Közlekedési szabálysértés
- Tomi
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki magyar rendszámos autóval piro s lámpánál figyelmetlenül haladt át Németországban. Tudom, hogy ez súlyos szabályszegés, restellem is magam rendesen, nem sűrűn fordult elő velem az elmúlt 44 évi járművezetés alatt. Szeretném viszont megtudni. milyen tapasztalatotok volt hasonló esetben, kb milyen büntetésre, s mikor számíthatok. Hallottam olyat is, hogy elveszik a jogosítványt egy időre, ami elég rosszul érintene. Minden konkrét tapasztalatot nagyon köszönök. Üdv.: Tomi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tomi írta: Kedves Mindnyájan!
Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki magyar rendszámos autóval piro s lámpánál figyelmetlenül haladt át Németországban. Tudom, hogy ez súlyos szabályszegés, restellem is magam rendesen, nem sűrűn fordult elő velem az elmúlt 44 évi járművezetés alatt. Szeretném viszont megtudni. milyen tapasztalatotok volt hasonló esetben, kb milyen büntetésre, s mikor számíthatok. Hallottam olyat is, hogy elveszik a jogosítványt egy időre, ami elég rosszul érintene. Minden konkrét tapasztalatot nagyon köszönök. Üdv.: Tomi
Attól függ, hogy mióta volt piros! Ha csak éppen hogy...., és nem okoztál balesetet akkor 50€ és 3 pont Flensburgban! Ha már régebben 1 másodpercnél, akkor az már sokkal drágább lehet.......Akár 200€ + 4 pont + 1 hónap tiltás!
DCT
- Tomi
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Jogsidat németek nem vehetik el. (Ha magyar kártya)Tomi írta: Kedves Mindnyájan!
A többit kiszámolhatod, te tudod mit csináltál.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Itt, országon belül illetve Ausztriából rendszerint három hónapon belül megjön. Az újabb EU törvények alapján, nálad haza küldik az ügyet és az otthoni törvények alapján számolnak el veled**. Ujabban már mégön Mo.-ról is ide. Küldtek nekem trafipaxos képet de ez csak 15 euróba volt!Tomi írta: Köszönöm a gyors választ. Mennyi idő alatt érvényesítik a magyar rendszám alapján a bírságot? Azaz Magyarországgal van-e megállapodás a büntetés kiszabására és mennyi időbe telik ez? Van-e értékhatár? Üdv: Tomi
Azt olvastam, hogy egy új EU megegyezés alapján a közlekedési kihágásokat abba az országba küldik vissza, ahol a kocsi regisztrált, és minden EU állam a saját törvényei alapján büntethet és a büntetési összeget megtartja. Régebben úgy volt, hogy a pénzt küldeni kellett volna, s az egész cécó nem érte meg, mert sehonnan nem fizették ki a ráfodritási költségét. Most igy már megéri, mert a lóvé marad és a költségeket ráteszik a számlára!
DCT
- balste
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Októberben beleszaladtam egy piros lámpába Németországban. A jogosítványomat (egy hónapra) és 200 eurót kérnek. A közeljövőben nem tervezek németországi utat (kb. 3-5 évig). Van valakinek (itthon élőnek!) tapasztalata? Van elévülési idő vagy ilyesmi?