Felmondás utáni teendők

Több
6 éve 4 hónapja #14432 Írta: bigero
bigero létrehozta a témát: Felmondás utáni teendők

Helló! a helyzet a következő, dolgoztam Németországban 3hónapot, de felmondtam (múlthéten) mivel nem kerestem a legjobban. (papírok rendben, minden papírom meg van, lakás is) viszont nem tudom ilyenkor mi a teendő. Ha minden jól alakul egy-két héten belül lesz másik állásom, addig viszont nem tudom mi a teendőm, ezért kérném a segítségeteket. Az exkollégák mondták hogy menjek be finanzamt-ba, és jelentkezzek be mint munkanélküli. Ezen kívül van még valami?
Köszönöm a segítségeteket!

Hozzászóláshoz be kell lépned! Bejelentkezés

Több
6 éve 4 hónapja #14438 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a témára: Felmondás utáni teendők

bigero írta: Helló! a helyzet a következő, dolgoztam Németországban 3hónapot, de felmondtam (múlthéten) mivel nem kerestem a legjobban. (papírok rendben, minden papírom meg van, lakás is) viszont nem tudom ilyenkor mi a teendő. Ha minden jól alakul egy-két héten belül lesz másik állásom, addig viszont nem tudom mi a teendőm, ezért kérném a segítségeteket. Az exkollégák mondták hogy menjek be finanzamt-ba, és jelentkezzek be mint munkanélküli. Ezen kívül van még valami?Köszönöm a segítségeteket!

A kolegáid több dolgogban is tévedtek!
Először is nem a "Finanzamt"-nál kell jelentkezned, hanem az "Arbeitsamnt"-nál!
(A Finanzamt az az adóval foglalkozik, az Arbeitsamt a munkavégzővel s munkaközvetitésell valamint a munkanélküliekkel.
Másodszor ha három honap után mondtál fel (magad) akkor valószinű, hogy egy fillért nem kapsz sehonnan, mert a felmondásod önhiba > 3 honapos "Sperre" lenne az eredménye igy csak azért kéne jelentkezned, hogy a nyugdijadba beleszámitson az az időszak is amikor munkanélküli vagy valamit betegbiztositva legyél!.
Harmadszor: valószínű, hogy még próbaidős voltál, igy a volt munkahelyedről sem lesz lé.


Sajnos eléggé kevés az információ amit itt beirtál, igy nehéz konkértan tanácsot adni! Minden esehetőségre: ha találsz munkát akkor azonnal ragadd meg az alkalmat! Érdekelne az is bennünket, hogy mit dolgoztál és mennyiért, hogy nagyon kevesellted a fizetést! Itt sokak tanulnának így vagy úgy belőle!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, bigero

Hozzászóláshoz be kell lépned! Bejelentkezés

Több
6 éve 4 hónapja #14440 Írta: bigero
bigero válaszolt a témára: Felmondás utáni teendők

Köszönöm a válaszodat! és igazad van, összekevertem a finanzamtot az arbeitsamtot, de ez a sok hivatallal már tele vagyok... :)

A többiről.
Én mondtam fel, direkt a próbaidőm alatt, hogy csak egy hét legyen a felmondási időm, így nem is számítok semmi pénzre, mivel 3 hónapon belül mondtam fel. A munkahelyemről se várok pénzt, csak az addigi pénzemet, amiben szerencsére meg is állapodtunk.
De köszi, akkor jövő héten megyek az arbeitsamtba bejelentkezni. De igazából már a következő munkámra várok, ami elvileg pár hét és meg lesz.
Ezek után a kérdésem lenne még, hogy mi történik ha nem jelentkezek be?

Az eddigi munkámról: McDonalds...
Én szerettem, tényleg! Első munkahelynek kifejezetten ajánlom! a nyelvtudásom 3 hónap alatt, (pontosan 2 hónap 3 hét) is sokat fejlődött, és nagyon jó volt a légkör!
Viszont pénzben nem a legjobb. Rengeteget dolgoztam, heti egy maximum két szabad nap, ünnepnapokon az összesen dolgoztam. és a legtöbbet decemberben kaptam 1100eurot. de ebben benne van hogy szenteste, karácsony mindkét napján, szilveszterkor is dolgoztam és összesen volt 8 nap szabadom... amúgy 800-900 eurot lehet keresni ha nincs éjszakai műszakod.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Hozzászóláshoz be kell lépned! Bejelentkezés

Több
6 éve 4 hónapja #14442 Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a témára: Felmondás utáni teendők

Üdv,
Ebbe a topikba tartozik szerintem: Azok az emberek,akik már munkahely váltásban vannak
Németországban,szembesülhetnek azzal hogy a következő munkáltatójuk kérhet egy un.:
Arbeitserlaubnis-t/ Arbeitzeugnis-t. Ez egy pár soros minősítés a régi munkaadótól,a munkádról,esetleg az elválás körülményeiről. Felmondáskor ha nem robbanékony :laugh: a
levegő,ne felejtse el senki.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, laolaj

Hozzászóláshoz be kell lépned! Bejelentkezés

Több
6 éve 4 hónapja #14443 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a témára: Felmondás utáni teendők

bigero írta:
Ezek után a kérdésem lenne még, hogy mi történik ha nem jelentkezek be?


Az eddigi munkámról: McDonalds...
Én szerettem, tényleg! Első munkahelynek kifejezetten ajánlom! a nyelvtudásom 3 hónap alatt, (pontosan 2 hónap 3 hét) is sokat fejlődött, és nagyon jó volt a légkör!
Viszont pénzben nem a legjobb. Rengeteget dolgoztam, heti egy maximum két szabad nap, ünnepnapokon az összesen dolgoztam. és a legtöbbet decemberben kaptam 1100eurot. de ebben benne van hogy szenteste, karácsony mindkét napján, szilveszterkor is dolgoztam és összesen volt 8 nap szabadom... amúgy 800-900 eurot lehet keresni ha nincs éjszakai műszakod
.

Semmi! Nincs betegbiztositásod és elvesznek ezek a hetek a nyugdijad szempontjából!

Akkor viszont nem kerstél rosszul! A McDoofnál ilyenek a bérek mindenhol! Egy valamit elfelejtesz: ez a munkakör SEGÉDMUNKÁSNAK számit. Ha jóindulatosak akarunk lenni, akkor legfeljebb, betanított munkás vagy konyhai kisegitő, Ilyen "szakmákban" sehol nem fox többet keresni legefeljebb nehezebb lesz a munkád!

Alapjában mi volt a gond?? Kellemes környezet, mindig jó meleg van. Jó kolegák. Annyit zabálsz amennyit csak akarsz, és még fizetnek is érte! Gondolkozz inkább azon, hogy visszamész! Egy útépítő segédmunkás sem keres sokkal többet viszont sokkal nehezebb a munkája! (Ráadásul az éjjszaki munka szuper és jól fizetik a kevesebb meló ellenére!) Én már dolgoztam rágen (még otthon) 3 évig csak éjjszakásként! Én szerettem nagyon mert rengeteg az ideje az embernek és mégis több a pénz!!!

DCT

Hozzászóláshoz be kell lépned! Bejelentkezés

Több
6 éve 4 hónapja #14444 Írta: bigero
bigero válaszolt a témára: Felmondás utáni teendők

Azért, mert 40km-t kell mindennap kocsikázni amit nem fizet senki. Barátnőm kiköltözött hozzám és egyből többet keres mint én, ő gyári dolgozó, vagyis szintén segédmunkás de 1200-at keres... Ráadásul közvetítő cégen keresztül keres többet! Ezért keresek én is másik állást, és neki nem kell utaznia sem, amit meg autózik azt is fizetik. És így már egyből nem olyan jó a fizum, főleg hogy neki az összes hétvégéje szabad és kevesebbet dolgozik mint én.
Persze ha nem jön össze más, nyitva hagytam magam mögött a kaput, és akármikor visszamehetek, szerencsére!

Hozzászóláshoz be kell lépned! Bejelentkezés