi ügyekben és segítene tisztán látni?
Nem igazán van már gyomrom ezen a munkahelyen dolgozni többet, se erkölcsielg se morálisan nem érzem helyénvalónak ezekután itt maradni.
És itt jön a másik kérdésem, ha én elmegyek munkanélkülire, mert itt felmondok, akkor megkaphatom a munkanélkülit ? mit gondoltok ha ezt elmondom , mit fognak mondani a munkaügyi központban? Nem szeretnék úgy járni, hogy flemondok és nem kapok pénzt, de itt sem szeretnék maradni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #28244 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Nem kapok fizetésemelést

Ez egy picit magyaros hozzaallas:)
"MInden rendben volt addig mig meg nem tudtad, hogy alacsonyabb poziban ugyanennyit keres vki" Isten hozott a kapitalizmusban. Ebben semmi ujdonsag nincs. De a te szempontbol mi valtozott? Eddig elegedett voltal a fizuddal most mar miert nem? Mi valtozott? Zavar, hogy a szomszed tehene tobbtejet ad??
A lentebbi story egyebkent a fizuemelesrol.. Nezd at elobb azokat a leveleket mit irogatott a fonok. Egy fonok soha nem ir fix fizu igeretet (ha igen akkor hulye), csak annyit, hogy megprobaljak ezt a fizut. Fizetesi kerdesekben mindig a HR adja a vegso valaszt. Addig mig csak egy igereted volt, azzal nem sokra mesz. Egy szerzodes mar erne valamit, de az meg nincs, legalabbis nem a magasabb fizuval. Egyebkent akkor lehetne talan csinalni valamit, ha az igergetesek miatt teged kar ert volna. De jelen felallas es tenyek szerint, kulsos munkaerokolcsonzott dolgozobol egy belsos dolgozo lettel. Igaz csak hataridos szerzodessel, de belsos vagy. Ez azert elorelepes.
Egyebkent ha zavar a fizetesed, akkor meg kell probalni a berallkut. Megpobaltad nem jott be. Ilyenkor a kovetkezo lepes, hogy felmerd magad, hogy hasonlo poziban mas cegnel mi a szitu. Hasonlo berezes vagy magasabb berezes lenne kaphato. Ha gyorsan kapnal masik melot tobb penzert (1-2 palyazat utan kiderul) akkor el kell menni. Ha hasonlokat igernek, akkor ennyit ersz a munkaeropiacon, fuggetlenul attol, hogy mas mas poziban mennyit keres. Ilyenkor lehet idonkent presszuraznia fonokot, hatha tortenik valami, minden mindegy alapon. Van mas melo. HA viszont zaros hataridon belul nem talalnal melot, azt is kevesebbert, akkor jobb ha csendben maradsz.
A pereskedesrol.. Mit ernel vele? Ha nyernel is zaros hataridon belul kapun kivul lennel. Es elbucsuzhatsz a jo referenciadtol is..

(Ez az elmegyek munkanelkulire, meg annyira hungarikum, hogy mar bajsza van.. Munkanelkulire nem elmenni lehet, hanem az embert oda el szoktak kuldeni. Magyarul, kirugjak. Ha te felmondasz mert nem tetszik, hogy alacsonyabb poziban vki ugyanannyit keres, ugyan miert varnad el, hogy tamogatast kapjal az otthonulesert? Ilyenert a nagyon joleti allamokban sem fizetnek)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka, andetta

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • andetta
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 2 hónapja #28245 Írta: andetta
andetta válaszolt a következő témában: Nem kapok fizetésemelést

valóban félre érthető a szomszéd tehene, de nem így van. kicsit pontosítok :)
az aki ugyanannyit kap az egyik alattam dolgozó, és még sokan mások akik "pozícióban" alattam dolgoznak majdnem ugyanannyit kapnak, mint én akinek azért jóval nagyobb felelősség van a vállán ( ez bizonyítottam a 4 hónap alatt amikor bizonyos érveket kellett felhoznom, hogy miért is igényelem a fizetés emelést, ők megerősítették, hogy igazam van ezért is indult el az egész folyamat).

Ígéretként írtam, mert nem kaptam meg a szerződést, de az egyik levélben azt mondja, hogy elintézte és, hogy megkapom, beszélt a HR-sel is, és hogy az ö főnöke is beleegyezett A Hr-s is küldött levelet, hogy elnézést kért a kavarodásért és utána néz ( mert 4 hónapig tartott elintézni), hogy mi történhetett. Szóval mindkettőjüktől van levél.
Nem szeretnék pereskedni ,de azért szerintem az erkölcsileg igen megalázó amit csináltak, egyrészt hazudtak - hitegettek. Majd utána egy félre értettük dologgal elintézték, ami igen sokat elárul a hozzáállásukról.

nem tudom, de elég mélyen érintett, eddig én rendesen álltam hozzájuk, dolgoztam, és pro-active voltam, erre konkrétan így viselkednek egy megbízható munkaerővel.
A munkanélkülivel kapcsolatosan pedig, azért merült fel , mert borzasztó rossz érzés egy ilyen helyre bemenni ezek után és gondoltam , hogy addig , amíg találok egy másik munkát elfogadnám a német állam által nyújtott segítséget. Feltételezem, nem csak anyagi kárt , lelki kárt is tud okozni egy cég, és hát elvileg azért vonják a fizetésemből ,hogy később ha olyan helyzetbe kerülök, akkor számíthatok rá.

Nem írta senki, hogy otthon ülés lenne, érzem a leveledből, hogy rengeteg olyat olvastál, ahol az ingyen-élésre pályáztak a levélírók. Én leginkább attól a lelki megrázkódástól szeretném megkímélni magam ami azzal jár, hogy oda kell mennem dolgozni.

szóval ezért merültek fel ezek a kérdések. ezért várom más emberek látásmódját is , hogy segítsen a helyes döntés meghozatalában.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #28246 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Nem kapok fizetésemelést

Az, hogy az alattad levo (poziban) ugyanannyit keres, arra irtam, hogy ez a kapitalizmus. HA teged megtalaltak arra a pozira ennyi penzert es egeszen eddig orultel neki, akkor most mi toprtent?
Megvolt a beralku, a fonokod elkovetett egy kommunikacios hibat. Igert.. EGy fizuemelest barmelyik fazisban megtorpedozhat a HR vagy vki..
A nemeteknel mukodik az eletpalya model, ha valaki reg ota van ott es kozben jo fizuemeleseket kapott, siman lehet, hogy a fonoke kevesebbet fog keresni.
Fogd fel praktikusan. Van 1 eves szerzodesed, addig is tapasztalat es penz. Nekiallsz palyazgatni es meglatod..
Azzal szamolni kell, hogy kulfoldi vagy. A cegnek kell vmi "elonyt" felmutatni, hogy miert teged vett fel:) Olcsobb vagy..
HA meg te mondasz fel, arra nem jar semmi. Olyan meg nincs, hogy az allam majd fizet. Olyan van, hogy az adofizeto fizet, az allam meg elosztja. Nem azert irom, mert visszaelni akarsz ezzel a tamogatassal, hanem azert mert ez egy tipikus magyaros gondolkodas. (Amugy ha te mondasz fel jo darabig nem kapsz egy vasat se) A "nyugati" szemlelet azt nezne, hova tud zaros hataridon belul elmenni, de kozben maximalisan kihuzni amit lehet a jelenlegi munkahelyerol.
Felmondani a legnagyobb hulyeseg es elerzekenyulni szinten. HIdat nem kell felegetni, dolgozni kell tovabb, legfeljebb kevesbe proaktivan es palyazgatni. HA nem jon be mas melo, akkor meg 2 havonta elohozni a temat finoman.. A pereskedesnek nem sok ertelme van, ez nem az a helyzet. A pereskedesek utan altalaban a munkaviszonyok zaros hataridon belul veget ernek v. mar a per pillanataban veget ertek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: andetta

