Kitelepülés Németországba
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
szaboa2 írta: Hat fős család szeretne kitelepülni Németországba.Az apa jól beszél németül.Négy kisgyermekkel vagyunk.
Sok sikert!
Sajnos semmi nem derül ki a beírásodból. Amit megtudtunk az nem kecsegtet semmi jóval! Mi a szakmád, mi apának a szakmája, s főleg mennyi megtakarítással indultok neki. Hova terveztétek a nagy utat, s mennyi idősek a gyerekek stb. Így aztán én csak annyit mondanék előre, hogy ezt előbb 1000x gondoljátok át!
Én legalább 5000 eurót ajánlok, (vagy többet) s feltétlenül előre biztosítsátok magatoknak
a bérlakást, mert ez lesz a legnehezebb találni négy gyerek esetén! Ami kicsi és olcsó, azt
nem adják ki nektek, mert túl kicsi, ami meg elég nagy az drága, így a kaució is sok!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 36
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 36
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
blankuci írta: És megvan mindenünk belőle.
Meg fogsz lepődni! Amikor mi 1989-ben érkeztünk (én előre, a család utánam fél év múlva) egy előttünk kiköltözőtől sok mindent megvettünk fillérekért s pl. az étkező asztal 4 székkel még mindig kiválló állapotban meg van, s használjuk. Hiába már valószínű hogy 30-35 éves cucc, kihúzható asztal, stabil kényelmes székek elnyűhetetlennek tünek! Azért mert régi nem fogom kidobni! (A nejemet is megtartom pdig már 1978-óta házasok vagyunk.....
Én hasonló dolgokat említettem. Nem egyszer bizalmatlan a német hatóság, de amiket néha hallok nem is csodálkozom rajta! Ma már -ellenőrizhető-, eredeti diplomát is lehet "szerezni" az interneten, csak pénz kérdése az egész. Szerintem esetedben nem a forditás volt ennyi, hanem hogy hitelesitették az nyomta meg az árát!A költségekhez még az is hozzájött - ezt is kihagytam - hogy volt még egy-egy hivatalos papír, aminek itt nem fogadták el a fordítását, illetve egyet direkt itt szerettünk volna fordíttatni, ez is kb. 300 euro körül volt.
DCT
- zsowei
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Németországban való tartózkodással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
3 hónapnál tovább szeretnék kint maradni, amihez bizonyos feltételeknek kell megfelelni - megélhetés és biztosítás.
Magyarországi cég alkalmazásában állok, és ebből kifolyólag társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezem Magyarországon.
A munkavégzésem helye a lakcímem, tehát a jelenlegi munkámat a jövőben Németországból végezném.
Milyen lépések szükségesek a tartózkodáshoz a lakcímre történő bejelentkezésen kívül, illetve a fenti feltételek mellett tudok-e Németországban 3 hónapnál tovább tartózkodni? Ha igen, akkor hogyan tudom igazolni, hogy megélhetéssel és biztosítással rendelkezem?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.