Építőipari lehetőségek Németországban

Több
12 éve 6 hónapja #8401 Írta: peter74
Építőipari lehetőségek Németországban téma létrehozva peter74 által

Üdvözletem Mindenkinek!

Nagyon jó és hasznos az oldal. Gratulálok az üzemeltetőknek és további sok sikert. Úgy gondolom, hogy sok honfitársunknak nyújt óriási segítséget és ez követendő példa.
Nekem kicsit összetettebb, bonyorultabb a problémám és talán nincs is rá megoldás. De hátha tud valaki segíteni!
Magunkról, magamról:
38 éves vagyok, nős, két gyönyörű gyermek édesapja. 1998 óta vállalkozó. Cégem belső kivitelezési munkákkal foglalkozik, mint:
-belsőépitészet, felújítás, átalakítás /gipszkarton, burkolás,festés,stb/
-fűtés, hűtés, víz hálózat korszerűsítés, kiépítés
-elektromos és gyengeáramú /biztonsági, IT, kommunikáció/ hálózatok kiépítése, felújítása,
-épület autómatizállási rendszerek kiépítése /KNX, Home Server/
Magas szintű referenciákkal /privát szféra, szálloda ipar, közép vállalatok/
Tehát egy komoly, tejeskörű, magas elvárási igényeket kielégítő csapat, ahol az egyes szakiparok egymás munkáját erősítve dolgoznak. Tisztában vagyunk a DIN szabványrendszerrel, építész tervekkel. Rugalmasak, precízek, leinformálható referenciákkal.

Igazábol 2008-ig nem volt semmi gondom, ment minden a maga rendje módja szerint. Ezt követően, mint szerintem sokan éreztük, elkezdtek bezáródni a lehetőségek itthon. Azaz még csak-csak akadnak, de általában irreálisan alacsony vállalási áron és ne is beszéljünk a: "nem szeretünk időben, vagy egyálltalán fizetni" tendenciáról.
Ezért az utóbbi években egyre többször vállaltunk Ausztriában és Olaszországban /itt csak Bolzen-ban/ munkát. Ebben egy kedves Osztrák úriember segített, akinek voltak magyar érdekeltségei. Ez a kapcsolat sajnos idén Áprilisban megszakatt, egy sajnálatos autóbaleset miatt. Még össze hozott minket egy Köln-i Építész-kivitelező céggel, akik szívesen foglalkoztatnának bennünket. Igaz csak eseti megbízásokkal.
És itt jönnek a problémáim:
Ez a cég Nord-Wesfalen régióban tevékenykedik. Csak és kizárólag német céggel szerződnek, így céget kell alapítanom Németországban. Ennek már utána néztem. A jelenlegi aparátusom elég nagy 14 fő,külömbözö szakipari emberek, kőmüves festő, villanyszerelő, gépész, burkoló,stb. És dolgozom esetenként két alválalkozóval, akikkel már több éves, "bejáratott" munkakapcsolatban vagyunk. Sajnos a Kölni partner nem tudnak olyan munkát adni /komplett kivitelezés/ , amire ki tudnám vinni az egész csapatot. Viszont a többi emberemnek itthon kell munkát biztosítanom, arra az időszakra. Ezt össze koordinálni,
felelőség teljesen levezényelni lehetetlen. Viszont embereket sem szeretnék azért elküldeni, mert éppen nincs kint rá szükség. Mindegyiket jól ismerem, a családjukat, gyerekeiket is. Mindent meg szeretnék tenni, hogy egyben tartsam a csapatot. Mindíg számíthattam rájuk.
Amiben szeretnék segítséget kérni:
Mivel a céget szinte "0"-ról építettük fel, soha nem hírdettük magunkat /nem volt rá szükség, mivel "szájról-szájra" terjedtük/ , a munkák felhajtása, tenderezés,stb, teljesen idegen számunkra.
Próbáltam utána nézni, hátha találok olyan portált, ahol vállalkozók alvállalkozókat keresnek, de nem jártam sikerrel. Csak olyan fórumokra leltem, ahol magán megrendelők keresnek ilyen-olyan szakiparokat, egy-egy eseti megrendelésre.
Számomra az ideális egy biztos partnercég, vagy egy megbízható munka felhajtó lenne, aki folyamatos, vagy viszonylag folyamatos munkával látna el. Vagy több, akik időszakossal. Akkor azt már össze lehetne sakkozni, hogy mindenkinek viszonylag folyamatos munkát tudjak biztosítani.
Ha bárki ismer olyan céget akit egy ilyen szintű partneri, alvállalkozói kapcsolat érdekel. Ismer ilyen jellegű üzleti oldalt, vagy szimplán tanáccsal el tud látni, hogy" hogyan és merre induljak" azt nagyon megköszönném!

Elnézést hogy ilyen hosszúra sikerült,
Tisztelettel:

Lovas Péter
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #8414 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Építőipari lehetőségek Németországban

peter74 írta: Ismer ilyen jellegű üzleti oldalt, vagy szimplán tanáccsal el tud látni, hogy" hogyan és merre induljak" azt nagyon megköszönném!

Szia Péter,
Szimpla de biztos üzleti oldalt ajánlok: www.google.de
Nem, nem viccelek. ;)
Kulcsszó: architektur, majdnem 1,5 millió keresés van rá havonta! :ohmy:
Állíts össze egy minőségi portfóliót és webportfóliót, majd az első 10-20 oldalon található cégekkel vedd fel a kapcsolatot. Ne csak úgy elküld nekik! Hívd fel őket, egy percben mutasd be a céget, ismertesd a terveidet és kérdezd meg, hogy hova küldhetnéd a portfóliót.
Minden a portfólión múlik, ne sajnáld rá a pénz, profi fotós által készített képekkel bőségesen illusztráltasd. Kizárt, hogy ne kelljen 1-2 héten belül kezdenetek. :)
Ha ez mégsem működne, akkor javaslok egy .de weboldalt készíteni és a megfelelő keresőszavaknál hirdetni. ;)
Ha a második verzióra kerülne sor, tudok ajánlani egy megbízható céget, keress meg privátban :) de erre nem lesz szerintem szükség! ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea, peter74

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #8417 Írta: peter74
peter74 válaszolt a következő témában: Építőipari lehetőségek Németországban

Köszönöm szépen Gergoo,
én is gondolkoztam ilyesmin. Az biztos hogy nélkülözhetettlen a mai világban egy jó céganyag vagy weboldal. Nekem kellene kicsit bátrabnak lennem, nem vagyok valami marketing zseni. Mi csak dolgozni tudunk, de azt nagyon jól... :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #8423 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Építőipari lehetőségek Németországban

Péter!

Honnan tudnák, hogy szuper munkát végzel,ha nem is hallottak Rólad?

Igaza van Gergoonek, marketing nélkül nem megy!
És a neten arra is találsz ötleteket, hogyan legyél marketing zseni.

Sok szerencsét!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peter74

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #8424 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Építőipari lehetőségek Németországban

peter74 írta: Köszönöm szépen Gergoo,
én is gondolkoztam ilyesmin. Az biztos hogy nélkülözhetettlen a mai világban egy jó céganyag vagy weboldal. Nekem kellene kicsit bátrabnak lennem, nem vagyok valami marketing zseni. Mi csak dolgozni tudunk, de azt nagyon jól... :)

El kell készítettni valakivel. Ha készültek fényképek a jobb, látványosabb munkákról szinte fillérekért megcsinálják. Ha fotózni kell az már költségesebb de akkor is megéri. Ezt követően semmi szükség rá, hogy marketing zseni legyél, a referenciák beszélnek helyetted ;) és ha azok beszédesek meg vagyok győződve róla, hogy könnyen partnert találtok az elsőként említett módszerrel. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #8454 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Építőipari lehetőségek Németországban

Szio Péter74

A párom német lakásfelujito kisiparos. A munkája nagy része eddig szájrol szájra terjedt, de ez a mai világban megváltozott, az emberek nagyrésze az internet előtt ül, és onnét keres mindent.
Mikor kijőttem két éve és kértem számitogépet és internetet kinevetett, aztán elkezdet netezni és mondhatom most 80 § a amunkának netről jőn.
Gergoonek igaza van marketing az kell. el tud magad jol adni :blush:
Aztán nézd meg a MyHammer.de német oldalt ott keresnek mindenféle válallkozokat lakásfelujitásra, Jelentkezel 10-re ebből 2 biztos bejőn, de ahhoz jo marketing és természetesen jo ár kell ;)
Remélem tudtam segiteni.
Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peter74

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!