Tanácsok, ötletek az induláshoz

• Wikky
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hónapja #8201 Írta: Wikky
Tanácsok, ötletek az induláshoz téma létrehozva Wikky által

Sziasztok!
Többen is írtátok,h rokonokhoz mentetek ki először, és ők segítették útjaitokat kezdetben.
De akinek nincsenek kint rokonai se és közeli ismerősei sem az, hogy fogjon hozzá ennek a kiutazásos storynak??
Megszűnik még ebben az évben itthoni munkahelyem, és elnézve a hazai helyzetet, úgy döntöttem most már nagyon itt az ideje, hogy megpróbáljak külföldön megélni, dolgozni.
Münchenre gondoltam, mert ott már jártam egyszer, és nagyon megtetszett a hely. De fogalmam sincs miképp lássak hozzá?? Itthonról keressek albérletet és munkát?? A közvetítőcégekben nem bízom, mert csak átverik az embert, és nem szeretnék pár hét után visszajönni.
A németet úgy ahogy beszélem, inkább jobban értek mint beszélek, van egy középfokum, de most egy ideje újra ráálltam a tanulására. Először csak olyan munkára gondoltam, ahol nem kell olyan nagy nyelvtudás, tehát takarításra, hotel munkára,konyhai kisegítőre. De ezzel mennyit lehet keresni, fent lehet tartani belőle egy albérletet? És melyik Münchennek az a része, ami nem a legdrágább??
Köszi a válaszokat előre is!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #8203 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Tanácsok, ötletek az induláshoz

Szio Wikky

Ha tényleg eldőntőtted, hogy kijőssz és más lehetőség nincs akkor vágja bele. ;) de hallgass az itt forumozokra, segiteni szeretnék a most kijővőket, szueper moderátorunknak kőszőnhetően itt munkákat valosakat találsz az Álláshirdetés rovatban.
De el kell mondanom, nagyon nehéz dioba vágtad a fejszédet ;) magamrol tudom, én is igy vágtam bele.
De első jol beszéld a nyelvet, mert én is panzioban dolgozom és bizony ,néha még kianai amit mondanak, kérdeznek. tudnod kell válaszolni .
Másik miért ragaszkodsz Münchenhez? igaz csodaszép, de legdrágább város minden szempontbol :sick:
Most mindenki odamegy és munkabéreket lenyomják- albérlet nagyondrága.
Kissebb városba mész ami nem olyan felkapott szerintem sokkal jobb. ;)
Ha itt megtaláltad a munkát akkor menj ki és személyesen keress albérletet, ugy sokkal jobban jársz és kőzben kőrbe is nézel, :P
Albérlet ami nagy kiadás ha elolvasod a forumokat akkor megtudod mennyi kaukciot kérnek előre :sick:
Álltalában 7-10 euroig fizetnek konyhaikisegitőként-szobaasszonyként, persze ez sokmindnetől változik.
Megélhetés az embner függő ki milyen igényekkel rendelkezik, de álltalában olyan árakon van az élelmiszer mint otthon.
Aki előre pénzt kér,munkáért és kőzvetitésért vagy iratok elintézéséért az befog csapni :sick: vigyázz.
De ha elolvasod előző forumokat, itt mindent megtudsz és segitenek még tapasztalatukkal a forumozok is.
Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 1 hónapja #8206 Írta: Panna27
Panna27 válaszolt a következő témában: Tanácsok, ötletek az induláshoz

Sziasztok!

November közepén utazok ki a barátommal Reutlingenbe, ahol közel egy évet fogunk kint tölteni (az Ő munkájából adódóan). Ez idő alatt én is szeretnék valami munkát találni, nyelvet még jobban elsajátítani. Diplomám, nyelvvizsgám (német közép C) van.
Engem inkább az érdekelne, hogy milyen papírok kellenek majd a munkavállaláshoz? Mi az amit mindenképp be kell szereznem még mielőtt elutazunk? Valamint, hogy a kinti tartózkodást, lakcímkártyát stb. hol kell majd kérni? Úgy olvastam a többi fórumon, hogy a 3 hónapot meghaladó tartózkodást be kell jelenteni, de hol? ezekhez milyen okmányok kellenek?
Amíg nincs munkám, a bizonyítványok honosítását érdemes lenne megcsináltatnom, vagy nem feltétlenül kérik pl. egy eladói munkakörben (max. érettségit? ) ? Ezt azért lenne fontos tudnom, hogy a külföldiektől ezeket mennyire kérik, mert ugye nem egy olcsó dologról beszélünk. Gondolom, ha csak simán lefordíttatom az nekik nem felel meg :(
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
Panna

Több
13 éve 1 hónapja #8207 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Tanácsok, ötletek az induláshoz

Ezeket a dolgokat már többször is tárgyaltuk. Kérlek használd a fórum keresőjét !