Cég, vállalkozás adófizetése

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #9109 Írta: hcsabi
Cég, vállalkozás adófizetése téma létrehozva hcsabi által

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha elküldöm a bevallásom az adóhivatal felé, ő majd elküldik, hogy hova utaljam nekik az adót, stb.? Ráadásul már hazajöttem. Most nyissak egy EUR számlát, hogy utalni tudjak? Vagy ez a része hogyan működik?

Köszi a segítséget.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #10312 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Cég, vállalkozás adófizetése

hcsabi írta: Az lenne a kérdésem, hogy ha elküldöm a bevallásom az adóhivatal felé, ő majd elküldik, hogy hova utaljam nekik az adót, stb.? Ráadásul már hazajöttem. Most nyissak egy EUR számlát, hogy utalni tudjak? Vagy ez a része hogyan működik?Köszi a segítséget.

Ez szerintem egyszerű!
Elször is, ha hivatalosan (szerződéssel) dolgoztál, akkor minden hónapban vontak edóelőleget igy egyáltalán nem biztos, hogy neked kell valamit küldened, lehet hogy ők fizetnek vissza! (Rendszerint adócsoporttól is függ.)
:woohoo:
Másodszor ha német adóbevallást csinálsz, akkor a német nyomtatványokon kell ezt tenned. ITT LETÖLTHETŐ Harmadszor az sem mindegy, hogy 2011-ről (aminek az adója majd csak jövőre lesz aktulis) , vagy 2010-ről akarsz adóbevallást csinálni ami viszont jó késő!!
:sick:

Negyedszer miért nem csinálod online? Ez a legegyszerűbb, s autómatikusan oda megy a kitöltött nyomtatvány ahova kell: ONLINE-STEUER <<< Itt meg lehet csinálni de szerintem egy német adószámra és lakcímre lesz szükséged.
:whistle:
Ha kész akkor tudod azonnal, hogy kapsz vagy fizetsz. Ha kapsz, akkor meg kell adnod egy német számlaszámot, mert úgy tudom a német Steuerbehörde nem utal külföldre adóhátralékot! Ha fizetbed kell, akkor meg bemész a bankba, veszel eurót és utalod. Ehez nem kell külön eurószámla! Sőt utalhatsz forintot is ami euróban érkezik meg, csak ezt az otthoni bankban kell intétzned!

;)
Forditva is megy: innen eurót küldeni forintos számlára! Ez ma már nem gond!
B)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Trixi0606

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 5 hónapja #10319 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Cég, vállalkozás adófizetése

DCT írta:
"Ha kapsz, akkor meg kell adnod egy német számlaszámot, mert úgy tudom a német Steuerbehörde nem utal külföldre adóhátralékot! "

Nem igaz! Igenis utalnak!
Az én magyar egyszerű forintszámlámra is lett már utalva a német adóhatóságtól pénz.
Csak meg kell adni az IBAN és a Swift kódokat.
Egy kis magyarázat hozzá: :silly:

2002 óta a külföldi átutalásokat IBAN - nemzetközi bankszámlaszám (International Bank Account Number) segítségével tudjuk lebonyolítani. Az IBAN használata elősegíti az Európán belüli nemzetközi fizetési ügyletek pontos, gyors, hatékony lebonyolítását, így csökkentve az ügyletek résztvevőinek banki költségeit. Az euroövezet országain belül nincs különbség a hazai és a külföldi átutalások díja között, de más a díj, ha az Unión belülre, de az eurozónán kívülre utaljuk át a pénzt.
Külföldi utalásnál mindig meg kell adni a nemzetközi számlaszámot - IBAN, illetve a bank nevét, címét, valamit a SWIFT kódját is. A SWIFT kód, vagy más néven BIC kód a bankok azonosítására szolgál. Mindegy, hogy neked utalják a pénzt, vagy te utalod valakinek, ez érvényes rá..

Az IBAN azonosító kóddal együtt használva a SWIFT-kód lehetővé teszi, hogy nemzetközi viszonylatban is olyan bankközi forgalmat lehessen lebonyolítani, melynek költsége az igénybevevő részére gyakorlatilag nem haladja meg a belföldi bankforgalom költségét.
Mindegy melyik Uniós országról beszélünk..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!