Németország május 1 után

• Lilla
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja #4326 Írta: Lilla
Németország május 1 után téma létrehozva Lilla által

Sziasztok!

Korábban már írtam a Fórumra, kaptam sok választ, információt!
Gondoltam most megkérdezem a véleményeteket, ki milyen változást tapasztal május 1. óta?! Tudom, nem sok idő telt még el :)!
Tényleg egyszerűbb a kezdés?
Szép napot Nektek!
Üdv: Lilla

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #4346 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Németország május 1 után

A valtozas nem az egyszerusegben van, hanem abban, hogy egyaltalan elkezdheted az allaskeresest anelkul a riziko nelkul, hogy visszadobjak a munkavizumodat!
Semmi valtozas nincs az egyebekben. Ugyanugy kell allast keresni, ugyanugy kell talalni helyet ahol laksz, bejelentkezes etc..
Ellenben a munkapiaci verseny elezodik!

• Lilla
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja #4369 Írta: Lilla
Lilla válaszolt a következő témában: Németország május 1 után

Kedves dizel!

Köszi szépen a választ!
Igazad van, nem egyértelműen tettem fel a kérdést :)! De egyébként erre gondoltam!
Mi is tervezzük, hogy szerencsét próbálunk kint, viszont tisztában vagyunk vele, hogy itthonról nincs sok esély elintézni bármit is. Első körben most próbálunk egy átmeneti szállást keresni, ahol kb. 1 hetet lehetünk és ez idő alatt albérletet akarunk keresni. Van valami jó tipp az átmeneti szállásra?
Üdv

Több
13 éve 6 hónapja #4375 Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Németország május 1 után

Internet.Beütöd a keresőbe a helyiség nevét ahova szeretnétek menni,és megtalálod a szálláslehetőségeket is.

• feco100
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja #4383 Írta: feco100
feco100 válaszolt a következő témában: Németország május 1 után

Szia Lilla!Az én példám csak röviden!Kinnt élek és dolgozon már 7éve,januártol uj helyen uj cégnél,német cég!Most váltok hétfötöl teljesen más cég,más beosztás,nekem megvan a korlátlan munkavállalási engedélyem,mégis kérték most is az uj helyre,hiába mondtam h nekünk már nem kell május 1-töl,lehet ez a cég hibája is,nincsenek tisztában a dolgokkal,volt olyan hivatal ahol azt sem tudták h magyarország unios ország!Erröl ennyit,biztos nem mindenütt müködik igy,egyébként a többi dolog változatlan ezt tapasztaltam!

• Lilla
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja #4549 Írta: Lilla
Lilla válaszolt a következő témában: Németország május 1 után

Kedves Tundyke!
Természetesen az Internet vonalon már megindultam :)!

Kedves feco100!
Tyűha! Várható volt, hogy nem lesz zökkenőmentes a változás :)! De gondolom idővel majd ez is kialakul! Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat!

Üdv: Lilla