Német férjek és férfiak

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4934 Írta: astarta
Német férjek és férfiak téma létrehozva astarta által

Egyelőre itt Németországban még bizonytalan vagyok a nyelvi hiányosságaim miatt, így minden kérdezősködést a férjemre hagyok. De lesz ez még másként is. :-)
Őt viszont sokszor noszogatnom kell és ebbe belefáradok néha, és ráhagyom, így volt ez a biztosítással is, mert bár még sose láttam nála optimistább embert, és kellően határozott is, de vannak dolgok, amire csak csípőből azzal reagál, hogy hát megpróbálhatjuk, de úgyse... Ilyenkor azért legtöbbször jövök én, újra meg újra, hogy tessék, akkor próbáljuk meg, mit veszíthetünk...?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4937 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

Köszönöm válaszodat.
És tudod én is ugyanebben a cipőben járok :P én is tanulom a nyelvet és német páromat ugyanugy kell noszogatni :angry: most én is a biztosítással vagyok így noszogatom, hogy intézzük már, és melyik a jobb? De mindegyikre a válasz majd, és ez se jó az se jó.
Ezért szuper ez a fórum mert itt legalább kiokoskodhatunk valamit :lol:
és sokat tanulhatunk egymástól és utánna már könnyebben megy a noszogatás ha már Tudjuk miért kell ;)

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4939 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

OFF:
kisne,
nálunk a legnagyobb probléma, és ebben folyamatosan megy a noszogatás, az az, hogy beszéljen hozzám németül. A német férjemnek nehezére esik németül beszélnie hozzám!! :ohmy:
5 éve mikor megismerkedtünk, angolul kezdtünk el beszélni, mert én soha nem tanultam németet. És ez annyira belénk ivódott, hogy most meg már teljesen természetellenes mikor németül próbálunk beszélgetni. :( Így leginkább az angol megy még most is... Pedig hát ő lehetne a legnagyobb segítségem...
De noszogatom folyamatosan, nem adom fel. :)

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4940 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

Hn. Hát igen igy nagyon nehéz akkor neked.
Ebben nekem kőnnyebb:) mert mikor 2 éve ősszejőttünk akkor egy szot nem tudtam németül ő viszont egy szot sem magyarul:P
most már azért megtanultam annyira,hogy még ki is osztom őt ;) jo magyaros hévvel.
De sajnos a grammatika nekem nagyon nehéz , nem értem a sok érthetetlen dolgot náluk ami természetesen nekik egyszerü.
Voltam otthon egy intenziv nyelvtanfolyamon, de hát az amit otthon bellénk vernek sajna itt édeskevés:angry:
Párom teljesen megért mert eltanulta tőllem mint mondja a rossz német beszédet, de sajnos ha máshol hadarnak allig értek bellőlle valamit , ez van
De majd ez is lassan;) menni fog kb 10 és megértenek majd :P
Te pedig állj magyarossan sarkadra és ne állj a férjeddel szoba csak németül :P ;) hátha megérti mit is kivánsz

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4945 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

Szia Astarta,

Mintha az en paromrol irnal...ugyanez igaz ra is:)
Annyira meg en sem tudok nemetül, ezert bizonyos dolgokat neki kell(lene) inteznie. Ha valami problema közbejön., bizony sokaig tart...

kitartas:
Eva

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4946 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

OFF

Akkor így hárman megtaláltuk mi a közös a német férfiakban. :laugh:
Gyakran kell őket noszogatni. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne