Német férjek és férfiak

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4947 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

Sziasztok,

Haat...a mieink legalabbis hasonloan müködnek.
Sok-sok noszogatassal.
Az en parom 25 evig Magyarorszagon elt,igy jol beszel magyarul. Otthon magyarul beszelünk ezert is, meg mire hazaerek mar olyan faradt vagyok,hogy nem akarok mar nemetül beszelni. Em mar boldogulok a munkaban, de a mindennapi beszedben kevesbe. A nyelvtanom meg szörnyü.
Es mindennnap kicsit jobb. Erdekes ez, mert a multkor peldaul a karfiol egyszerüen nem jutott eszembe magyarul.

Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #4949 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

OFF
Nekem fordítva, a nyelvtanom jó, imádom a német nyelvtant, szerintem logikus :), csak a beszéddel van gondom, mert nem nagyon van, akikkel gyakoroljak... Még az itteni kinti nyelvtanfolyamok se nyújtanak nagy segítséget, olyan vak vezet világtalant, amikor egy orosz vagy arab csoporttárssal beszélget az ember németül. :laugh:
Nekem a párom végigcsinált itt Lipcsében 3 magyar nyelvtanfolyamot. :) Persze sokra nem volt elég, de már vigyáznom kell néha mit mondok előtte, mert a lényeget sokszor megérti. :)

Több
13 éve 5 hónapja #4953 Írta: agness
agness válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

sziasztok! hát én "csak" a barátomról beszélhetek, a beszéddel kapcsolatban nagyon türelmes, toleráns. Kérdezném, hogy a ti párotok se olyan 'beszédes' mint az otthoni legények, vagy ez csak nálunk van így? :) A némettel kapcsolatban ajánlanám a könyvtárat, hangoskönyveket!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja #4957 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

Sziasztok,

Az en parom valtozo, mennyit beszel, hol többet, hol kevesebbet. Mint a magyar ferfiak, egyik többet, masik kevesebbet beszel ( legalabbis en igy latom).:)
Sokszor türelmes, de a nemet beszedemmel kapcsolatban gyakran nem az. Szerencsere mindent megert magyarul. Bar itt nem lehet tudni, ki tud magyarul, es ki mit ert meg.
Nekem a szamitogepen ott van a kis szotar, ez segitseg (Transam, szabadon letölthetö). A munkaban egyszerübb, mert ha nem ertem, beirom a szotarba, vagy probalok ugy kerdezni, hogy megertsem. De azert ez sem egyszerü, mert pl ha nagyothall az illetö, akkor eleg nehez. Nem tudom, azert nem erti, mert nem mondom jol, vagy nem hallja.
Termeszetesen ilyenkor a parom mindig segit, de szerencser most mar csak nagyon ritkan kell.:)

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5023 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Német férjek és férfiak

Élnézést a késői válaszért, kőzben megjártam Magyarországot :)
Hát igen ahogy igy elnézem a dolgokat ezeket a férfiakat egy fábol dolgozták ki;)

Remélem lassacskán csak elérünk valamit náluk :)
Ma éppen a munkatársnőm mondta, hogy jobban beszélek németül, én nem veszem észre de ennyit jelent ha az ember kőzősségben van és muszály beszélnie :laugh: