Rövid látogatás. Újra itthon. Sok jóra nem számítottam, de rosszabbra végképp nem. Esett a színvonal, de ahogy egy barátom mondta: “nagyon azért nem üthette meg magát, olyan magasról nem esett…”

A KSH (Központi Statisztikai Hivatal) szerint 2013 év elején 300.000 magyar élt Nagy-Britanniában. Ezek szerint akkor az összes magyar Londonban él…?

Kétlem. London a második (2.). Mármint a második legnagyobb magyar népességgel rendelkező város, persze Budapest után és London után jön Debrecen. A statisztikai adatok alapján nem is olyan vészes a helyzet, mert a külföldön élő 500.000 magyar mégsem olyan döbbenetesen sok (mint a valóság). Mert persze nem szól a fáma arról, hogy mennyien dolgoznak kint (Pl.: Ausztriában) úgy, hogy közben Magyarországon élnek, tehát ingáznak. Nincs szó Európán kívüli országokról sem. Meg persze lassan már senkiben és semmiben nem hiszünk, mert… Mert már ezt is “megtanultuk”. Ebbe pedig mindenki azt gondol bele amit szeretne…

Közben folyamatosan fogyunk és egyre kevesebben szeretnének már hazamenni és persze itt van az a pont amikor sokan jönnek azzal, hogy “hazaárulok”, “hazátlanok” és “ne is jöjjenek már vissza!”. Mert a munkádért tisztességes bért kapsz és erről a normális életmódról a Családod érdekében sem szeretnél lemondani?

A statisztikai adatok alapján az enyémhez hasonló vélemények nem szimpatikusak és nem kívánatosak. Központilag.