Gyerekvállalás Németországban
- mazsola
- Látogató
Az en kerdesem a kovetkezo lenne. Ha valaki babat var, hivatalosan meddig kell dolgoznia szules elott, illetve szules utan meddig maradhat otthon a babaval? Tovabba az anyagi oldalarol, a fizetes hany szazalekat kapja es mennyi ideig? Hol lehet ezeket megerdeklodni?
Koszonet elore minden infoert!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát azért nem szabad ám a munkaadódat sem hülyének nézni! Tudnak ők is számolni, s ha kivárod a véglegesítést, s csak utána közlöd hogy bizony Te terhes vagy, hát nem tudom milyen jövőt szándézoli így tervezni?!keeek írta: Még mindig jobb, mint pár hónapos terhesen ott állni munka nélkül. Esetleg ha ugy jon ki, akkor nem szolni amig nem veglegesitenek, aztan kozolni, h bocsi, de mar 4-5 honapos terhes vagyok, hat ez se sokkal kellemesebb.
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
??? olyan jo lenne, ha neha elolvasnad amire igy reagalsz. Hat nem eppen ezt irtam en is, hogy ez se jo megoldas, de akkor megis mi a megoldas?DECOTEXT írta:
Hát azért nem szabad ám a munkaadódat sem hülyének nézni! Tudnak ők is számolni, s ha kivárod a véglegesítést, s csak utána közlöd hogy bizony Te terhes vagy, hát nem tudom milyen jövőt szándézoli így tervezni?!keeek írta: Még mindig jobb, mint pár hónapos terhesen ott állni munka nélkül. Esetleg ha ugy jon ki, akkor nem szolni amig nem veglegesitenek, aztan kozolni, h bocsi, de mar 4-5 honapos terhes vagyok, hat ez se sokkal kellemesebb.
en nem szivesen toltenem a 9 honap nagyjat otthon, mert nem akar senki felvenni terhesen, de a Te elmeleted szerint fair-playt jatszva nincs is mas lehetoseg. Az eredeti kerdezo is ha jol vettem ki ezen medital, hogy vegulis hogyan mukodik ez a gyakorlatban, abban az esetben ha hatarozott ideju szerzodessel dolgozik. (az, hogy a cegnel milyen jovot tervez v milyet nem, az hatarozatlan ideju szerzodes eseteben is ugyanugy fennallo kerdes, nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatos velemenyed sokat segit barkinek is)
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
keeek írta: en nem szivesen toltenem a 9 honap nagyjat otthon, mert nem akar senki felvenni terhesen, de a Te elmeleted szerint fair-playt jatszva nincs is mas lehetoseg. Az eredeti kerdezo is ha jol vettem ki ezen medital, hogy vegulis hogyan mukodik ez a gyakorlatban, abban az esetben ha hatarozott ideju szerzodessel dolgozik. (az, hogy a cegnel milyen jovot tervez v milyet nem, az hatarozatlan ideju szerzodes eseteben is ugyanugy fennallo kerdes, nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatos velemenyed sokat segit barkinek is)
Arra reagáltam igy, hogy ha valaki kivárja elöbb a végleges szerödést (moközben már trhes és ezt nem közli de tudja), aztán ha megkapja, s akkor jelenti be a terhességet! A fairpaly akkor lenne ha már fixen dolgozna és utána lesz terhes! Esetünkben arról beszélettünk, hogy 4-5 hónapos terhességet elhallgat valaki, hogy véglegesitsék, aztán szól..... Szerintem akinek csak idöszakos (1 éves) szerödése van az várjon a gyerekkel, amig megfelelö anyagi helyzetben kerül! Ha én lennék a munkaadó, s valaki igy trükközik, nem hiszem, hogy husszú életet jósolnék neki a cégemben! Természetesen nem lehet már kitenni, de az elsö alkalommal az ilyen koleganönek kellene mennie a bizalom hiányában.... Egy munkaadónak az aktiv dolgozó az érdeke, s nem az alkalmazott családtervezése! Aztán ha már pár évet jól dolgozott, lehet természetesen szülni is. Ez törvényes joga!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
DECOTEXT írta:
keeek írta: en nem szivesen toltenem a 9 honap nagyjat otthon, mert nem akar senki felvenni terhesen, de a Te elmeleted szerint fair-playt jatszva nincs is mas lehetoseg. Az eredeti kerdezo is ha jol vettem ki ezen medital, hogy vegulis hogyan mukodik ez a gyakorlatban, abban az esetben ha hatarozott ideju szerzodessel dolgozik. (az, hogy a cegnel milyen jovot tervez v milyet nem, az hatarozatlan ideju szerzodes eseteben is ugyanugy fennallo kerdes, nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatos velemenyed sokat segit barkinek is)
Arra reagáltam igy, hogy ha valaki kivárja elöbb a végleges szerödést (moközben már trhes és ezt nem közli de tudja), aztán ha megkapja, s akkor jelenti be a terhességet! A fairpaly akkor lenne ha már fixen dolgozna és utána lesz terhes! Esetünkben arról beszélettünk, hogy 4-5 hónapos terhességet elhallgat valaki, hogy véglegesitsék, aztán szól..... Szerintem akinek csak idöszakos (1 éves) szerödése van az várjon a gyerekkel, amig megfelelö anyagi helyzetben kerül! Ha én lennék a munkaadó, s valaki igy trükközik, nem hiszem, hogy husszú életet jósolnék neki a cégemben! Természetesen nem lehet már kitenni, de az elsö alkalommal az ilyen koleganönek kellene mennie a bizalom hiányában.... Egy munkaadónak az aktiv dolgozó az érdeke, s nem az alkalmazott családtervezése! Aztán ha már pár évet jól dolgozott, lehet természetesen szülni is. Ez törvényes joga!
csakhat Te magad mondtad, ha elobb szol valaki a terhessegrol, akkor bizony nem fogjak a lejaratkor hosszabbitani a szerzodeset. :/
varakozni lehet uj auto vasarlassal, meg sokmindennel, de azt hiszem ez a tema pont nem alkalmas erre, azt hiszem ezer es egy okat ismered Te is.
Jobb hijjan semmi okos megoldassal nem sikerult eloallnunk, azert minden jot a kerdezonek, remelem a leheto legjobban alakul majd minden
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Bizony nem és nem is kötelező! Azt is mondtam, hogy mi a megoldás, de valószínű elkerülte szives figyelmedet, így megismétlem: előbb fix, végleges munkahely, aztán családtervezés és nem előbb terhesség, aztán kapkodás! A terhes nőket a törvény szigorúan védi (ez így jó) és a munkahelyet a munkaadónak meg kell tartania. Ha viszont valaki meggondolatlanul cselekszik, az pech! Ebből a dilámmából nincs kiút, mert ha őszinte nem hosszabbitanak, ha trükközik akkor ugyan megmarad a munkahelye (nem tehetik ki), de a bizalom megroggyan és semmi jövője ezután, s ő lesz az első akit kitesznek az első adandó alkalmmal!keeek írta: ... csak hat Te magad mondtad, ha elobb szol valaki a terhessegrol, akkor bizony nem fogjak a lejaratkor hosszabbitani a szerzodeset. :/
Nos, akkor mi legyen?
DCT