ORIGO - A nagy mesemondó
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
10 éve 3 hónapja - 10 éve 3 hónapja #37360
Írta: Gergoo
ORIGO - A nagy mesemondó téma létrehozva Gergoo által
Már vártam mikor és melyik magyar "média" übereli az "5-600 ezer magyar dolgozik" külföldön *parasztvakítást.
Gondoltátok volna, hogy az ORIGO lesz a befutó? Én sem
Íme a remek mese:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Ezek nem szórakoznak! 5-600ezerre (külföldön) húztak egy 1,4 milliós lapot (csak Angliában) ( és ezt úgy, hogy a cikken belül van egy hihetőnek tűnő adat is, miszerint a 2004-es nyitás óta 1 millió NI számot adtak ki!) és ezt még ezt is "alátámasztják" a Hírhatár (az + mi???) londoni Munkaügyi Központban dolgozó forrásával aki valami "tanulmány" szerint állítja, hogy 2014. márciusában 1.021.711 magyar fizetett társadalombiztosítási járulékot Na, ilyen amikor nem "szórakozik" valaki hanem szórakoztat.
Gondolkoztam, a cikk kétféleképpen jelenhetett meg de azt, hogy egy értelmi fogyatékos írta jóindulatúlag figyelmen kívűl hagyom.
A másik ami valsz. telitalálat, hogy már nem tudják mit hazudjanak, hogy érdekes, eladható (szemetet) alkossanak.
*Az 5-600ezer uniós hivatalos magyar külföldi munkavállalását 2004 óta napjainking még reálisnak tartom de ha belekalkulálom a borítékolható kudarcokat (akik már régen itthon vannak) és persze a fekete melósokat (az ám az élet) akkor nagyon gavallér vagyok (és nem sokat tévedek szerintem) ha azt mondom 2004 óta a mai napig (és mai nappal) max. 300ezer magyar lehet külföldön!
Vélemények?
Gondoltátok volna, hogy az ORIGO lesz a befutó? Én sem
Íme a remek mese:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Ezek nem szórakoznak! 5-600ezerre (külföldön) húztak egy 1,4 milliós lapot (csak Angliában) ( és ezt úgy, hogy a cikken belül van egy hihetőnek tűnő adat is, miszerint a 2004-es nyitás óta 1 millió NI számot adtak ki!) és ezt még ezt is "alátámasztják" a Hírhatár (az + mi???) londoni Munkaügyi Központban dolgozó forrásával aki valami "tanulmány" szerint állítja, hogy 2014. márciusában 1.021.711 magyar fizetett társadalombiztosítási járulékot Na, ilyen amikor nem "szórakozik" valaki hanem szórakoztat.
Gondolkoztam, a cikk kétféleképpen jelenhetett meg de azt, hogy egy értelmi fogyatékos írta jóindulatúlag figyelmen kívűl hagyom.
A másik ami valsz. telitalálat, hogy már nem tudják mit hazudjanak, hogy érdekes, eladható (szemetet) alkossanak.
*Az 5-600ezer uniós hivatalos magyar külföldi munkavállalását 2004 óta napjainking még reálisnak tartom de ha belekalkulálom a borítékolható kudarcokat (akik már régen itthon vannak) és persze a fekete melósokat (az ám az élet) akkor nagyon gavallér vagyok (és nem sokat tévedek szerintem) ha azt mondom 2004 óta a mai napig (és mai nappal) max. 300ezer magyar lehet külföldön!
Vélemények?
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zolném
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 10
10 éve 3 hónapja #37363
Írta: zolném
Lernen lernen lernen. (Lenin der Sechst)
zolném válaszolt a következő témában: ORIGO - A nagy mesemondó
Tekintve hogy megbízható adatokkal csak a Destatis (cirka 140.000 fő, Németország) és a Hauptverband der Österreichischen Versicherungsträger ( 63.000 fö Ausztria) rendelkezek én sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a fenti állítást. Saját Facebook ismerőseim megszámlálása során arra jutottam, hogy az ismerőseim kicsit több mint 10 %-a tartózkodik külföldön tartósan munkavállalási célzattal.
Az 5-600.000 szerintem jó szám.
Az 5-600.000 szerintem jó szám.
Lernen lernen lernen. (Lenin der Sechst)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
10 éve 3 hónapja - 10 éve 3 hónapja #37364
Gergoo válaszolt a következő témában: ORIGO - A nagy mesemondó
A Destatis valamivel korrekteb mint a kiadott NI számok száma mert az AZR-ből legalább azokat törlik akik elhunytak, kijelentkeztek vagy felvették az állampolgárságot. Egyebekben a fantáziára van bízva, hogy pl. hányan nem jelentkeztek ki azokból akik "visszatelepültek".
De a már 2004 előtt letelepedtekkel együtt, szerintem tényleg meg van a 140, talán a 150 is.