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #28247 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nem kapok fizetésemelést

andetta írta: A HR-s azt mondta, hogy nem tudnak több pénzt adni , mível ebben a pozicióban a legmagasabb összeget kapom, ha változik a poziciom akkor kaphatok. Erre én mondtam, hogy de a vezető fönöke is engedélyezte és akkor most mi is történt pontosan.- Erre mondja a HR-s , hogy félre értés volt és , hogy Ő megnézte és én kaptam a kiegészítést ( bonust) az alap fizetésemhez képest. Én mondtam , hogy nem is erről volt szó hanem, hogy fizetés emelésről, eleve fizetés emelést szeretem volna igényelni.

Te a jelenlegi poziciódban a "maximumot" kapod de az alacsonyabb pozícióban lévő kolléga - akinek a bére bökte a csőrödet - (Talán ott van már 20 éve? Lojalitás?) is a "maximumot" kapja. Lehetséges? Persze!
Na, mind1, gondolom ismered: senki sem pótolhatatlan! Megfejelném azzal, hogy van az úgy amikor már valakit a minimum tört részéért sem alkalmaznék. Szerintem valami ilyesmi már a Te helyzeted is.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: andetta

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 2 hónapja #28248 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem kapok fizetésemelést

andetta írta: NeSzóval ezt történt , a mai napon megkaptam az új szerződésem, ami fix 1 éves ( anyacég által), viszont a kérdésem az lenne, hogy szerintettek van értelme munkaügyi pert indítani?
Hát persze! Indits pert! Garantálom, hogy elbukod de jó hecc lesz!!! Amit nem teljesen értek, az az, hogy ha valaki többet keres mint Te, de alacsonyabb beosztásban van az neked miért fájt? Nyugaton pontosan annyit keresel amennyit érsz, illetve amennyiért el tudod magad adni! Ő többért adta el magát!





Konkrétan átvertek és ennek írásos nyoma is van. Van értelme neki menni? Lenne itt valaki , aki járatos a jogi ügyekben és segítene tisztán látni?
Senki nem vert át és ennek irásos nyoma van! Ez nálad tipikus magyar hozzáállás.Nem annak örülsz, hogy másnak sikere van, hanem azon bosszankodsz, hogy miért sikeresebb a kolegád! Egyszerüen irígy vagy! S ami mégrosszabb: ellenségnek tekinted a munkaadódat. Lojalitás nulla! Szerintem tünj ki a telejesítményeddel és akkor kapsz jobb pénzt, vagy még jobb beosztást ami többel jár!



Nem igazán van már gyomrom ezen a munkahelyen dolgozni többet, se erkölcsielg se morálisan nem érzem helyénvalónak ezekután itt maradni.
No, ezt nem kellett volna..... Erkölcsileg talán nem érvelj itt, mert alul maradsz!Szerintem mondj fel. (Ha én lennék a munkaadód, azonnal kitennélek!) Mit gondolsz milyen belső káoszt és elégedetlenséget okoz a zavargásod?


És itt jön a másik kérdésem, ha én elmegyek munkanélkülire, mert itt felmondok, akkor megkaphatom a munkanélkülit ?
Hát persze, csak kérdés hogy mióta dogozol (Beitrag) és kérdés hogy Te mondasz e fel vagy elküldenek! Ha Te mondasz fel de van minimum 1 éves járulékos munkád akkor csak 3 hónap zárolásod lesz (nulla euron) s utána kapsz valami minimumot! Ha kapsz!




mit gondoltok ha ezt elmondom , mit fognak mondani a munkaügyi központban? Nem szeretnék úgy járni, hogy flemondok és nem kapok pénzt, de itt sem szeretnék maradni.

Akkor ne mondj fel! Esélyed sincs, mert igazságtalan vagy és követelődző a cég kárára! Húzd meg magad és dolgozz szorgalmasan! Soha ne azzal foglalkozz, hogy mások mennyit kapnak és miért?

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, nagyberci, hajcsi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!