Családi pótlék kiküldetésben
- szekely63
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Csak egy kérdésem lenne jár kiküldetés alatt vagy nem?Ha valaki tudja rá a választ írjon.Köszi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Kollegam kikuldetesben volt 1 evig csaladostul, az egesz csalad itt volt. JArt nekik!szekely63 írta: Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne jár kiküldetés alatt vagy nem?Ha valaki tudja rá a választ írjon.Köszi
- Myki01
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
a kovetkezö erdekelne remelem valaki tud segiteni, harom eve vagyok kint csaladdal nemetorszagban hosszutavu kiküldetesben (magyar cegtöl) , 2 evente meg kell szakitanom a kiküldetest majd 2 honap mulva indul ujra az egesz. Kerdesem az lenne hogy ebben a statuszban is lehet-e igenyelni a Kindergeldet (esetleg visszamenölegesen is) ?
probaltam mar raguglizni de nem talaltam meg kielegitö valaszt.
Elöre is köszönöm a valaszokat.
Üdv
Miki
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Gondolom lesz, aki definitívebb választ is tud adni, ellenben "csak" kérdezem: miért nem kérdezed meg az illetékes hivatalt? Egy telefon, és elsö kézböl van tuti infód (persze minden lényeges peremfeltételt -ld. fent- el kell mondani)...
Gyanítom különben, hogy csak Kindergeld-különbözetre leszel jogosult (nyilván otthon is kapjátok a cs.p.-t), de ha így lesz, akkor természetesen visszamenöleg is.
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- vava
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 39
Myki01 írta: Sziasztok,
a kovetkezö erdekelne remelem valaki tud segiteni, harom eve vagyok kint csaladdal nemetorszagban hosszutavu kiküldetesben (magyar cegtöl) , 2 evente meg kell szakitanom a kiküldetest majd 2 honap mulva indul ujra az egesz. Kerdesem az lenne hogy ebben a statuszban is lehet-e igenyelni a Kindergeldet (esetleg visszamenölegesen is) ?
Gejza nagyon jó kérdéseket vetett fel. Ha be vagytok jelentkezve (a gyerekek is), akkor elvileg jár a különbözet. Gondolom, ha 3 éve itt vagy, akkor már ide fizeted az szja-t, de ez elméletileg nem játszik szerepet (legalábbis Ausztriában nem nézték).
Nekünk Ausztriában különbözet járt volna (a férjem kollégái, akik szintén családdal voltak kint kiküldetésben, meg is igényelték), de mi nem foglalkoztunk vele.
Muszáj lesz megérdeklődnöd az adott Familienkasse-nél, ahova tartoztok, mert csak ott tudnak pontos választ adni. Itt ahány tartomány van, annyi szokás. Olyat is láttam már ezen a fórumon, hogy van olyan tartomány, ahol egyáltalán nem fizetnek különbözetet.
A neten azt olvastam, hogy itt 4 évre visszamenőleg lehet megigényelni a családi pótlékot.