Az angliai történet viszont full gáz. Az interneten elérhetőek az NI statisztikák, évente15-25 ezret regisztráltak a magyarok. Szerintem minimum a felének már híre sincs Angliában, szóval ez a millió feletti (csak Angliában úgy baromság, ahogy van!)
Az ismerőseid összeszámlálásával kapcsolatban támadt nekem is egy ötletem viszont!
Ha elfogadjuk, hogy az Angliában letelepedő magyarok hasonló arányban jelölik meg beszélt nyelvként a magyart és jelenlegi tartózkodási helyükként Angliát mint a Németországban letelepedő magyarok Németországot valamint elfogadjuk amikor a facebook azt mondja:
"The location of people is determined by their stated location on their profile and is validated by their IP (Internet Protocol) address."
FIGYELEM! HIDEGZUHANY!
Location: Germany Language: Hungarian Potential Reach: 66,000 people
Location: United Kingdom Language: Hungarian Potential Reach: 56,000 people
Akkor szerintetek az angliai magyarok hasonló arányban az adatokat megadva annyian sincsenek mint Németországban vagy cca. 2000%-os eltérésről van szó a szokásokat illetően és tényleg több mint egymillióan vannak? Na, ne!
VAGY
Még a jövő a héten publikáljon akkor bármelyik magyar "média" egy cikket "Majd kétmillió magyar vándorolt Németországba" címmel?
De a már 2004 előtt letelepedtekkel együtt, szerintem tényleg meg van a 140, talán a 150 is.
Az angliai történet viszont full gáz. Az interneten elérhetőek az NI statisztikák, évente15-25 ezret regisztráltak a magyarok. Szerintem minimum a felének már híre sincs Angliában, szóval ez a millió feletti (csak Angliában úgy baromság, ahogy van!)
Az ismerőseid összeszámlálásával kapcsolatban támadt nekem is egy ötletem viszont!
Ha elfogadjuk, hogy az Angliában letelepedő magyarok hasonló arányban jelölik meg beszélt nyelvként a magyart és jelenlegi tartózkodási helyükként Angliát mint a Németországban letelepedő magyarok Németországot valamint elfogadjuk amikor a facebook azt mondja:
"The location of people is determined by their stated location on their profile and is validated by their IP (Internet Protocol) address."
FIGYELEM! HIDEGZUHANY!
Location: Germany Language: Hungarian Potential Reach: 66,000 people
Location: United Kingdom Language: Hungarian Potential Reach: 56,000 people
Akkor szerintetek az angliai magyarok hasonló arányban az adatokat megadva annyian sincsenek mint Németországban vagy cca. 2000%-os eltérésről van szó a szokásokat illetően és tényleg több mint egymillióan vannak? Na, ne!
VAGY
Még a jövő a héten publikáljon akkor bármelyik magyar "média" egy cikket "Majd kétmillió magyar vándorolt Németországba" címmel?
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- samchee
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 39
10 éve 3 hónapja #37365
Írta: samchee
samchee válaszolt a következő témában: ORIGO - A nagy mesemondó
Azt gondolom, hogy a millión felüli adat tényleg baromság...Az 5-600 ezer lehet reális, ami folyamatosan változik, ahogyan te is írtad.
Én amikor ezeket a hírportálokat olvasom, mindig elgondolkodom, hogy miért nem tud egy oldal hiteles maradni. Hosszú távon nem jobb az mint marhaságokat írni?
Mint ahogyan régebben olvastam, hogy a külföldön élő és dolgozó magyarokat megadóztatja a Magyar Állam...
Én amikor ezeket a hírportálokat olvasom, mindig elgondolkodom, hogy miért nem tud egy oldal hiteles maradni. Hosszú távon nem jobb az mint marhaságokat írni?
Mint ahogyan régebben olvastam, hogy a külföldön élő és dolgozó magyarokat megadóztatja a Magyar Állam...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
- samchee
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 39
10 éve 3 hónapja #37439
Írta: samchee
samchee válaszolt a következő témában: ORIGO - A nagy mesemondó
Rájöttek a hülyeségre...
www.origo.hu/nagyvilag/20140813-nem-dolg...gy-britanniaban.html
www.origo.hu/nagyvilag/20140813-nem-dolg...gy-britanniaban.html
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
10 éve 3 hónapja #37447
Gergoo válaszolt a következő témában: ORIGO - A nagy mesemondó
Mondtam én, hogy az NI számmal rendelkezők minimum felének már híre sincs Angliában! A 2012 és 2013 NI statisztikákat nézegetve 6-7%-a lehet magyar a kelet-európaiaknak, szóval a facebook-os 56 ezres csoport még korrektnek is tűnik de legyen 80 ezer! Ha viszont 80 ezren vannak Angliában akkor igenis max. 300K körül van a teljes külföldön élők száma, az 5-600 ezer is kizárt.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső