Német állampolgárság előnyei
- Annette
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #3559
Írta: Annette
Német állampolgárság előnyei téma létrehozva Annette által
Sziasztok! Párom német leszármazott még nincs meg minden papirunk a bebizonyitásához de remélhetőleg meglesznek. Ősztől szeretnénk Németországba költözni. Érdekelne hogy, ha sikerul bebizonyitani a német származást mivel lenne nekunk jobb mintha csak kimennenk dolgozni. Segít-e még az állam mert ugy olvastam neten, hogy régen az állam segített munkaugyben, ingyen nyeltanfolyamot biztosított és szállást bizonyos ideig. Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönjük!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mraul
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
13 éve 8 hónapja #3560
Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Német állampolgárság előnyei
Szia!
én ugy tudom hogy régebben adtak segitséget de már ez megszünt, de irjon más is aki máshogy tudja.
Sajnálom...
én ugy tudom hogy régebben adtak segitséget de már ez megszünt, de irjon más is aki máshogy tudja.
Sajnálom...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Annette
- lopici
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 9
13 éve 7 hónapja #3575
Írta: lopici
lopici válaszolt a következő témában: Német állampolgárság előnyei
Szia
Ez tenyleg igy van ,nemet leszarmazasod mar nem jogosit allampolgarsagra.
Akkor mar nekem is nemet utlevelem lenne.
Udv
lopoci
Ez tenyleg igy van ,nemet leszarmazasod mar nem jogosit allampolgarsagra.
Akkor mar nekem is nemet utlevelem lenne.
Udv
lopoci
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Annette
- ercsa
- Látogató
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3694
Írta: ercsa
ercsa válaszolt a következő témában: Német állampolgárság előnyei
Sziasztok!
Az érdekelne,hogy ki igényelhet német állampolgárságot? Mihez kötik ezt a munkaidőhöz, hogy mennyit dolgozott kint vagy, hogy mennyit lakott kint? Ezt hol lehetne megtudni? Aki tud valamit az kérem segítsen. Köszi
Az érdekelne,hogy ki igényelhet német állampolgárságot? Mihez kötik ezt a munkaidőhöz, hogy mennyit dolgozott kint vagy, hogy mennyit lakott kint? Ezt hol lehetne megtudni? Aki tud valamit az kérem segítsen. Köszi
- Annette
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 7 hónapja #3745
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német állampolgárság előnyei
Sziasztok!
Az biztos, hogyha valakinek nincsenek német leszármazottai, akkor a beköltözés után 8évig kell várnia a német állampolgárság megkapásához. Ez idő alatt állandó német lakcímmel kell rendelkeznie. (Magyarul M.o.on be kell jelenteni, hogy elhagyta az országot).Le kell raknia az úgynevezett B1es német nyelvizsgát, a hozzátartozó "Integrationskurs"-zal együtt.
A várakozási időszak letelte után minden vagyonát be kell vallania, bizonyítani, hogy nem büntetett se itt, se ott, és nem lehet eladósodva sem.
A hölgyek, akik német férfihoz mennek feleségül, csak 3 évig kénytelenek várni.
Egyébként az ügyintézés akár egy évet is igénybevehet.
Ha valaki fontos sportoló, vagy önkéntes munkát végez, és tesz valamit a német államért, akkor esetlegesen hamarabb is megkaphatja az új személyi igazolványt..
Az biztos, hogyha valakinek nincsenek német leszármazottai, akkor a beköltözés után 8évig kell várnia a német állampolgárság megkapásához. Ez idő alatt állandó német lakcímmel kell rendelkeznie. (Magyarul M.o.on be kell jelenteni, hogy elhagyta az országot).Le kell raknia az úgynevezett B1es német nyelvizsgát, a hozzátartozó "Integrationskurs"-zal együtt.
A várakozási időszak letelte után minden vagyonát be kell vallania, bizonyítani, hogy nem büntetett se itt, se ott, és nem lehet eladósodva sem.
A hölgyek, akik német férfihoz mennek feleségül, csak 3 évig kénytelenek várni.
Egyébként az ügyintézés akár egy évet is igénybevehet.
Ha valaki fontos sportoló, vagy önkéntes munkát végez, és tesz valamit a német államért, akkor esetlegesen hamarabb is megkaphatja az új személyi igazolványt..